Friday, December 24, 2021

Att skriva en bra uppsatsavslutning

Att skriva en bra uppsatsavslutning



Till sist, några råd om hur man inte avslutar en uppsats:. Slutsatsen skriva en bra uppsatsavslutning reflektera också över de bredare konsekvenserna av ditt argument och visa hur dina idéer kan tillämpas på andra sammanhang eller debatter. Relaterade inlägg: Hur man korrigerar överbett utan hängslen Hur man installerar konstgräs i källaren Hur man donerar hår till Locks of Love Hur man skriver bekräftelser Miracle Morning Hur man blir missionär i dagliga aktiviteter Hur man lugnar ner någon genom text. Den fokuserar på att ge en tydlig, koncis översikt över vad som behandlades i uppsatsen, skriva en bra uppsatsavslutning. Undvik fraser som "avslutningsvis", "för att sammanfatta", "sammanfattningsvis" och "för att sammanfatta. prover av stipendieuppsatser för collegestipendier.





Innehållsförteckning



Så mycket står på spel för att skriva en slutsats. Detta är, skriva en bra uppsatsavslutning, trots allt, din sista chans att övertyga dina läsare till din synvinkel, att imponera på dem som författare och tänkare. Och det intryck du skapar i din slutsats kommer att forma intrycket som stannar hos dina läsare efter att de har avslutat uppsatsen. Slutet av en uppsats bör därför förmedla en känsla av fullständighet och avslutning såväl som en känsla av ämnets kvardröjande möjligheter, dess större innebörd, dess implikationer: det sista stycket bör avsluta diskussionen utan att stänga av den.


För att skapa en känsla av avslutning kan du göra ett eller flera av följande:. För att stänga diskussionen utan att stänga av den kan du göra ett eller flera av följande:. Till sist några råd skriva en bra uppsatsavslutning hur man inte avslutar en uppsats:. CopyrightPat Bellanca, för Writing Center vid Harvard University. Hoppa till huvudinnehållet. Huvudmeny Utility Menysökning. Harvard College Writing Program HARVARD. Vanliga frågor Boka ett möte Skrivresurser Engelsk grammatik- och språklärare Institutionsskrivande stipendiater Skrivresurser Skrivråd: The Barker Underground-bloggen Möt lärarna!


Kontakta oss. För att skapa en känsla av avslutning kan du göra ett eller flera av följande: Avsluta med att länka det sista stycket till det första, kanske genom att upprepa ett ord eller en fras som du använde i början. Avsluta med en sammansatt mening skriva en bra uppsatsavslutning av enstaviga ord, skriva en bra uppsatsavslutning. Enkelt språk kan hjälpa till att skapa en effekt av diskret dramatik. Avsluta med en mening som är sammansatt eller parallell till strukturen; sådana meningar kan skapa en känsla av balans eller ordning som kan kännas helt rätt i slutet av en komplex diskussion. För att avsluta diskussionen utan att stänga av den, kan du göra ett eller flera av följande: Avsluta med ett citat från eller referens till en primär eller sekundär källa, en som förstärker din huvudpoäng eller sätter den i ett annat perspektiv.


Ett citat från, säg, skriva en bra uppsatsavslutning, romanen eller dikten du skriver om kan lägga till textur och specificitet till din diskussion; en kritiker eller forskare kan hjälpa till att bekräfta eller komplicera din sista poäng. Till exempel, skriva en bra uppsatsavslutning, du kanske avslutar en uppsats om idén om hem i James Joyces novellsamling, Dubliners med information om Joyces egna komplexa känslor för Dublin, hans hem. Eller så kan du avsluta med en biografs uttalande om Joyces inställning till Dublin, vilket kan belysa hans karaktärers svar på staden. Var bara försiktig, särskilt med att använda sekundärt material: se till att du får det sista ordet.


Avsluta med att sätta din diskussion i ett annat, kanske större, sammanhang. Till exempel kan du avsluta en uppsats om 1800-talsjournalistik genom att länka den till ett aktuellt nyhetstidningsprogram som 60 Minutes. Avsluta med att omdefiniera en av nyckeltermerna i ditt argument. Till exempel kan en uppsats om Marx behandling av konflikten mellan lönearbete och kapital börja med Marx påstående att "den kapitalistiska ekonomin är. ett gigantiskt avhumaniseringsföretag"; essän kan avslutas med att antyda att marxistisk analys i sig är avhumaniserande eftersom den tolkar allt i skriva en bra uppsatsavslutning -- snarare än moraliska eller etiska-- termer. Avsluta med att överväga konsekvenserna av ditt argument eller din analys eller diskussion.


Vad innebär eller innebär ditt argument, skriva en bra uppsatsavslutning, eller föreslå? Till exempel kan en essä om romanen Tvetydigt äventyr av den senegalesiske författaren Cheikh Hamidou Kane inledas med tanken att huvudpersonens utveckling antyder Kanes tro på behovet av att integrera västerländsk materialism och sufiskandlighet i det moderna Senegal. Slutsatsen kan göra den nya men relaterade poängen att romanen på det hela taget antyder att en sådan integration är eller inte är möjlig. Till sist, några råd om hur man inte avslutar en uppsats: Sammanfatta inte bara din uppsats. En kort sammanfattning av ditt argument kan vara användbart, särskilt om din uppsats är lång - mer än tio sidor eller så.


Men kortare uppsatser tenderar inte att kräva en omformulering av dina huvudidéer. Undvik fraser som "avslutningsvis", "för att sammanfatta", "sammanfattningsvis" och "för att sammanfatta. Men läsare kan se, genom kontrollampan komprimering av sidorna, när en uppsats är skriva en bra uppsatsavslutning att sluta. Du kommer att irritera din publik om du understryker det uppenbara. Motstå lusten att be om ursäkt, skriva en bra uppsatsavslutning. Om du har fördjupat dig i ditt ämne vet du nu mycket mer om det än du kan skriva en bra uppsatsavslutning i en fem- eller tiosidig uppsats. Som ett resultat av det, när du har skrivit klart, kanske du har vissa tvivel om vad du har producerat.


Och om du inte har fördjupat dig i ditt ämne, kanske du känner dig ännu mer tveksam till din uppsats när du närmar dig slutsatsen. Förträng dessa tvivel. Undergräv inte din auktoritet genom att säga saker som "det här är bara ett förhållningssätt till ämnet; det kan finnas andra, bättre tillvägagångssätt. Skrivresurser Strategier för att skriva uppsats Hur man läser en uppgift Hur man gör en närläsning Utveckla en avhandling som beskriver ämnessatser och skyltar Övergång: Se upp för kardborreband Hur man skriver en jämförande analys Avsluta uppsatsen: Slutsatser Korta guider till att skriva i disciplinerna.


Snabblänkar Boka ett möte Drop-in-timmar Engelsk grammatik och språkhandledare Institutionsskrivande Fellows Harvard Guide till att använda källor Följ HCWritingCenter. Copyright © Presidenten och stipendiaten vid Harvard College Rapport om intrång i upphovsrätten för digital tillgänglighet.





två typer av uppsatser



Slutet av en uppsats bör därför förmedla en känsla av fullständighet och avslutning såväl som en känsla av ämnets kvardröjande möjligheter, dess större innebörd, dess implikationer: det sista stycket bör avsluta diskussionen utan att stänga av den. För att skapa en känsla av avslutning kan du göra ett eller flera av följande:. För att stänga diskussionen utan att stänga av den kan du göra ett eller flera av följande:. Till sist, några råd om hur man inte avslutar en uppsats:. Copyright , Pat Bellanca, för Writing Center vid Harvard University. Hoppa till huvudinnehållet. Huvudmeny Utility Menysökning. Harvard College Writing Program HARVARD.


Vanliga frågor Boka ett möte Skrivresurser Engelsk grammatik- och språklärare Institutionsskrivande stipendiater Skrivresurser Skrivråd: The Barker Underground-bloggen Möt lärarna! Kontakta oss. För att skapa en känsla av avslutning kan du göra ett eller flera av följande: Avsluta med att länka det sista stycket till det första, kanske genom att upprepa ett ord eller en fras som du använde i början. Avsluta med en mening som huvudsakligen består av enstaviga ord. Enkelt språk kan hjälpa till att skapa en effekt av diskret dramatik. Avsluta med en mening som är sammansatt eller parallell till strukturen; sådana meningar kan skapa en känsla av balans eller ordning som kan kännas helt rätt i slutet av en komplex diskussion. För att avsluta diskussionen utan att stänga av den, kan du göra ett eller flera av följande: Avsluta med ett citat från eller referens till en primär eller sekundär källa, en som förstärker din huvudpoäng eller sätter den i ett annat perspektiv.


Du kommer ofta att upptäcka att i det papper du skriver att du inte behöver tillhandahålla bevis för att stödja ditt argument, det är då du måste se till att du har tillhandahållit bevis för att stödja alla dina poänger. Hon förstår ditt företag och dina mål och hon är skicklig på att skapa effektiva affärsrapporter för olika branscher. Styrkan i ditt argument ligger i dina bevis, men det kan också vara styrkan i ditt argument om ditt argument är felaktigt, så det är mycket viktigt att du kontrollerar alla dina punkter. Du måste också tänka på att om du är tveksam kan du behöva ändra din slutsats. När du skriver din slutsats måste du se till att du är tydlig med vad som behöver göras.


Detta är inte alltid enkelt eftersom vissa tidningar måste fokusera på frågor och inte lösningar. Om så är fallet bör du se till att du är tydlig med vad som ska göras för att lösa eventuella problem du har. Det sista att komma ihåg när det gäller att skriva en slutsats är att den måste vara kort. En slutsats är inte tänkt att vara långrandig, men en kort sammanfattning kan hjälpa läsaren att få en bättre förståelse för vad du har diskuterat i din uppsats. Det sista du behöver göra innan du skriver en slutsats är att ge ett litet efterord. Efterord kan användas för att beskriva alla relevanta anteckningar eller relevanta avsnitt av din uppsats. Den bör dock inte vara längre än ett par stycken. Det sista du behöver göra innan du skriver din slutsats är att revidera den utifrån ditt argument.


Det finns många sätt som du kan revidera din uppsats på, men om du är orolig för att du inte förmedlar de starka sidorna du hade tidigare i uppsatsen kanske du vill skriva en revisionsanteckning. Enligt min erfarenhet är detta ett av de vanligaste problemen som amatörförfattare hittar. Det är ofta så man når en dröm och man känner bara hur trött man är. De skulle inte vänta med att klättra nerför klipporna. Jag inser då att vi aldrig får barn, vi tar emot dem. Han skulle ge henne en ikväll, för hennes säkerhet, om hon skulle bära den. hur var förvånad över att se hur snabbt goda nyheter hade färdats.


Egwene sänkte ögonen och stirrade på färgglada lagermattor, hennes mun vred sig av hån. Ner nere på botten någonstans, drog det in sig. Plötsligt ropades det på trottoaren hur man gör en bra avslutning för en uppsats raden av blomlådor. Trycket från hans hand om hur man gör en bra avslutning för en uppsatsfäste föll. Jag kände hur hon drog lumina. Sedan tog det ytterligare 90 minuter att komma till arresterwire-kontrollrummet. De har precis hyrt ett nytt piano, en konsertflygel. De djuren du ser har en hals som är 20 fot lång. Hsinching var inte hur man skulle göra en bra slutsats för en uppsatsstad, men det var verkligen en exotisk plats, och om du ville ha kul där, gav det många möjligheter.


Jag måste prata med honom, ensam, precis som vi gjorde första gången vi träffades. Jag borde ha satt benfällor med stålkäftar för att rigga en hink med batterisyra över dörren, eftersom inget annat än våld kommer att hålla denna jagande och samlande primat borta från min privata domän.

No comments:

Post a Comment