Thursday, January 13, 2022

Essä om by- och stadsliv

Essä om by- och stadsliv



Trots skillnaderna är både städer och byar tillsammans med deras invånare en integrerad del av den indiska kulturen. Men är det sant? och sälja ut det till den lokala marknaden för vinst. Beställ originaluppsatsprov speciellt för dina uppdragsbehov. Men vi kan göra våra byar fantastiska.





Essä om byliv i 300 ord



Livet i en stad och livet i en by står i djup kontrast till varandra. De har båda sina för- och nackdelar baserat på tillgången på resurser, takten på uppsats om by- och stadsliv och social struktur. Trots skillnaderna är både städer och byar tillsammans med deras invånare en integrerad del av den indiska kulturen. Om du bor i Indien måste du vara medveten om både stadsliv och byliv, förutom de få som aldrig har varit i en by. Den allmänna uppfattningen hos människorna som bor i städerna är att livet i en by är svårt och som straff.


Sådana åsikter uppstår bara av okunskap och bristande information om de värderingar som byarna har. Livet i en stad har sina fördelar så har livet i en by. Även om det är bekvämare och bekvämare att bo i en stad är det också dyrt. Att bo i en stad kostar dig dyrt i form av underhåll, livsstil och andra behov. De flesta av sådana utgifter är onödiga och skulle mycket väl kunna viftas bort. Dessa onödiga utgifter saknas i byarna. Det enkla bylivet kräver knappast något mer än en uppsats om by- och stadsliv måltid två gånger om dagen. Det finns knappt någon disponibel inkomst, och även om det finns, spenderas den klokt på många viktiga saker som äktenskap, hus, etc. Till skillnad från städerna där människor spenderar sina dyrbara besparingar på att äta middag på hotell, köpa kläder även utan någon funktion eller festival, shoppa osäkra, etc.


Trots bekvämligheten kommersialiseras livet i en stad i onödan och påverkas av yttre faktorer. Bylivet, å andra sidan, är helt enkelt till kärnan med no-nonsense kopplat. Den har sin egen skönhet - den ger praktisk erfarenhet av livet, arbetet, människor och relationer. I städer värdesätter människor saker mer än relationer. De bedömer varandra och skapar relationer baserade på ömsesidig ekonomisk status och materialistiska ägodelar. Denna självcentrerade attityd saknas i byar och byborna värdesätter människor och relationer förutom material. Städer och byar är båda områden där människor bor i kolonier. Men både stadsliv och byliv skiljer sig åt på flera parametrar, inklusive utbildning, hälsa, sysselsättning, samhälle etc.


Trots skillnaderna har varje liv sitt eget värde och betydelse. I uppsatsen ska vi gå igenom livskvaliteten både i städer och byar. De flesta av oss måste vara bekanta med hur livet är i en stad. Att bo i en stad är bekvämare och bekvämare jämfört med att bo i en by. En stad erbjuder bättre grundläggande bekvämligheter och pendlingssätt än en by. Det finns också ett stort antal skolor och högskolor som gör städer till ett nav för utbildning, uppsats om by- och stadsliv. Statliga organ och offentliga kontor är mer aktiva i städerna än de är i byarna.


Livet i en stad erbjuder också massor av underhållningsmöjligheter, både för barn och äldre. Vilken stad som helst har stora marknadsplatser med biografsalar, restauranger, parker och vad inte. Galleriakulturen frodas även i indiska städer och det finns knappast en stad utan gallerior. En stad erbjuder verkligen en god livskvalitet med alla grundläggande förnödenheter och bekvämligheter. Det pågår i ett riktigt avslappnat tempo, utan många evenemang i husen eller i själva byn. Jordbruk är mångas främsta sysselsättning, ett normalt byliv innebär, sådd uppsats om by- och stadsliv grödor, ta hand om boskapen och andra liknande jobb. Bylivet saknar städernas liv och rörelse och levs på ett mycket enkelt sätt. Men livet i en by har sina fördelar.


Byar har hållit våra religiösa och traditionella värderingar vid liv i evigheter. De högtider som vi bara ytligt firar i städerna firas i sitt verkliga väsen i byarna. Dessutom är bysamhället närmare sammanlänkat än i städerna, vilket gör livet mer socialt tryggt än städerna. Både stadsliv och byliv står i hög kontrast till varandra. De har sina egna skillnader, fördelar och nackdelar. Men trots skillnaderna är de en integrerad del av den mänskliga civilisationen. Både städer och byar är platser för mänskliga bosättningar; men de skiljer sig enormt från varandra när det gäller livskvalitet och social struktur.


I följande uppsats kommer vi att jämföra livet i en stad med livet i en by och diskutera deras respektive fördelar och nackdelar utifrån olika aspekter. Livet i en stad eller by skiljer sig åt i flera aspekter som utbildning, hälsoinrättningar, uppsats om by- och stadsliv, grundläggande bekvämligheter, uppsats om by- och stadsliv, social bindning, kulturella värderingar osv. Vi kommer kort att gå igenom skillnaden i stads- och byliv på flera parametrar. Staden erbjuder bra utbildningsmöjligheter än byar.


En stad har utbildningsinstitutioner från primär till examen eller efter examen, uppsats om by- och stadsliv. Byar, å andra sidan, har få statligt drivna grundskolor. Även om många byar i Indien idag har examenshögskolor, saknar de fortfarande eftersläpning när det gäller utbildningskvalitet och möjligheter efter utbildning. Detta är ett av de mest betydande fälten som de indiska byarna saknar bakom städerna. Städer har ett antal läkare, uppsats om by- och stadsliv, sjukhus, apotek, patologier, diagnostiska centra, medicinska butiker, etc. Vissa storstäder med tillräcklig befolkning har också två till tre statliga sjukhus. Indiens regering har beordrat ett primärvårdscenter PHC med minst en läkare i varje by, hur liten den än är.


Men de medicinska faciliteterna som finns tillgängliga i en PHC har ingen jämförelse med den på något stadssjukhus. Stadssjukhus är mer utrustade för att hantera nödsituationer med omedelbara faciliteter för att utföra någon form av test om det behövs. Många PHC:er i byar möter också personal uppsats om by- och stadsliv och brist på pengar för att uppgradera sin medicinska utrustning. Ofta gör de bara jobbet med att ge grundläggande första hjälpen. Ekonomin i en indisk by är främst jordbruksbaserad. Majoriteten av bybefolkningen driver jordbruk för att försörja sig. De producerar spannmål, grödor, frukt, grönsaker, etc.


och sälja ut det till den lokala marknaden för vinst. Detta är i stort sett den enda inkomstkällan i en by. Andra stabila anställningsmöjligheter i en by är noll. Å andra sidan erbjuder staden enorma sysselsättningsmöjligheter både för daglönare och yrkesverksamma. Jordbruksindustrins höga beroendenivå av naturliga klimatförhållanden och förekomsten av regn har gjort det till en riskabel verksamhet, vilket har orsakat hög migration från byar till städer. Byarnas ungdom överger idag jordbruket och flyttar till städerna i jakt på mer stabil sysselsättning. Det sociala livet i en by är mer sammankopplat. Människor känner varandra personligen och tar del av lycka och sorg närhelst det behövs.


Denna sociala bindning är något som saknas i stadslivet. Denna sociala frånvaro står i stor kontrast till byarna, där alla, inte bara grannarna, känner varandra för väl nog, uppsats om by- och stadsliv, på personliga villkor. Därför kan livet i en stad vara ekonomiskt stabilt med alla grundläggande bekvämligheter, men bylivet är ett sant exempel på mänskliga relationer och sociala värderingar. Livet i både städer och byar har sina egna för- och nackdelar utifrån olika aspekter. Medan ett stadsliv ger en bättre levnadsstandard, ett byliv å andra sidan, uppsats om by- och stadsliv, är ett perfekt exempel på bättre socialt liv och relationsvärden. Livet i byn är lugnt och bekvämare, uppsats om by- och stadsliv.


Bristen på nödvändiga faciliteter uppsats om by- och stadsliv inga transportmöjligheter gör bylivet svårt. Naturscenerna, vänliga och hjälpsamma människor och den rena miljön är bylivets verkliga skönhet. Livet i städer är lätt på grund av bra faciliteter som bättre transporter, el, kommunikation, utbildning och transporttjänster. Stadslivet är ohälsosamt på grund av förorenad luft, vatten och föroreningar. Jag är en författare utan någon speciell genre att välja på. Men jag gillar att skriva om frågor som berör den allmänna befolkningen. Jag älskar också att lära känna människor, samhällen och kulturer från nära håll. Jag skriver för att tillfredsställa författaren i mig och även för att hålla dig uppdaterad om flera ämnen.


Logga in på ditt konto. förlorat ditt lösenord? Glömt lösenord. Tillbaka till login. Uppsats Banyan — Samlingar av uppsatser för studenter. Uppsatsämnen för klass 4 Uppsatsämnen för klass 5 Uppsatsämnen för klass uppsats om by- och stadsliv Uppsatsämnen för klass 7 Uppsatsämnen för klass 8 Uppsatsämnen för klass 9 Uppsatsämnen för klass 10 Uppsatsämnen för klass 11, Speech Paragraph Swachh Bharat Abhiyan - Forskning. Bylivsuppsats. Stadsliv vs. Uppsats om byliv. av Abhishek Singh. Indore är den renaste staden i Indien. Tidigare berättelseessä om handtvätt. Nästa berättelse Orsaker och effekter av global uppvärmning, uppsats om by- och stadsliv.


Abhishek Singh Jag är en författare utan någon speciell genre att välja på.





hur man skriver forskningsuppsats



Men de medicinska faciliteterna som finns tillgängliga i en PHC har ingen jämförelse med den på något stadssjukhus. Stadssjukhus är mer utrustade för att hantera nödsituationer med omedelbara faciliteter för att utföra någon form av test om det behövs. Många PHCs i byar möter också personalkris och brist på pengar för att uppgradera sin medicinska utrustning. Ofta gör de bara jobbet med att ge grundläggande första hjälpen. Ekonomin i en indisk by är främst jordbruksbaserad. Majoriteten av bybefolkningen driver jordbruk för att försörja sig. De producerar spannmål, grödor, frukt, grönsaker, etc. och sälja ut det till den lokala marknaden för vinst.


Detta är i stort sett den enda inkomstkällan i en by. Andra stabila anställningsmöjligheter i en by är noll. Å andra sidan erbjuder staden enorma sysselsättningsmöjligheter både för daglönare och yrkesverksamma. Jordbruksindustrins höga beroendenivå av naturliga klimatförhållanden och förekomsten av regn har gjort det till en riskabel verksamhet, vilket har orsakat hög migration från byar till städer. Byarnas ungdom överger idag jordbruket och flyttar till städerna i jakt på mer stabil sysselsättning. Det sociala livet i en by är mer sammankopplat. Människor känner varandra personligen och tar del av lycka och sorg närhelst det behövs. Denna sociala bindning är något som saknas i stadslivet.


Denna sociala frånvaro står i hög kontrast till byarna, där alla, inte bara grannarna, känner varandra för väl nog, på personliga villkor. Därför kan livet i en stad vara ekonomiskt stabilt med alla grundläggande bekvämligheter, men bylivet är ett sant exempel på mänskliga relationer och sociala värderingar. Livet i både städer och byar har sina egna för- och nackdelar utifrån olika aspekter. Medan ett stadsliv ger en bättre levnadsstandard, är ett byliv å andra sidan ett perfekt exempel på bättre socialt liv och relationsvärden.


Livet i byn är lugnt och bekvämare. Bristen på nödvändiga faciliteter och inga transportmöjligheter gör bylivet svårt. Naturscenerna, vänliga och hjälpsamma människor och den rena miljön är bylivets verkliga skönhet. Livet i städer är lätt på grund av bra faciliteter som bättre transporter, el, kommunikation, utbildning och transporttjänster. Stadslivet är ohälsosamt på grund av förorenad luft, vatten och föroreningar. Jag är en författare utan någon speciell genre att välja på. Men jag gillar att skriva om frågor som berör den allmänna befolkningen.


Jag älskar också att lära känna människor, samhällen och kulturer från nära håll. Jag skriver för att tillfredsställa författaren i mig och även för att hålla dig uppdaterad om flera ämnen. Logga in på ditt konto. förlorat ditt lösenord? Glömt lösenord. Tillbaka till login. Uppsats Banyan — Samlingar av uppsatser för studenter. Uppsatsämnen för klass 4 Uppsatsämnen för klass 5 Uppsatsämnen för klass 6 Uppsatsämnen för klass 7 Uppsatsämnen för klass 8 Uppsatsämnen för klass 9 Uppsatsämnen för klass 10 Uppsatsämnen för klass 11, men att bo i staden har många fördelar där Det finns också några nackdelar, levnadskostnaderna är mycket höga i staden, staden är alltid bullrig, ingen frisk luft och rent vatten. Så det är svårt att leva ett hälsosamt liv.


Å andra sidan byn, det outvecklade området till exempel, kan vi inte lätt få många faciliteter de otillräckliga medicinska och utbildningsfaciliteter, få möjligheter att tjäna pengar, lite underhållning, ingen eller lite kollektivtrafik, också mindre faciliteter än en storstad erbjuder. Sammantaget finns det vissa likheter mellan de båda platserna med stora skillnader. Men för varje liv finns det älskare som inte kan byta liv till den andra staden, i slutet ser jag att att bo i en by nära staden är det bästa sättet att kombinera fördelarna med dessa två liv. Jag är Amanda. Vill du få en skräddarsydd uppsats? Vad sägs om att få en skräddarsydd? Tryck på enter för att börja din sökning. Stadsliv och byliv 18 november, Unga.


Inga kommentarer. Och dessa två finns tillgängliga i byarna nu. Även den bättre vägen gör kommunikationssystemet bättre. Bylivet är enkelt och väldigt lugnt. När någon bor i en by kan han spendera sin tid som han vill. Det finns många breda områden att umgås med. Luften är så frisk. Det gör att du kan ta ett djupt andetag utan rädsla för föroreningar. I byn finns inga luftföroreningar. Luften är ren och säker för alla. Det finns massor av fördelar som har gjort bylivet intressant. Maten, livskvaliteten och mycket mer har gjort detta fantastiskt.


Folk älskar att bo i byn på grund av några skäl. Jag ger dig dessa skäl här med dig. Det första skälet är matens kvalitet. Du hittar alla typer av färska grönsaker, frukter eller fiskar här i byn. Människorna är mycket vänliga här. Du kan bli vän med vem som helst. De är redo att spendera tid med dig också. Jag älskar bylivet mycket eftersom jag har tillbringat så många år i en by. Jag har sett den verkliga scenen i byn från mycket nära och jag älskade den utantill. Vissa människor tycker att det är väldigt avkopplande och bättre att bo i en by. Indien är ett land baserat på byar. Majoriteten av befolkningen bor på landsbygden. Bylivet är väldigt passionerat och fantastiskt. Här är en komplett bild av livet i byn.


Livet i byn är fullt av enkelhet och frid. Nästan varje plats är full av naturlig skönhet i byar. De flesta av byarna har en vacker flod eller en kulle bredvid sig. Det ser fantastiskt ut när byn ligger nära en flod. Här går det att få frisk luft och syre. Dricksvattnet är rent och fritt från föroreningar. Och viktigast av allt, livet är lugnt och väldigt enkelt. Det finns stora områden att ströva runt och spendera tid på. En annan viktig del av bylivet är mat. Det är möjligt att få färsk frukt och grönsaker. Det är nästan omöjligt i städerna. Matvanor är mycket viktiga för vår hälsa och kropp. Människor bor i byar som en gemensam familj.


Den saken hjälper människor att bo nära varandra. Det förbättrar också relationer. De kan ta hand om varandra. Olika typer av föroreningar är ett stort problem i stadslivet. Luften, vattnet och marken är fria från föroreningar. Bybefolkningen är den viktigaste delen av en by. De flesta av byborna är enkla och lätta att förstå. De lever ett väldigt enkelt liv med låg inkomst. För det mesta arbetar de på fälten och odlar grödor. Det hjälper till att förbättra byns infrastruktur. Det kommer att minska befolkningsproblemet i storstäderna. Jag är säker på att du kommer att älska det här livet.

No comments:

Post a Comment