Monday, January 17, 2022

Osteoporos uppsats

Osteoporos uppsats



under de kommande decennierna och sätta planer på plats som bäst kommer att tjäna dessa individer och 2 osteoporos uppsats. Overdosed America av Jay Abramson Ord: Längd: 5 sidor Dokumenttyp: Term Paper: Marks, Leonard S. Som Ferrara påpekar är ben levande vävnader. Dessa... Referenser Lirani-Galvao, osteoporos uppsats, a. Ni är coola killar!





Allmän information om osteoporos



Människokroppen vilar på ett ramverk som nästan helt består av ben. Ben är därför avgörande när det gäller kroppsstrukturen. Detta utöver det faktum att röda blodkroppar genereras i benmärgen, osteoporos uppsats. Friska ben bidrar därför mycket till osteoporos uppsats en individs allmänna hälsa. dock, osteoporos uppsats, skelett får infektioner och sjukdomar precis som andra kroppsdelar, osteoporos uppsats. Dessa sträcker sig från skelettcancer till osteoporos bland många andra sjukdomar. Denna artikel presenterar fallet med osteoporos genom att definiera det och beskriva dess orsaker, osteoporos uppsats, symtom, testning och diagnos, osteoporos uppsats, och behandling.


Osteoporos är osteoporos uppsats en sjukdom som kännetecknas av minskad benstyrka som gör den mottaglig för frakturer, osteoporos uppsats. Benstyrkan mäts genom att fastställa benmineraltätheten BMDosteoporos uppsats, även kallad osteoporos uppsats benmassa. Det är mest utbrett bland kvinnor i åldern 50 och uppåt; det är ansvarigt för många frakturer runt kotan, höften eller handleden inom denna åldersgrupp. Sjukdomen uppstår där kroppen antingen genererar benceller i en hastighet som är långsammare än de dör, eller osteoporos uppsats för mycket befintligt ben. Långsam benbildning och ersättning kan tillskrivas låga nivåer av kalcium och vitamin D som är nyckelkomponenter i benutvecklingsprocessen.


Det finns andra troliga orsaker till osteoporos, inklusive övernöje med alkohol, rökning, medicinering, osteoporos uppsats, och låg kroppsvikt. Det finns dock fall där benförlust inträffar utan någon medicinsk förklaring. Detta inträffar om sjukdomen är genetisk. v Osteoporos är svår att upptäcka i de tidiga stadierna eftersom den inte visar några tydliga symtom. Många offer upptäcker att de har sjukdomen när de drabbas av frakturer. Detta kan kännetecknas av smärta som kan uppstå på grund av frakturer på vissa ben som utgör ryggraden, osteoporos uppsats. Kontinuerlig exponering för osteoporos kan resultera i höjdminskning eller böjd hållning.


Undersökningen och upptäckten av osteoporos kan göras på två huvudsakliga sätt: benmineraldensitetstestning och ryggrad eller höft osteoporos uppsats. Benmineraltäthetstestning kan inte bara diagnostisera sjukdomen utan också förutsäga risken för frakturer medan röntgenstrålar bara kan visa frakturer. v Behandling av osteoporos baseras i första hand på osteoporos uppsats bengenerering och förebyggande av benförlust. Det kan göras på många sätt såsom konsumtion av kalcium och vitamin D, livsstilsförändringar, osteoporos uppsats, och medicinering, osteoporos uppsats. Läget för osteoporos uppsats beror på graden av utveckling av sjukdomen och bör göras under överinseende av en medicinsk expert, osteoporos uppsats.


Vi älskar att kommunicera med våra läsare, så om du har en fråga relaterad till akademiskt skrivande, vill rapportera ett problem eller bugg eller bara har ett förslag till vår redaktion, tveka inte att lämna ett mejl på [email protected] Om du är studenter som letar efter anpassad skrivhjälp besök denna akademiska skrivtjänst för uppsatser och forskningsuppsatser av högsta kvalitet. org gymnasieuppsatser, osteoporos uppsats, högskoleforskningsuppsatser och examensprojekt. Hem Anpassade applikationsuppsatser Skriva bättre uppsatser Berättande uppsatser Delar av en forskningsuppsats 5 stycken uppsatsskrivning 5 tips för forskningsuppsats förskrivning Uppsats om osteoporos Varför elever har så mycket läxor Utveckla och skriva en bra uppsats Skapa ett pappersförslag Skriva ett vinnande stycke för en artikel Artikelskrivtips Biologiläxhjälp Varför forskningsuppsatser är dyra Vem skriver uppsatser gratis?


Formatera ett vetenskapligt forskningsarbete Imponera på läsaren Skapa en bra tillämpningsuppsats 5 stycken uppsats på en timme Uppsatsförslag på 1 timme Provuppsats om förvaltningsekonomi Utbildningsfilosofi uppsatsprov Disposition av ett forskningsuppsats Att särskilja typerna av forskningsuppsatser MBA osteoporos uppsats redigeringsföretag Uppsatsexempel om flygsäkerhetssystem Kolonialism i "Things Fall Apart" Bästa tjänsten för uppsatsskrivande Uppsatsstil och presentation Skriva en stark terminsuppsats Köpa en forskningsuppsats från onlinebyråer En bra tjänst att köpa en terminsuppsats Ladda ner en terminsuppsats gratis Hitta hjälp vid uppsatsskrivande Personliga webbplatser för att skriva uppsatser Definiera ett fallstudiesätt Jämförelse av uppsatsämnen En övertygande uppsats från grunden Bemästra sociologi skrivfärdigheter Karaktärsanalys uppsats Offlinehjälp med din kritiska uppsats.


Personliga uppsatsidéer Exempeluppsats om religiös symbolik Gratis hjälp att skriva uppsatser Ämnen för en engelsk forskningsuppsats Välja ett ämne för en uppsats Riktlinjer för skoluppsats Osteoporos uppsats en framgångsrik uppsats Tips för att revidera terminsuppsatser Planera dina akademiska uppsatser Steg i examensarbetets skrivprocess Design av en enkätforskningsuppsats Uppgiftsskrivande tjänster Köpa en plagiatfri terminsuppsats online Examensarbete för en forskningsuppsats Sammanställa information för din osteoporos uppsats Terminsuppsatsintroduktion och kroppsdel ​​Utvärdering av uppsatsexempel Expertuppsatsskrivande hjälp Att få hjälp med akademiskt skrivande Terminuppsatshjälp är dyrt Forskningsuppsatsprover 6 grundläggande uppsatsförskrivningstips Lita inte på terminsuppsatsredigeringstjänster Onlinetjänster är inte pålitliga Uppsatsexempel: Moraliskt mod och.


Osteoporos Människokroppen vilar på ett ramverk som nästan helt består av ben. Skrivtips 10 tips för en originalartikel Hem Rekommendationer Jeannette TX Jag är mycket nöjd med denna akademiska resurs, osteoporos uppsats. Jag har fått svar på alla mina frågor kopplade till uppsatsskrivande och idégenerering, så jag kan fortsätta med mina studier, osteoporos uppsats. Max UK Tack för att du hjälpte mig med mitt examensarbete. Jag tillbringade veckor med att försöka hitta en användbar guide för att skriva mitt pappersprojekt men allt jag hittade var värdelöst. Manualerna på den här webbplatsen var tydligt skrivna av experter och hjälper oss, högskolestudenter, mycket! Natasha CA Det här är precis vad jag letade efter - en enkel men ändå sofistikerad högskoleskrivarresurs.


Jag önskar bara att ni kunde skriva fler inlägg om avhandlingen osteoporos uppsats och provförberedelser. I övrigt rockar du! Sökruta Kontakta oss Vi älskar att kommunicera med våra läsare, så om du har en fråga relaterad till akademiskt skrivande, vill rapportera ett problem eller bugg eller bara har ett förslag till vår redaktion, tveka inte att lämna ett mejl på [email skyddad] Om du är studenter som letar efter anpassad skrivhjälp besök den här akademiska skrivtjänsten för uppsatser och forskningsuppsatser av högsta kvalitet. Uppsatsskrivning Begagnade forskningsrapporter Guinness-produkter uppsatsexempel Uppsatsexempel om turismhantering Internetomsättningsskatt uppsatsexempel.


Forskningsuppsats Skriva avhandlingsämnen Att skriva ett företagsforskningsuppsats. Uppsatsskrivning Terminsuppsatsmanual Skriva sjuksköterskeuppsatser Grundläggande uppsatsformat Köpa högskoleuppsatser.





uppsats om våldsamma videospel



asp-studie visar oväntade resultat för kalcium- och D-vitamintillskott. Graves sjukdom är ett autoimmunt tillstånd som påverkar den mänskliga sköldkörteln. Överdriven produktion av sköldkörtelhormonet tär på körteln och den fortsätter att växa. På grund av detta kan det finnas många negativa effekter på personens hälsa, särskilt när det gäller oftalmologiska och dermatologiska symtom. Den exakta orsaken till tillståndet har inte fastställts och det finns inte heller något botemedel mot sjukdomen. Det finns dock tillgängliga behandlingsmetoder som kan lindra symtomen och till och med förhindra ytterligare hypertyreos hos patienterna. Översikt och kort historia av tillståndet: Graves sjukdom är en autoimmun sjukdom som oftast påverkar sköldkörteln och resulterar i hypertyreos eller överaktivitet i körteln.


Patienter med denna sjukdom upplever olika symtom men har en delad epidemiologi. Detta tillstånd skapar antikroppar som påverkar receptoraktiveringen i tymus. Orsaker: Den specifika orsaken till Graves sjukdom är ännu okänd; men det finns teorier... Verk som citeras Agabegi, E. Step-Up till Medicin Step-Up-serien. Bunevicius, R. Psykiatriska manifestationer av Graves hypertyreos: patofysiologi och behandlingsalternativ. CNS-läkemedel. Cawood, T. Den senaste utvecklingen inom sköldkörtelögonsjukdom. Att införliva andra ohälsosamma livsstilsbeteenden såsom rökning, missbruk av alkohol och missbruk av andra drogkomplex försvårar hälsotillståndet hos en individ; därför en för tidig död Tarnopolsky, Det finns ett starkt samband mellan fysisk aktivitet och träning och riskerna för hjärt-kärlsjukdomar.


Dålig livsstil bidrar till en mängd olika riskfaktorer som höga nivåer av lipider i blodet, fetma, rökning och högt blodtryck som orsakar kardiovaskulära komplikationer. Betydande bevis visar att en minskning av dessa riskfaktorer minskar riskerna för att en individ får kardiovaskulära tillstånd som stroke, hjärtstillestånd och kranskärlssjukdom. regelbunden träning och fysisk aktivitet minskar dessa riskfaktorer på ett antal sätt. Till exempel främjar det minskningen av kroppsvikten som hjälper till att minska ... Referenser 8 Fördelar med att träna.


Träning och välbefinnande: en genomgång av mental och fysisk hälsa. Medicinska aspekter av träning: fördelar och risker.. London: Royal College of Physicians of London. D-vitamintillskott Vitamintillskott har länge varit ett populärt sätt att se till att människor får tillräcklig mängd vitaminer. Men när det gäller vitamin D, finns det en viss kontrovers när det gäller vitamin D-tillskott hydroxikoncentration och säkerhet. Litteraturöversikten kommer att diskutera behovet av D-vitamintillskott och resultaten av olika studier och D-vitaminförsök. En artikel med titeln "D-vitamintillskott, koncentrationer av hydroxivitamin D och säkerhet" är det dagliga intaget av D-vitamin IE. Det medicinska samfundet har fastställt att denna mängd kommer att förhindra uppmjukning av benen som kallas osteomalaci.


Men det finns också enighet om att mer D-vitamin behövs för att undvika andra tillstånd som hyperparatyreos och osteoporos. Faktum är att en artikel som finns i Archives of Gerontology and Geriatrics bekräftar att rätt mängd D-vitamin kan minska risken för... Citerade verk ALA-HOUHALA, M. Modern jämfört med spädbarns D-vitamintillskott. Archives of Disease in Childhood, , 61, Alouf B. Oavsiktlig upptäckt av rakitt med D-vitaminbrist hos ett annars friskt spädbarn – en omvärdering av nuvarande riktlinjer för D-vitamintillskott.


Journal of the National Medical Association. Sorva A. Svar av bisköldkörtelhormon på vitamin D-tillskott: En systematisk genomgång av kliniska prövningar. Archives of Gerontology and Geriatrics 48 Oron är att frågan om hälso- och sjukvård för kulturellt mångfaldiga individer är så komplex att det inte finns några exakta rättigheter och fel. För att hjälpa andra som har olika kulturell bakgrund och erfarenheter, som Hmong, är det viktigt att vara proaktiv. Det vill säga att förutsäga den förändrade demografin i USA. under de kommande decennierna och sätta planer på plats som bäst kommer att tjäna dessa individer och 2 samarbeta. De bästa resultaten uppstår när yrkesverksamma med olika bakgrunder och expertis delar bästa praxis och lär av varandra. Vad kunde ha…. Referenser Compton, B.


Sociala arbetsprocesser 7:e uppl. Fadiman, Anden Anne fångar dig och du faller ner. New York: Farrar, Straus och Giroux. Gladwell, M. Tipppunkten: Hur små saker kan göra stor skillnad. Boston: Little Brown. Och man kan inte sluta undra: i en värld där det finns tillräckligt med faror, bland annat droger, mord etc. I en värld där det finns andra beroendeframkallande faktorer som TV, datorspel, snabbmat och som tillsammans orsakar både fysiska och psykiska sjukdomar ska vi låta våra barn dricka coca cola? Ska vi lägga till ytterligare en produkt till listan över saker som tenderar att förstöra våra barns hälsa?


referenser Adams, Mike. juni html LaBudde, obert. MadSci bibliotek. html Leland, Elizabeth. htm Madison, Josh. Referenser Adams, Mike. html LaBudde, Robert. Kalcium behövs för blodkoagulering, stabilitet och permeabilitet av membranet, nervledning, muskelsammandragning, cellutsöndring, enzymaktivitet och celltillväxt. Magnesium behövs för metabolismen av kalium och kalcium och för mobilisering av kalcium från ben. Fosfor spelar en viktig roll i utvecklingen och mognaden av benet. Dess främsta roll i benresorption, mineralisering och kollagensyntes gör det viktigt i kalciumhomeostas Michaels. Sjukdomar och störningar i skelettsystemet inkluderar leukemi, bursit, osteoporos, stukningar, frakturer, ryggmärgsbråck, skörbjugg, artrit, skolios, talipes equinovarus eller klumpfot, tendinit, kyfos och poliomyelit Family Shock Leukemi kallas också för cancer i stor blod. antalet vita blodkroppar förökar sig på ett okontrollerat sätt så att de stör kroppens produktion av röda blodkroppar.


Orsaken är fortfarande okänd. ursit är ett smärtsamt tillstånd som oftast drabbar höfterna och... Bibliografi Discovery Kids. Skelettet. Discovery Communications, Inc. html Family Shock. Sjukdomar och störningar. The Shock Family, 21 december, html Michael's. Skelettfaktorer. Michaels naturapatiska program: Inner Health Group, Inc. pdf ThinkQuest. Skelettet. Think Quest USA: Oracle Education Foundation, Marks slutsats var att nominell fysisk aktivitet och träning på individnivå kan hjälpa till att minska förekomsten av höftfrakturer och bör uppmuntras. Marks citerar Wehre och Magaziner och säger att den årliga incidensen av höftfrakturer sannolikt kommer att öka snarare än öka.


Kan detta bero på den aldrig tidigare skådade ökningen av den äldre befolkningen, eller snarare på det faktum att människor är mindre benägna att ägna sig åt fysisk aktivitet? och om du tror att det senare kan vara orsaken varför är detta mer så nu än tidigare? Vilket är det bästa sättet att formulera ett fysisk aktivitetsprogram som kan uppmuntra människor att följa det? Märken …. Källa Marks, R. Höftfraktur: riskfaktorer och utfall, Current Ost. Rapporter, 1, Pagets sjukdom i ben James Paget, Pagets bensjukdom allmän information om sjukdom Etiologi: genetiska orsaker virala orsaker Effekter av sjukdom skelett ryggrad neurologisk Diagnos av sjukdom röntgenundersökningar laboratorietester Behandling och prognos för patientens bisfosfonater kalcitoninsjuka kan behandlas men inte botad.


Paget's Disease of Bone I , beskrev Sir James Paget först en sjukdom som han hade identifierat hos ett litet antal patienter som hade beskrivits som "att ha alltför stora huvuden och förstorade eller deformerade extremiteter med en högre sannolikhet för frakturer. Works Cited Chaffins, Julie A. Academic OneFile. Cundy, Tim och Brya Matthews. Japansk näring Japansk VARFÖR LEVER JAPANEN LÄNGE? Många studier gjorda av nutritionist över hela världen har bekräftat att en växtbaserad kost är det mest hälsosamma valet. Sojabönor och dess extrakt, såsom sojabönolja, ger högkvalitativt protein som är lika med det som finns i fjäderfä, mjölk och andra animaliska livsmedel. Det är dock inte all sojamat som har låg fetthalt, men de flesta av dem är kolesterolfria.


En extra bonus är att sojabönor och dess biprodukter inte innehåller mättat fett om det inte tillsätts under bearbetningssteget eller kombineras med andra ingredienser som innehåller mättat fett. Eftersom många former av soja är låga eller blygsamma i totalt fett, kommer en persons totala kost att vara benägen mot... Oxfords följeslagare till mat. New York: Oxford University Press. Ling, Wen Hua, et al. London, Sheryl. Den mångsidiga säden och den eleganta bönan. Marks, Leonard S. Elektromagnetisk terapi En genomgång av den befintliga vetenskapliga litteraturen Användningen av magneter inom medicin har länge varit. Detta är "baserat på tron ​​att en obalans i de elektromagnetiska frekvenserna eller energifälten kan orsaka sjukdom. Genom att applicera elektrisk energi på kroppen kan obalansen korrigeras.


Många elektriska apparater finns tillgängliga på marknaden för att behandla en mängd olika symptom" Electromagnetic Therapy, New York Presbyterian Hospital. Men terapins fullständiga införlivande i samtida... Referenser Battisti, E. Effekt och säkerhet av ny TAMMEF terapeutisk tillämpning av musikaliskt modulerade elektromagnetiska fältsystem vid behandling av kronisk ländryggssmärta. Environmentalist, 27 4 , Cadossi, R. Broskkondroskydd och reparation med pulserande elektromagnetiska fält: I-ONE-terapi. Environmentalist, 31 2 , Obesity Study Evaluations Att utvärdera programmets framsteg och resultat kommer att vara ett ständigt bekymmer för denna studie; många av de verktyg som krävs för att göra det är relativt enkla att skapa och implementera.


Processen för att göra det inkluderar både kvantitativa och kvalitativa metoder. Den kvantitativa metoden kommer att inkludera hårda siffror och procentsatser baserade på initiala tester, pågående utvärderingar och ett jämförande test i slutet av studien som kommer att användas för att fastställa resultat och resultat. Den kvalitativa metoden kommer att baseras på uppfattningar, tankar, ideal och övertygelser hos deltagarna i studien och hur de har förändrats på antingen negativa eller positiva sätt. Instruktionsproblem Det instruktionsproblem som denna uppsats kommer att ta upp är "kan att instruera elever inom områdena fitness och kost förbättra elevens förmåga och förståelse för hur de påverkar elevens övervikts- eller fetmaproblem?


Referenser Hua, V. Sök efter "Näring för en hälsosam kropp" kan leda till Analysis Paralysis! Det har varit mycket social uppmärksamhet kring "rätt näring" de senaste åren, vilket har lett till att man experimenterat med olika typer av livsmedel, inklusive örtberedningar. Jag tvivlar inte på att ett sådant ökat socialt medvetande och fortsatta vetenskapliga undersökningar i slutändan kommer att gynna mänskligheten, just nu kan man inte låta bli att känna att för mycket information kan vara självförstörande. hej eller hur säger jag detta? Häri ligger en historia. Du förstår, strålkastarljuset på "hälsosamt liv" hade till en början fått mig att tvivla på om jag visste tillräckligt om kost.


Så jag bestämde mig för att ge mig ut på ett sökande efter mer information om hälsosammare kost och livsstil. Jag gjorde min forskning på webben, där jag hittade ungefär , resultat på min fråga. Aldrig en som backade från en uppgift som jag bestämt mig för, gick jag fram... Verk citerade ekologiska livsmedel: odlare, köpare och insekter. Resurs webbplats. htm Te kan hjälpa till att skydda mot hjärtsjukdomar, cancer och benskörhet. Fysiologiska förändringar associerade med åldrande Åldrande är den komplexa och oundvikliga processen av vävnads- och organsystemsdegeneration. Även om det till stor del påverkas av genetik, är åldrandet också beroende av ett antal miljöfaktorer inklusive träning, kost, barndomspersonlighet och exponering för joniserande strålning, föroreningar eller mikroorganismer.


De fysiologiska förändringarna som inträffar när en individs ålder stiger kan grupperas i tre, där den första kategorin omfattar förändringar i sådana homeostatiska mekanismer som extracellulära vätskevolymer, blod och temperatur; den andra omfattar förändringar relaterade till minskande organmassa; och det tredje, förändringar i kroppens funktionella reservsystem. Att främja hälsan hos en åldrande befolkning är avgörande inte bara för att det säkerställer välbefinnandet för åldrande individer, utan också för att det avsevärt minskar bördan som läggs på ett lands medicinska system.


Det är med detta i åtanke som denna text sammanställer kunskap och forskning för att undersöka, i en djupare mening,... Referenser Bherer, L. En genomgång av effekterna av fysisk aktivitet och träning på kognitiva funktioner och hjärnfunktioner hos äldre vuxna. Journal of Aging Research, vol. Hämtad 8 april från [HIDDEN] Glassock, R. GFR-minskningen med åldrande: ett tecken på normal åldrande, inte sjukdom. Nephrology Times, 2 9 , Heckman, G. Att tillgodose hälsovårdsbehov för svaga seniorer i Kanada: InterRAI-instrumentens roll. Canadian Geriatrics Society Journal of CME, 3 3 , Sabre, A. Perioperativ vård av äldre kirurgiska patienter. American Medical Journal, 4 1 , Fallstudie om sjuksköterskor och teoretisk kunskap om hälso- och sjukvårdssystem Betydande bevis visar att primär- och akutsjuksköterskornas ansvar varierar avsevärt.


Variationen skapar skillnader i arbetsomfattningen för sjuksköterskorna, då de är engagerade i olika jobbperspektiv. Primär- och akutsjuksköterskor tillhandahåller en rad tjänster som syftar till att främja hälsa, förebygga uppkomsten av sjukdomar, behandla sjuka och tillhandahålla e-klienter med tjänster, tillgodose deras behov och samtidigt skapa allmänhetens medvetenhet om frågor som påverkar deras hälsa och välbefinnande. varelse. Skillnaden mellan de tjänster som de två tillhandahåller blir uppenbar av det faktum att akutsköterskorna tillhandahåller sina tjänster till patienter som är kritiskt sjuka, vilket skapar kontinuumvariation i de tjänster som tillhandahålls.


Dessutom kräver sjuksköterskor som är involverade i tillhandahållandet av omvårdnadstjänster i akuta situationer specialiserade kunskaper, färdigheter och expertis som gör att de kan tillhandahålla... Referenser Brown, L. Faktorer som påverkar akutmottagningens preferens för tillgång till sjukvård. Western Journal of Emergency Medicine, 13 5 , Brown, S. Psykologi utan grunder historia, filosofi och psykosocial teori. London: Sage Publications. Crowe, M. Dekonstruera riskbedömning och hantering inom psykisk hälsovård. Journal of Advanced Nursing, 43 1 , DiClemente, R. Nya teorier inom hälsofrämjande praktik och forskningsstrategier för att förbättra folkhälsan.


San Francisco: Jossey-Bass. Benhälsa hos barn Benhälsa En hälsosam, välbalanserad kost är avgörande för normal benutveckling hos annars friska barn Prentice et al. Tillräcklig konsumtion av proteiner, kolhydrater och fetter hjälper till att bygga och underhålla ben och stödjande strukturer som består av kollagen, glykoproteiner och proteoglykaner. Själva benmineralet består av kalcium- och fosfatkristaller, men även magnesium och zink krävs. Ett antal joner är viktiga, inklusive koppar, mangan och citrat, medan vitaminer också spelar en viktig roll, särskilt vitamin D, C och K.


Dessa mineraler, joner och vitaminer krävs för korrekt utveckling och underhåll av friska benmineraler och stödjande strukturer. Genetiska studier har gett avgörande bevis för vilka faktorer som spelar en roll i benutveckling Prentice et al. Naturligt förekommande mutationer i vitamin D-receptorn, lågdensitetslipoproteinreceptorrelaterat protein 5, insulinliknande tillväxtfaktor och ett antal andra gener som kodar för tillväxthormoner, avslöjade... Referenser Prentice, A. Näring och bentillväxt och utveckling. Proceedings of the Nutrition Society, 65 4 , Oral Health Seniorer har specifika munhälsobehov. För att möta dessa behov krävs en ökad personlig hygien, en förbättring av livsstilsvanor och en ökning av användningen av munhälsotjänster.


När dessa kärnbehov uppfylls kan de specifika munhälsoproblem som drabbar seniorer minimeras, vilket leder till förbättrade hälsoresultat. Ökad personlig hygien kräver förändringar i attityder till munhälsovård, tillgång till information och tillgång till prisvärda munvårdsverktyg som är utformade speciellt för seniorer. Livsstilsvanor har en enorm inverkan på munhälsan. Kost, rökningsstatus och drog- och alkoholanvändning är alla faktorer som påverkar munhälsan. Att få tillgång till munhälsotjänster är svårt för många äldre. Vissa bor kanske på landsbygden där det är fysiskt svårt att få tillgång till munhälsa. Andra kanske inte omfattas. Faktum är att de flesta seniorer inte har försäkringsskydd för munhälsovård.


Att inte ha råd med oral... Referenser "7 Oral Health Concerns Most Common in Seniors," Oral hälsovårdstjänster för äldre vuxna: En hotande kris. American Journal of Public Health 94 5 , Department of Health and Human Services. Atlas erkänner att amerikaner har mycket bättre tillgång till viktiga nya teknologier som medicinsk bildbehandling än patienter i Kanada eller USA. Detta är motiverat i den presenterade tabellen som visar de viktigaste senaste medicinska innovationerna nedan. Därför hävdar Atlas att USA har nästan 27 MI-maskiner per miljon jämfört med cirka 6 per miljon i Kanada och Storbritannien.


Enligt "The U. Health Care System as a Engine of Innovation," Ekonomisk... Referens: Association of American Medical Colleges. Healthcare Innovation Zones: A True Platform for Reform. Ideal som förändrar världen: 10 överraskande fakta om amerikansk hälsovård. Nationellt centrum för policyanalys NCPA nr. Vissa studier hävdar att kaseinkonsumtion har en direkt korrelation till cancercelltillväxt, och patienter med någon form av cancer uppmanas att inte dricka mjölk och att begränsa konsumtionen av mjölkprodukter. Detta motsägs när det gäller att använda mjölk för att hjälpa till med vissa mag- och tjocktarmscancer Hakkak, Män som dricker stora mängder mjölk och konsumerar många mejeriprodukter löper en högre risk för Parkinsons sjukdom, och höga nivåer av kalciumintag 6 eller fler glas av mjölk per dag , ökar också chansen för prostatacancer Chen, ; Giovannucci, et.


Dessutom har ett antal kopplingar gjorts till matsmältningsstörningar såsom Crohns sjukdom och Hirschprungs sjukdom, vilka är allvarliga tillstånd i matsmältningssystemet och tarmen "Hur bakterier i komjölk ..." Tanken att människokroppen kräver mjölk i för att producera kalcium och skapa en starkare... Williams och Williams. Chen, H. Lipaser smälter fett och fettlösliga vitaminer. com rapporterar, "Lipasbrist har minskad cellpermeabilitet, vilket innebär att näringsämnen inte kan komma in och avfallet inte kan komma ut ur cellen. Diabetiker har till exempel lipasbrist och kan inte få in glukos i sina celler, och avfall eller oönskade ämnen kan inte komma ut.


Cellulasbrist kan leda till socker- eller glutenintolerans. com skriver, "Cellulasbrist är ett malabsorptionssyndrom försämrad absorption av näringsämnen, vitaminer eller mineraler från kosten genom slemhinnan i tunntarmen med dess många symtom på gaser i nedre delen av buken, smärta, uppblåsthet och problem i samband med jejunum och bukspottkörteln som samt tillstånd i nervsystemet som ells pares, Tic och ansiktsneuralgi. com rapporterar, "Medfödd sukras-isomaltasbrist är vanligast hos kanadensiska eskimåer och infödda på Grönland. De kan inte…. Bibliografi enzymer. html Emedicin. Programmet innehåller fem komponenter, nämligen 'Family Support', 'Moderintervju', 'Record review', 'Case review' och 'Community Action'.


Den växande mängden forskningsbevis har bekräftat positiva samband mellan graviditetsmiljön och utvecklingen av olika fysiska och psykiska störningar hos spädbarn, ungdomar och den vuxna befolkningen. Den nya kunskapen att till och med graviditetsdiets sammansättning har förmågan att förändra det mänskliga epigenomet vilket resulterar i uttryck av oönskade gener och uppkomsten av fetma, diabetes, cancer och andra kroniska hälsotillstånd, är övertygande vetenskapliga bevis för att gravida kvinnor ska vara försiktiga och försiktiga i sina kostval. Resultat från studier på mödrar... html 2 Barry E. Juli "Metabolic Imprinting: Critical Impact of the perinatal miljö på regleringen av energihomeostas," Biol Sci. Lerner et. al Aug, "Utvecklingsmässiga ursprung för sjukdomar och bestämningsfaktorer för kromatinstruktur: Moderns diet modifierar det primata fetala epigenomet," J.


Mol Endocrinol 41 20 91 -- Utvecklingen av en bioekonomi som kan tillgodose världens energibehov är där de syntetiska biologerna vill ta detta nästa steg. Dessutom kan biologer utveckla en sorts biologisk akolyt från principerna för syntetisk biologi, som involverar syntetisering av DNA i kombination med de råa byggstenarna i genetiken. En ny plattform för olika biologiska livsformer är i huvudsak vad dessa biologer har upptäckt. Enligt kommissionens ordförande och presidenten för University of Pennsylvania, Amy Gutmann, "här är något viktigt inom vetenskapen, men det finns ingen anledning till rädsla och rädsla för vad som kommer att hända omedelbart härnäst. Amy Gutmann, konstaterar vidare att etikutbildning är obligatoriskt för alla forskare inom området.


Motståndare till rapporten inkluderar Brent Erickson, en chef inom bioteknikindustrin. Enligt New York Times, Mr. Erickson ringde... Faktum är att en handfull företag har lanserat nya läkemedel för att behandla specifika sjukdomar inklusive osteoporos. Vissa säger dock att denna "genombubbla" Pollack har spruckit och att bristen på läkemedel riktade mot genommodifiering inte har visat sig i hög takt. Ökningen av utgifterna för genomprojektet översteg 40 miljarder utan någon större ökning av antalet tillgängliga läkemedel för befolkningen. Branschchefer noterar att även om det finns betydande risker och höga kostnader, kommer projektet att betala av som en funktion av tiden.


Förutsatt att de inte är ute efter att bara behålla sitt jobb, är tanken att utvecklingsstadiet i sin helhet, från läkemedelsupptäckt till marknadsföring till konsumenter, kan närma sig två decennier. Chefer på ett antal toppbioteknikföretag har hyllat genomprojektet och dess kraft som möjliggör för läkemedelsforskning och läkemedelsutveckling. Artikeln är korrekt eftersom den inkluderar nyckelchefer som innehar toppositioner inom de bästa biofarmaceutiska företagen i världen. Dessutom tillhandahålls också input från regulatorer. Det mänskliga genomprojektet och denna efterföljande forskning kommer utan tvekan att påverka våra liv.


Sjukdomar och åkommor kommer att förstås på genetisk nivå där ny medicin kan åtgärda genetiska brister som möjliggör dessa tillstånd. Den här artikelns relevans för biologi är lika viktig som Gregor Mendels arbete med växtgenetik. National Health Care Reform [Skriv dokumentets titel] Den 23 mars skrev president Barrack Obama på den första delen av större hälsovårdslagstiftning på decennier. Detta följer på en lång uppförsbacke som båda sidor gick igenom, där en rad initiativ föreslogs under åren.


Ändå var det aldrig någon som blev fullständigt verkställd av de möjliga farhågorna kring vad de kunde göra för: konkurrens, den övergripande kvaliteten på vården och kostnader. Med tiden skulle den allmänna hälsonivån för miljontals amerikaner bli sämre, eftersom antalet oförsäkrade fortsatte att öka. Sedan, när man betänker det faktum att en stor del av befolkningen blir äldre och fler människor lider av sjukdomar som kan förebyggas: diabetes, fetma och högt blodtryck, gjorde situationen bara värre. Detta beror på att behandling av dessa olika tillstånd kräver mer användning av hälso- och sjukvårdstjänster och receptbelagda läkemedel. Inlärningsverktyg Studiedokument Skrivguider Om oss Vanliga frågor Vår blogg Citation Generator Flash Card Generator Logga in Registrera dig.


Filtrera efter:. Nyckelord s Filtrera efter nyckelord: lägg till komma mellan varje. Mest relevant Nyligen tillagd Mest populär. Hem Ämnen Hälsa Osteoporosuppsatser Osteoporosuppsatser Exempel. Har problem med att komma på en uppsatstitel? Använd vår uppsatstitelgenerator för att få idéer och rekommendationer direkt. I båda fallen är en normal mängd kalcium i kroppen av stor betydelse. Kalcium stöder ben och tänder. Det finns ett antal indikationer som kan fungera som en katalysator för utvecklingen av osteoporos. De inkluderar dålig kost, särskilt den frekventa användningen av salt mat, kaffe, alkohol och frekvent överätande.


Det finns också en genetisk predisposition för osteoporos. Rökning kan vara en av orsakerna till denna sjukdom. När en person använder droger, vars biverkningar inkluderar utsöndring av kalcium från kroppen, kan det leda till osteoporos. De andra riskfaktorerna som påverkar utvecklingen av sjukdomen inkluderar stillasittande livsstil, avvisande av sport och bristen på fysisk aktivitet. För kvinnor har viktökning och frekvent användning av höga klackar extremt negativa konsekvenser Reid, Benvävnaden börjar tunnas efter 30 år. Det är en naturlig process som inte kan stoppas helt. Men även i ung ålder finns det förebyggande åtgärder som kan minska riskerna för osteoporosutveckling.


Det är känt att fysisk aktivitet i unga år ökar benmassan. På så sätt minskar det risken för osteoporos i vuxen ålder. För att förebygga osteoporos är det nödvändigt att konsumera tillräckliga doser av vitamin D och kalcium. En person bör undvika dåliga vanor och upprätthålla en hälsosam livsstil. Åldrande är en fysiologisk process. Det är ett steg som oundvikligen inträffar i varje människas liv. Därför är huvuduppgiften att säkerställa bästa livskvalitet för människor i denna åldersgrupp. Viktiga indikatorer som avgör äldre människors livskvalitet inkluderar självständigt liv, möjligheter att bevara mentala funktioner och förmågan till egenvård och rörlighet. I detta fall är osteoporos och dess komplikationer viktiga faktorer som begränsar de äldres oberoende.


GRATIS EXTRA: GRATIS plagiatrapport på begäran. För närvarande representerar diagnosen osteoporos inga betydande svårigheter. Man bör komma ihåg att konventionell radiografi inte kan bedöma graden av osteoporos. På ett sådant sätt använder läkare andra tekniker för att diagnostisera denna sjukdom. Röntgen gör det endast möjligt att misstänka förekomsten av osteoporos genom en karakteristisk förändring av bentätheten på röntgenbilder. Icke desto mindre är det nödvändigt att ha kvantitativ information om benens tillstånd för behandlingsplanering och utvärdering av dynamiken i förändringar i bentäthet. Det är nödvändigt att ha möjligheter att uttrycka bentäthet digitalt.


Kvantitativ uppskattning av bentäthet är den viktigaste vid diagnosen osteoporos. För denna forskning uppfanns en speciell term, densitometri. Densitometri är densitetsmätningen. Diagnos av osteoporos med hjälp av ultraljudsdensitometri har flera fördelar. Ultraljudsdensitometri åtföljs inte av bestrålning. Det kan realiseras i en bekväm miljö inom en relativt kort tidsperiod. Huvudsyftet med osteoporosbehandling är transplantation av benmassa, förebyggande av frakturer, minskning eller fullständig eliminering av smärta och tillhandahållande av ett optimalt motoriskt läge för patienter.


Den viktigaste och farligaste komplikationen av osteoporos är fraktur. De farligaste frakturerna är de på kotorna och lårbenshalsen. På grund av frakturer i lårbenshalsen upptar osteoporos den fjärde platsen bland de vanligaste dödsorsakerna för människor i världen. Osteoporos i ryggraden leder till utveckling av kompressionsfrakturer även under lätt belastning. Det är viktigt att förstå att i ett betydande antal fall, orörlighet efter fraktur på ryggraden eller lårbenshalsen med liggsår, kongestiv lunginflammation, infektionskomplikationer och tromboser.


Kämpar med din uppsats? Be proffs hjälpa dig! Starta chatt. Under det senaste decenniet har det gjorts betydande framsteg i förståelsen av utvecklingsmekanismerna, principerna för diagnos, förebyggande och behandling av osteoporos. Varje år dyker det upp nya behandlingsmetoder. En grupp läkare vid sjukhuset vid University of San Francisco utvecklade ett nytt läkemedel som heter alendronat. Det främjar benmassa hos kvinnor med osteoporos. Forskarna drog också slutsatsen att intag av sådana komponenter som isoflavoner ökar bentätheten i ländryggen hos kvinnor efter klimakteriet. Bibliografi Anagnostakos, Nicholas och Tortora, Gerard, Principles of Anatomy and Physiology, Harper and Row Publishers, New York, N Y Feit, J.


Kalcium och vitamin D för äldre patienter, Journal of Family Practice 45 6 : , Riglar, S. Kansas Med, 983, Taxel, P. Ungefär, kroppen förlorar cirka 3 kg mager muskler varje årtionde från medelåldern. Bevis som hittats av Singh tyder på att dessa förändringar är relaterade till en stillasittande livsstil, muskelmassa kan öka hos en äldre person efter regelbunden träning. Bentätheten minskar också runt 40 års ålder, och som ett resultat är äldre människor mer benägna att få frakturer. Men träning hjälper till att minska risken för benförlust och benskörhet. Osteoporos är en allvarlig skelettsjukdom. Det orsakas av förlust av bentäthet eller massa. I USA har mer än 40 miljoner människor redan osteoporos, eller löper en extremt hög risk att få sjukdomen.


Osteoporos kan hända både män och kvinnor. I den här uppsatsen ska jag ge dig en kort översikt över sjukdomen, berätta om de mindre riskfaktorerna, prata om hur steroider spelar in vid benskörhet och förklara symtom och behandling. Bedömningen av frakturrisk bör vara huvudfokus för en patientutvärdering, genom att införliva epidemiologiskt härledda riskbedömningsverktyg med bentätometri som FRAX. Riskstratifiering av en patient kan sedan följas av behandling med ett ständigt bredare utbud av effektiva bensparande terapier. Även om väletablerade terapier finns tillgängliga, är nya terapier under utveckling med ökande fokus på anabola medel för att förbättra benstyrkan.


Effekten, säkerheten och tolerabiliteten av nyare bensparande medel, eller kombinationer av medel, kan ytterligare förbättra det kliniska armamentarium av osteoporos. Benhälsa är avgörande för att upprätthålla den sköra bensjukdomen och kräver korrekta mängder kalcium, vitamin D och fosfor för att förbli stark. Muskelstyrka är också en nyckelpunkt för att kontrollera OI eftersom muskler spelar en nyckelroll i kroppens rörelser. Att engagera sig i sjukgymnastik är livsviktigt för patienten och måste utföras så att de kan bära sin egen vikt.


Patienterna bör ofta uppmuntras att öka sin styrka, gå och springa. Sjukgymnastik för patienten bör påbörjas så snart barnet visar en utvecklingsförsening eller visar svag motorisk aktivitet. Osteoporos är en sjukdom som utvecklas i skelettet. Mängden frakturer som orsakas på grund av detta har stadigt ökat. Osteoporos kan delas upp i två typer, primär och sekundär. Primär visas manly hos äldre kvinnor specifikt, efter klimakteriet. Sekundär osteoporos är inte begränsad till ålder eller kön, utan kräver en redan existerande sjukdom eller anledning till varför.


Även om ledrörelser är en mycket viktig källa till fysisk stress på bindväv, kan isometriska muskelsammandragningar hjälpa till att applicera terapeutiska nivåer av stress på immobiliserade strukturer. Muskelvävnad drar nytta av kraften som genereras av en isometrisk sammandragning och kan minska förlusten av proteiner och muskelfiberdiameter, och hjälpa till att upprätthålla spänning och kraft i fibrerna under immobilisering. Isometriska sammandragningar över handleden hjälper till att minimera effekterna av immobilisering.

No comments:

Post a Comment