Friday, February 25, 2022

Equus uppsats

Equus uppsats



Hästsläktet är Equus, Equus kommer från det antika grekiska ordet som betyder snabbhet. varför är dysart så intresserad av grekisk mytologi och grekisk historia. Trots det är det båda föräldrarna som styr, och jag börjar med att diskutera pjäsen Equus. De första Equus var ponnystorlekar, med en klassisk "häst" kropp - stel ryggrad, lång hals, equus uppsats, långa ben, equus uppsats benben utan rotation, lång näsa, flexibel nosparti, djup käke, equus uppsats. För att avslöja grundorsakerna bakom Alans brott måste Dysart avgöra om hans avvikelse härrörde från något medfödd i vem han är, eller från omständigheterna kring hans uppväxt.





Skriv in ett eller flera nya nyckelord och tryck på Enter för att söka



Oändliga faktorer påverkar en persons perspektiv i fråga equus uppsats något problem. Texter är inte på något sätt immuna mot sådan omtolkning. En rad betydelser kan avslöjas i en text som ett resultat av olika värderingar. Peter Shaffers Equus komponerades för att uttrycka kompositörens värderingar, nämligen frågan om konformitet. En svarsperson från olika omständigheter kan dock lätt värdera andra saker som förmedlas i texten, equus uppsats, beroende av vad som är viktigt i deras liv. En feminist skulle fokusera på vikten av kvinnor i texten. Det skulle en marxist equus uppsats analysera felen i det kapitalistiska samhället i vilket denna text är satt för att reflektera och vidareutveckla, equus uppsats, sina egna värderingar.


Texten kretsar kring Dysart, en psykiater, equus uppsats en period av absolut desillusion med samhället och hans plats i det. Denna reflektion stimuleras av en patient som han måste behandla, Alan. Alan, en ungdom, vårdas på det psykiatriska sjukhuset på grund av det avskyvärda brott han begick - förblindandet av equus uppsats hästar. Texten publicerades i en tid av enorma sociala omvälvningar, och därmed förändring. Libertära åsikter återuppstod som ett resultat av Vietnamkriget och medborgarrättsrörelserna i USA. Kompositören värderar tydligt synpunkter som är karakteristiska för denna tid.


Texten ifrågasätter samhällets moral, en praxis som är vanlig inom den reaktionära rörelsen i s. Texten tar i stort sett upp frågan om överensstämmelse. Den använder främst religion som ett exempel på människors beroende av att anpassa sig till samhället. Den hånar religionen och förringar den med historien om Alan som så lätt dyrkar en häst i frånvaro av en biblisk figur. Texten ifrågasätter också begreppet "normalitet". Kompositören värderar tydligt behovet av intern social förändring för att åtminstone, equus uppsats, försök att bekämpa det ytterst meningslösa och dessutom, equus uppsats livet, som människor i det samtida samhället så lätt accepterar.


Tydlig i denna text är den existentialistiska filosofin. Equus Jag gick till Jones Theatre på campus och såg föreställningen, Equus en berättelse skriven av Peter Shaffer. I Alans ögon var hans gud Equus, en häst. Mot slutet av Equus kan du se mycket tydligt att Alan definitivt hyste förbittring mot båda sina föräldrar. I Equus uppsats, Alans pappa var obekväm med bilden av Kristus över Alans säng så för att få honom att känna sig bekant ersatte han den med en häst. I Equus försökte alla störa Alan och göra honom medveten om hans fel, men för att Equus uppsats inga fel var synliga. Pjäsen "Equus" av Peter Shaffer använder en psykiater, Dr.


Equus är inte den första psykologiska pjäsen Shaffer har skrivit, men den är en av de mest framgångsrika. Freuds "Libido Theory" hjälper till att förklara den sexuella aspekten av Alans förhållande till Equus. Nu är det Equus som avvisar honom och inte tillåter honom att få vad han vill, equus uppsats. Faran som Alan befinner sig i om Dysart tillåter Equus att stanna är värt förlusten av passion. Equus, en pjäs av Peter Shaffer, är en skruvad berättelse om en pojkes fäste vid hästar som sin gud och de komplikationer han hanterar om sex, equus uppsats, religion och liv.


Även om equus uppsats kallas Equus, den sanna innebörden av berättelsen har ingenting med det att göra. Denna Equus-prototyp var cirka 12 händer vid axeln och hade starka benligament för att öka hans snabbhet och kraft. Detta anses av många vara den direkta ättling till Equus som skulle utvecklas cirka 5 miljoner år senare. Equus är släktet av alla moderna equus uppsats. De första Equus var ponnystorlekar, med en klassisk "häst" kropp - stel ryggrad, lång hals, långa ben, sammansmälta benben utan rotation, equus uppsats, lång näsa, flexibel nosparti, equus uppsats, djup käke.


Equus har högkrönta, raka betande tänder med kraftiga toppar fodrade med cement. Hästar har sitt ursprung i många olika storlekar och färger och har en livslängd på mellan 25 - 30 år. De fyra naturliga stegen för hästen är skritt, trav, galopp och galopp. Hästsläktet är Equus, Equus kommer från det antika grekiska ordet som betyder snabbhet. Följande terminologi används för att beskriva. Jag börjar med equus uppsats pjäsen Equus, equus uppsats. I Equus Dysart överlämnar läkaren sig till sitt jobb genom att hjälpa barn att bli normala till den grad att de kommer att accepteras av samhället som han gjorde med Alan, han hjälpte Alan att bli normal men för att göra detta var han tvungen att ta bort det viktigaste som Alan hade, vilket var hans passion. När de två individerna först möter en massiv zebra visar sufin sin förvåning genom att säga "Allahu-Akbar"" 84 medan biologen bara säger "Equus burchelli boehmi"" Kumar, biologen uttrycker "Equus burchelli" equus uppsats, " för att referera till det vetenskapliga namnet på arten zebra.


Det starkaste inflytandet på teaterutövare under de senaste 50 åren eller mer har haft Bertold Brecht - som ansåg att dåtidens drama var för passivt. Bekväm i sin position i de varma mörka teatrarna var publikens "ansvar" att titta på scenerna u Vad är en pjäs? Är det helt enkelt en roman som utspelas på scen? Är det en film som framförs live? Många skulle tro det men det beror på att sann teater ibland går förlorad på grund av Broadwaymusikalens extravagans. En pjäs är mycket mer av sin egen konst och kan inte jämföras så nära med film eller andra former av litteratur. Skriv ett nytt nyckelord och tryck på Enter för att söka.


Equus Antal ord: Cirka sidor: 4 Spara uppsats Se mina sparade uppsatser Nedladdningar: 14 Logga in eller gå med nu för att betygsätta uppsatsen. Uppsatser relaterade till Equus 1. Antal ord: Cirka Sidor: 3 Betygsnivå: Gymnasie. Antal ord: Cirka Sidor: 6 Har bibliografi Betygsnivå: Gymnasie. Hästens utveckling. Ord Equus uppsats Cirka sidor: 2 Har bibliografi Betygsnivå: Gymnasie. Hästar och medfött beteende, equus uppsats. Life of Pi - Samexistensen mellan religion och vetenskap. Antal ord: Cirka Sidor: 6 Betygsnivå: Grundutbildning. Antal ord: Cirka Sidor: 13 Betygsnivå: Gymnasie.





beskrivande essä om mamma



Shaffer väljer att berätta historien utifrån en berättares perspektiv som ser tillbaka på situationen när den utvecklades. Redan från början visste publiken hur Dysart så småningom skulle känna om att behandla Alan, vilket skapar en känsla av dramatisk ironi. De vet dock inte varför Alan begick sitt brott, eller detaljerna kring det. Allt eftersom berättelsen utvecklas hålls publiken intresserade när ledtrådar sakta avslöjas, med förväntan ökad av berättare-Dysarts enstaka ensamtal som beklagar vad som har hänt.


Fotografiet av hästen som Alan fick av sin far tog platsen för en religiös målning i Alans sovrum, vilket var det första tecknet på att hästar hade någon form av religiös betydelse i hans sinne. Historien Frank berättade om den religiösa sången i hans sovrum vid elva års ålder bekräftade detta, och det var i detta ögonblick som Equus officiellt "föddes" som en kristuslik figur. Slutligen är Equus i bojor, bunden som Jesus var på korset, lidande till följd av mänsklighetens synder. Dysart gör flera anspelningar på sin kärlek till Grekland i början av pjäsen, men publiken får inte reda på varför han är så fascinerad av det förrän hans samtal med Hesther, där han önskar att han hade någon att ta med sig dit för att verkligen förstå.


Dysart älskar det antika Grekland på grund av dess överflöd av dyrkan. Gudar bodde i allt där, säger han, i byggnader, i naturen och till och med människorna själva. Gudar var utbredda och accepterade i sina olika former som de inte är i dagens samhälle, och han avundas spänningen och passionen som omger dem. Även om hennes karaktär inte är lika framträdande som de andra, spelar Hesther fortfarande en viktig roll för att främja berättelsen. Hesther var den som ursprungligen argumenterade för att Alan skulle skickas till Dysart, så naturligtvis är hon Dysarts förnuftets röst när han börjar tvivla på moralen i sin karriär, vilket säkerställer att det är det rätta att ta bort Alans smärta.


Hesther kontrasteras också subtilt med Dysarts fru, även om vi aldrig möter henne personligen; hon lyssnar och svarar på Dysart på ett sätt som Margaret aldrig gjorde. Jill, en ung, medkännande, söt tjej, går in i denna pjäs som ett test för att se om Alans önskningar verkligen kan vara normala. Först visar han inte det förväntade intresset för henne, och det verkar som att han bara går med på att gå på en dejt med henne eftersom han vet att det är vad som skulle förväntas av honom. Senare verkar det dock som att han faktiskt vill ligga med henne. Men han misslyckas med sitt normalitetstest när han inte kan ta bort bilden av Equus från hans sinne när han rör vid Jill, eftersom tanken på intimitet med någon annan än sin gud är så hädisk. För både Alan och Dysart fungerar drömmar som en visuell representation av deras latenta tvivel och rädslor som de inte konfronterar under dagen.


Detta stämmer överens med den psykoanalytiska teorin om det omedvetna, eller sinnet under ytan: drömmar som Dysarts offerdröm och Alans mardrömmar tar upp element av obehag från djupet i deras sinnen så att de äntligen kommer att möta dem. För att avslöja grundorsakerna bakom Alans brott måste Dysart avgöra om hans avvikelse härrörde från något medfödd i vem han är, eller från omständigheterna kring hans uppväxt. I verkligheten är det lite av båda; ja, Alans okonventionella dyrkan kommer inifrån honom, men hans föräldrar är inte helt oskyldiga som Dora insisterar på att de är; deras kontrollerande och begränsande metoder för föräldraskap fick Alan att känna en brist på frihet, och han såg på sin nyfunna religion som ett sätt att uppnå denna uppfyllelse. I slutet av pjäsen är Alans öde tvetydigt.


Det verkar som om Dysart har bestämt sig för att lindra Alans smärta och arbeta för att hjälpa honom att förvisa Equus för alltid, men ett slutgiltigt uttalande görs aldrig. Istället använder Dysart sin sista ensam för att fokusera på sig själv. Han talar om sin egen smärta och sin egen frihet, begränsad av metaforiska kedjor som liknar de som Equus bär. Pjäsen börjar och slutar med Dysart, eftersom Dysart har genomgått den största förvandlingen av alla karaktärer och kommit att tvivla och ifrågasätta hans karriär och hans livs syfte mer än han någonsin haft tidigare. Frågor och svar-sektionen för Equus är en fantastisk resurs för att ställa frågor, hitta svar och diskutera romanen.


Varför är mer att skylla på Alans Actions? För att skriva en effektiv uppsats om Equus måste du undersöka frågan, förstå dess fokus och behov, skaffa information och bevis genom forskning och sedan bygga ett tydligt och organiserat svar. Bläddra bland våra exempel och välj det mest övertygande ämnet som ett exempel för ditt eget! På scenen är det ett visuellt engagerande mästerverk, där komplexiteten i att blåsa liv i karaktärer och miljöer genom det perfekta samspelet mellan skådespelare och scenen är en fängslande och känslomässig upplevelse för alla ...


Sammanfattning: Dysart och Alan är på Dysarts kontor, men de låtsas vara i stallet. Dysart ställer frågor till Alan och Alan svarar på alla. Alan berättar om sin ritual i stallet. Han gör denna ritual varje gång innan... Peter Shaffer inspirerades att skriva Equus av en slumpmässig kommentar från en vän på British Broadcasting Corporation BBC. Vännen berättade för Shaffer en nyhet om en brittisk ungdom som förblindade tjugosex hästar i ett stall, till synes utan anledning. Shaffer bekräftade aldrig... Ursprungligen publicerad: Dramatiker: Peter Shaffer Inställning: The Present; Rokeby Psychiatric Hospital, Southern England Genre: Drama Karaktärer: Alan Strang, Martin Dysart, Frank Strang, Dora Strang, Jill Mason, Harry Dalton, Hesther Saloman Känner mig fast när jag skriver en uppsats om Equus?


Equus Horse Performance. Equus av Peter Shaffer Sammanfattning: Dysart och Alan är på Dysarts kontor, men de låtsas vara i stallet. Equus Essay Exempel. Equus Notes Peter Shaffer inspirerades att skriva Equus av en tillfällig kommentar från en vän på British Broadcasting Corporation BBC.

No comments:

Post a Comment