Tuesday, February 8, 2022

Essä om mänsklig evolution

Essä om mänsklig evolution



Life Issues Institute, mot Crohns sjukdom patienter har faktiskt behandlats med stamceller som utvecklats från deras eget blod. Gentry baserar sin modell på Einsteins statiska rymdtidsparadigm som han hävdar är den "äkta kosmiska Rosetta. Cambridge-följeslagaren till puritanismen. Primaternas evolutionära historia kan spåras tillbaka i cirka 85 miljoner år, som en av de äldsta av alla överlevande placenta däggdjursgrupper, uppsats om mänsklig evolution. London: Kogan Sida 2. Mänsklig Essä om mänsklig evolution Symboler, sinnet och djurets tillstånd I kapitel 7 av Maps of Time diskuterar David Christian hur mänskligt språk inte bara är uppbyggt av "ikoner" och "index", som är typer av igenkänning, korrelation och kommunikation som många organismer från bakterier till hundar kan använda, men främst av symboler - en mer komplex och högre ordningsnivå av kommunikation p.





Nya Inlägg



Upptäckten av nya fossiler, sekvenseringen av det mänskliga genomet och slutförandet av Human Genome Diversity Project kommer att ge nya insikter som förändrar nuvarande trosuppfattningar. Detta har varit vetenskapens historia i mänsklig evolution, så det finns ingen anledning att misstänka att trenden kommer att förändras. Ändå har vi fastnat i nuet och måste göra det bästa vi kan med tillgänglig data. De flesta biologer misstänker att människor och schimpanser splittrades från en gemensam förfader så sent som för 4 till 5 miljoner år sedan. Splittringen inträffade i Afrika. En av de första evolutionära utvecklingarna som skiljer mänskliga förfäder från schimpanser var upprätt hållning. En av de tidigaste av de mänskliga släktena, Australopithecines, som gick upprätt och hade modifierade händer, men på många andra sätt liknade en schimpans.


De var små mellan 3 och 4 fot långa hade böjda fingrar och en skalle med en utskjutande käke, en försänkt kranium och tunga åsar bakom vad som nu är ögonbrynen. Orsaken till utvecklingen av upprätt hållning är okänd, men det tillät definitivt australopithecinerna att resa långa sträckor, frigjorde sina händer för att bära föremål och kan till och med ha tillåtit effektivare termoreglering. Under loppet av 2 miljoner år kan flera sorter och arter av Australopithecines ha levt tillsammans och möjligen till och med konkurrerat med en uppsats om mänsklig evolution i savannen och skogarna som gränsar till savannen.


Lite är känt om Australopithecines beteende förutom att de förmodligen använde verktyg och var en mycket social art som schimpanser och vi är idag, uppsats om mänsklig evolution. Cirka 2 mya, fossiler börjar dyka upp från vårt eget släkte, Homo. Även om flera arter av Homo är erkända, kommer vi att klumpa ihop dem alla i didaktiska syften och hänvisa till dem som Homo erectus. Den övre kraniet expanderade och antog en mer rundad form, vilket gjorde att hjärnans storlek kunde öka från cirka cc till mellan och cc. Andra evolutionära trender fortsatte - den utskjutande käken drog sig tillbaka lite, tänderna uppsats om mänsklig evolution mindre och höjden ökade.


Uppsats 2. Den sneda pannan på H. erectus gav plats för moderna människors stora, vertikala panna, vilket tillät hjärnan att öka i storlek. Skelettstrukturen fick en gracil form mycket nära moderna människor. Verktygsanvändning – eller åtminstone bevisen för verktygsanvändning – tyder på att det utvecklades till en konst. Spjutspetsar uppsats om mänsklig evolution uppfanns, beninstrument utformades för att sy, bildritningar visas i grottor, och vissa redskap visar tecken på gravyr. Men mänsklig evolution var inte avslutad vid 50, ya.


Skelettet fortsatte sin graciella utveckling och kraniumkapaciteten ökade fortfarande för att ge sin nuvarande räckvidd på till cc, genomsnittet idag ligger någonstans mellan och cc. De flesta forskare tror att tidiga amh var födosökande jägare-samlare. De levde i små, kooperativa grupper som skulle bosätta sig på en enda plats och jaga, gräva rötter, plocka frukt och möjligen skörda spannmål tills de omedelbara resurserna var uttömda, uppsats om mänsklig evolution. Sedan skulle de gå vidare. Många antar starka könsrollskillnader under denna period - killarna jagade, tjejerna samlades. De små mänskliga grupperna – som praktiskt taget alla andra däggdjursallätare – anpassar sig till säsongsmässiga förändringar och migrerar till områden med optimalt födosök och jakt vid lämplig tid på året.


Tidig Homo blev också medveten om släktforskning. Barak var inte bara Barak. Alla är överens om att den ökande mänskliga skallkapaciteten åtföljdes av en ökning av intellektet – minne, symbolisk manipulation, inlärningskapacitet, etc. De största anatomiska skillnaderna mellan mänskliga och schimpans hjärnor finns i frontalloberna - de områden som är associerade med verkställande funktion, utvärdering och förnuft, uppsats om mänsklig evolution. Ökningen av frontmaterial tillät våra hominida förfäder att utveckla kultur bortom de enkla sociala inlärningskulturerna av makaker, schimpanser och bonoboer. Orsakerna bakom den evolutionära ökningen av hjärnstorlek är inte kända, även om det inte råder brist på spekulationer, uppsats om mänsklig evolution.


Behovet av att skapa bättre verktyg, kraven på sofistikerad social interaktion med släktingar, fördelarna med symboliskt tänkande och språk för konkurrens mellan mänskliga grupper har alla postulerats som orsaker till intelligensen hos hominider. Det är också möjligt att orsakerna till ökad hjärnstorlek har förändrats över tiden, säg från social kommunikation till symbolisk och rationell tanke till konkurrens. Oavsett anledningen måste de ha varit ganska viktiga. Metaboliskt är hjärnan ett mycket dyrt organ. En sådan kostnad kommer inte utan viktiga evolutionära kompromisser, uppsats om mänsklig evolution. Den ökade hjärnstorleken ställer också till svåra problem för mammor som måste pressa en så stor struktur genom bäckenet och slidan under förlossningen.


Två kulturella uppfinningar förändrade miljön för amh. Den första var domesticeringen av vissa djurarter. Ett fåtal mänskliga populationer behövde inte längre jaga kött. Den andra uppfinningen var jordbruk. Man tror att jordbruket utvecklades någon gång runt 10, ya, förmodligen självständigt i flera olika områden i världen. Men mönstret för dess upptäckt och spridning är oklart. Spelar ingen roll. Slutresultatet var detsamma - jordbruket begränsade nomadvandringen för vissa mänskliga befolkningar. De var tvungna att stanna i ett enda geografiskt område för att plantera, sköta och skörda grödor. Det antas att jordbruksbefolkningen ökade i antal. Detta hade två viktiga effekter.


För det första migrerade en del jordbruksbefolkningar till de närliggande områdena ockuperade av jägare-samlare. För att lantbrukarna växte in uppsats om mänsklig evolution medan befolkningsstorleken för deras jägare-samlare grannar förblev stabil, skulle antalet jordbrukare så småningom överväldiga jägare-samlare. Den andra effekten av befolkningstillväxten under jordbruket var en utarbetande av sociala roller. När tekniken för att odla grödor förbättrades blev det det uppsats om mänsklig evolution längre nödvändigt för alla att slita på fälten. Resultatet blev ett integrerat nät av medberoende roller och yrken, vilket ledde till utvecklingen av städer och vad vi nu kallar civilisation, vars första bevis dök upp 5, ya.


Det arkeologiska dokumentet visar tydligt att civilisationen inte började på ett ställe och sedan spred sig okontrollerat över hela världen. Civilisationen dök upp här och där i en serie av starter och stopp och inte från en långsam, obönhörlig spridning från ett enda centralt ursprung. På ett sätt som fortfarande är oklart för vetenskapen, utvecklas civilisationer i ett område, blomstrar, uppsats om mänsklig evolution försvinna. Verkligen, uppsats om mänsklig evolution, orsakerna till förändringar i civilisationer är några av de största mysterierna som samhällsvetenskapen står inför. Uppsats 3. Människans teorier Essä om mänsklig evolution Den första teorin kallas den multiregionala hypotesen regional kontinuitetshypotes och förespråkas av vissa fysiska antropologer, uppsats om mänsklig evolution. Denna uppfattning hävdar att Homo erectus-populationer i Afrika, Europa och Asien genomgick konvergent evolution och med tillräckligt genflöde bland de geografiskt åtskilda populationerna, tillsammans utvecklades till amh.


Konvergent evolution inträffar när olika populationer möter liknande selektionstryck som leder till samma adaptiva svar. Utveckling av fenan hos fiskar och hos valar är ett klassiskt exempel där två mycket olika typer av organismer utvecklade en liknande mekanism för att simma genom vatten. Tillämpas på människor, uppsats om mänsklig evolution, behovet av att söka skydd från extrema temperaturer är detsamma som världen över och skulle – åtminstone i teorin – kunna leda till urval för de ökade kognitiva färdigheterna för att bygga dessa skyddsrum. Få, om några, förespråkare för den multiregionala hypotesen anser att konvergent evolution ensam är ansvarig för den världsomspännande anatomiska likheten mellan moderna människor. Ett visst genflöde krävs bland geografiskt åtskilda populationer. Teoretiker hävdar att det fanns en tillräcklig mängd mänskliga migrationer och parbyten mellan intilliggande populationer för att tillåta H.


Erectus-populationer att utvecklas i liknande riktningar. På detta sätt kan muterade men fördelaktiga alleler som har sitt ursprung i Afrika så småningom spridas till andra regioner i den gamla världen, uppsats om mänsklig evolution. Den multiregionala hypotesen hävdar att ättlingarna till Homo erectus är våra direkta förfäder. Anatomiskt moderna människor är uppsats om mänsklig evolution resultat av några fördelaktiga mutationer som orsakade en ökning av befolkningens storlek, uppsats om mänsklig evolution. Efterföljande migrationer och korsning med befintliga grupper av Homo erectus i olika regioner i världen spred dessa mutationer, uppsats om mänsklig evolution.


Enligt denna uppfattning var neandertalarna inte en annan art av hominider som dog ut. Istället generationer av parningar mellan neandertalarna och den mer gracila varianten, tillsammans med en selektiv fördel för generna av den gracila varianten, uppsats om mänsklig evolution, resulterade i en förändring i medelvärdet av en kontinuerlig fördelning av skelettdimensioner. Den andra teorin har kallats Edens lustgård eller GOE-hypotesen. Namnet på denna teori har föga att göra med de skapelseberättelser som ges i den judisk-kristna traditionen.


Mitokondrie-DNA och Y-kromosomen är på många sätt idealiska för att studera mänsklig evolution eftersom de överförs intakta från mor till barn eller från far till son Y-kromosom och inte rekombinerar som DNA på de autosomala kromosomerna gör. Denna form av överföring har den matematiska innebörden att i någon mycket uråldrig förfäderspopulation, alla utom en uppsats om mänsklig evolution de mitokondriella varianterna kommer så småningom att dö ut. När allt kommer omkring kommer mitokondrierna hos en mamma som bara har söner att dö ut liksom Y-kromosomen hos en man som bara har döttrar. Någonstans under denna tidsperiod levde en singel kvinna från vilken allt nuvarande mtDNA härrör.


En man levde också under denna tid och gav upphov till alla varianter av uppsats om mänsklig evolution Y-kromosom sett idag. I motsats till den vanliga missuppfattningen är denna Eva och Adam inte alla moderna människors förfäder. De är förfäder till endast vårt mitokondriella DNA och DNA på Y-kromosomen. Många andra individer bidrog till DNA i våra autosomala kromosomer, uppsats om mänsklig evolution. Enligt GOE-hypotesen har amh sitt ursprung någonstans i Afrika mellan 50, andya. Det afrikanska ursprunget antyds av observationen att genetisk variation är störst i samtida afrikanska populationer.


Denna släktpopulation var möjligen en ny art av Homo som växte i storlek och migrerade – möjligen mer än en gång – ut ur Afrika och in i Mellanöstern. Ett kännetecken för GOE-teorin är befolkningsersättning. Förespråkare för detta spekulerar i att tidiga Homo uppsats om mänsklig evolution var en helt annan art som inte korsade sig med populationerna av H. erectus och neandertalare som den kom i kontakt med. Istället konkurrerade de med dessa populationer och ersatte dem så småningom, uppsats om mänsklig evolution. Två typer av data används till stöd för GOE-teorin. För det första visar arkeologiska undersökningar märkbara skelettskillnader mellan neandertalare, nyare Homo erectus-populationer och den gracila formen som antas vara vår direkta förfader.


I delar av Eurasien sammanfaller uppkomsten av dessa fossiler också med ett markant framsteg inom teknik som sträcker sig från Europa till Sibirien. Den andra bevislinjen består av molekylärgenetiska data, uppsats om mänsklig evolution. Uppskattningar av tidsramen för mänskligt ursprung från dessa data stämmer mycket väl överens med arkeologiska data. Uppsats 4.





konjunkturuppsats



Personal Psychology, 61, Vissa författare har också återkänt fruktan att mänsklig säkerhet kan bli ett filosofiskt verktyg. Fungerar Respectable Conception det? Ändra aspekter av mänsklig säkerhet. Baserat på denna till synes oföränderliga kontrast av åsikter som skapats av processuella brister och möjlig inkonsekvens, finns det andra tillvägagångssätt som kan föreslås. Visst, Sabine Alkire beskriver målet för mänsklig säkerhet som "att försvara det kraftfulla centrumet för alla mänskliga liv med metoder som främjar individuella friheter och mänskligt tillfredsställelse", en beskrivning som replikerar galtungiska mätningar av mänsklig tillväxt. ut trots sannolikheten för osäkerhet och dis naturligt i en sådan... Bibliografi Roberts, D.


Att stärka debatten om mänsklig säkerhet: göra den sammanhängande och meningsfull. International Journal of WorldPiece, 3. Snedeker, Laura. Suhrke, A. Mänsklig säkerhet och staternas intressen. Sage Publications, Kumar, C. Human resource management, oavsett om den har en särskild titel eller inte, har varit en del av alla organisationers ledning sedan grupper slagits samman för specifika uppgifter. Forntida arméer, projekt och till och med utbildnings- och religiösa institutioner hade alla oro över sin förmåga att ta in den lämpliga personen för de aktuella positionerna. Formellt är Human esource Management i den samtida världen både det taktiska och strategiska sättet på vilket en organisation hanterar den mänskliga delen av sina resurser, både kollektivt och individuellt, och hur hanteringen av dessa individuella resurser bidrar till verksamhetens övergripande positiva mål.


Under de senaste decennierna, och med tillkomsten av allt mer sofistikerad teknik, har personalhantering förändrats från att använda människor för att anställa människor, utveckla människor och spåra användningen och kompensationen för deras tjänster. Istället har ett nyare system utvecklats med hjälp av datorer, databashantering och datautvinning för att tillhandahålla mer optimala sätt i... aspx Armstrong, M. Strategic Human Resource Management 4:e uppl. Philadelphia: Kogan. Budd, J. Arbetsrelationer: Att hitta en balans. Effron, M. Mänskliga resurser under 2000-talet. New York: Wiley. Human esource Information System Införandet av informationsteknologi har förändrat hur affärer bedrivs och ledning av olika avdelningar inom organisationerna.


Personalavdelningen har genomgått datorisering med någon organisation som har anpassat sig till den senaste applikationen på marknaden. Därför kan personalinformationssystem HIS definieras som ett system som används för att förvärva, lagra, manipulera, analysera, hämta och distribuera information om en organisations mänskliga resurser. Denna information görs vanligtvis i en databas eller oftare i seriösa eller inbördes relaterade databaser Susan Heathfield. Informationen i informationssystemet för mänskliga resurser fungerar normalt som en guide för rekryterare, utbildare, karriärplanerare och andra personalspecialister CP Team, dock , tillåter systemet företag att minska kostnaderna och ger mer produktiv information till anställda på ett snabbare och mycket bekvämt sätt.


Detta är därför viktigare under svåra ekonomiska tider; eftersom ett företag måste... Referens John W. Boudreau Cost-Benefit"-analys tillämpad på personal, Cornell University Human Resource Management-beslut Mohan Thite, Michael Kavanagh. Richard D. Johnson Evolution av Human Resource Management och Human Resource Information Systems. Traditionellt har det alltid funnits en skiljelinje mellan verksamhetschefer och personalchefer som nu kallas personalchefer. I USA har funktionen för personalledning varit en erkänd funktion sedan National Cash Register Company hade öppnat sitt personalkontor i s. De amerikanska personalcheferna har alltid nära identifierat sig med organisationens mål och detta kan betraktas som en enhetlig tradition.


Bibliografi Rowland, K. Och Summers, S. Personalplanering: En andra titt. Personaladministratör, December, Lorange, P. Och Murphy, D. Ta med mänskliga resurser i strategisk planering: Systemdesign överväganden. I: Fombrun, C. Och Devanna, M. Recept vs. praxis: tillståndet för personalplanering i stora U. Artikel presenterat vid Southern Management Association-mötet, november, New Orleans, Louisiana. Golden, K. Och Ramanujam, V. Mellan en dröm och en mardröm: Om integrationen av personalhantering och strategiska affärsplaneringsprocesser. Human Resource Management, vol. Detta innebär praktiskt taget att det internationella samfundet snart kan observera mutationer i typen och karaktären av de utlagda processerna. Generellt sett vill företag lägga ut ett växande antal mer komplexa verksamheter på entreprenad eftersom de inte är villiga att ta riskerna och göra nödvändiga investeringar.


I denna ordning av idéer lägger de ut verksamheten på företag som redan har gjort investeringarna och tagit på sig riskerna. Medan företagen erkände och utnyttjade fördelarna med outsourcing, identifierade gemenskaperna begränsningarna i processerna. Det vanligaste missnöjet var kopplat till att outsourcing tog jobb från nationella arbetare och gav dem till utlänningar. I, över , jobb inom USA... asp användes senast den 15 mars, Benaud, C. htm senast tillgänglig den 15 mars, Inom flygsäkerhetsområdet, relaterar mänskliga faktorer i design främst till målmedveten redundans i enlighet med exakt förväntade komponent- eller systemfel. Tekniken ökade flygplanens prestanda och datorer automatiserade komponenterna i piloternas ansvar under flygning.


Jetkraft gjorde det snabbt möjligt för militära flygplan att överskrida de naturliga mänskliga gränserna för g-krafttolerans och datorisering inom civil luftfart presenterade potentiella pilotprestandaproblem, allt från behovet av problemlösning genom komplexa checklistor till pilotens självbelåtenhet och ouppmärksamhet till följd av överdrivet beroende av instrument APA , Militär flygträning inriktade sig på g-krafttolerans, och eftersom civila flygoperationer blev mindre fysiskt ansträngande och mer automatiska, skiftade mycket av pilotutbildningen av mänsklig faktor från faktisk flygtimmeserfarenhet till att betona checklistprotokoll, felsökning, besättningskommunikation och samarbete, och uppmärksamhetsfärdigheter utövade i simulatorer Barron,...


Bath, U. Human Dev Symbols, the Mind, and the Animal State I kapitel 7 av Maps of Time diskuterar David Christian hur mänskligt språk inte bara är uppbyggt av "ikoner" och "index", som är typer av igenkänning, korrelation och kommunikation som många organismer från bakterier till hundar kan använda, men främst av symboler - en mer komplex och högre ordningsnivå av kommunikation p. Detta är bara en del av en större diskussion om utvecklingen av mänsklighetens historia, men det är värt att överväga helt enkelt som dess eget framsteg och unika egenskap. En förståelse för hur språk är ett definitivt kännetecken för mänskligheten, och av implikationerna av en uppdelning mellan människa och natur, skapar värdefulla insikter för att förstå mänsklig utveckling. Som förklarat av Christian, kan vissa associationer göras av många organismer mellan liknande eller samtidiga upplevelser på ett sätt som kan tyckas vara symbolisk inlärning eller kommunikation,...


Referenser Christian, D. Kartor över tid. Berkley: University of California Press. Emmerich, R. Övermorgon. Twentieth Century Fox Films. Levi, P. Åtkom den 4 mars Den kopplar nära samman kränkningar av mänskliga rättigheter med nationell och internationell osäkerhet. Och konceptet förstärker utvecklingstänkandet genom att utöka verkliga friheter som redan åtnjuts av människor. Att skydda säkerheten kräver därför omgående ett nytt samförstånd mellan alla länder, vare sig de är utvecklade eller utvecklingsländer. Den måste syfta till att se över nuvarande utrikespolitik och syfta till att skapa verkliga möjligheter för människors säkerhet och värdighet. Att tänka om konceptet Mänsklig säkerhet fokuserar mer på allmän fattigdom än genomsnittligt välbefinnande.


Allmän fattigdom innebär att ligga under en tröskel för välbefinnande. En policy för mänsklig säkerhet vänder sig främst till personer i situationer av djup nöd. Mänsklig utveckling hänför sig till genomsnittliga nivåer av mänskligt välbefinnande. Många anser att mänsklig säkerhet måste vara en prioritet i mänsklig utveckling. En "prioriterad" syn är till för att förbättra alla men betoning på dem som ligger längst ner. En jämlikhetssyn vill att välmåendet ska fördelas på alla människor. En jämlik person kommer... Mänsklig säkerhet. Manual on Human Rights Education with Young People: Europarådet, pdf; internet: åtkomst 29 okt Fuentes, Claudia F. Och Aravena, Francisco Rojas.


Främja mänsklig säkerhet: etiska, normativa och pedagogiska ramar i Latinamerika och Karibien. När företag behöver och tillför prestige till det urbana arvet, men religioner som markerar deras territorier av pagoder, kyrkor, kloster, moskéer och andra platser för tillbedjan, bekräftas denna singularitet mer, medan formerna för urbana och lantliga livsmiljöer specificeras, de är lyx eller eländigt. Och civilisationen, som alltid är vanligt i vardagen, får extra synlighet monumental som materialiserar kompetensen hos hantverkare-konstnärer som berikar byggarnas arbete. Till detta kommer naturligtvis den rikedom och prestige som kommer av att lägga till ytterligare, muntliga traditioner genom tiderna, skriftlig tradition spred sig gradvis till butiker och palats, och de ideologiska apparaterna av alla slag, från vilka de så småningom vinner folkens djup.


o, grafiken blir, liksom språk, utmärkande kännetecken för de olika civilisationerna. Mognad påverkar djupt civilisationens handelsflöden. På den ena…. Stocking, George, Victorian Anthropology, Free Press, , ISBN Trigger, Bruce, Sociocultural Evolution: Calculation and Contingency New Perspectives on the Past , Blackwell Publishers, , ISBN Reade, Julian Assyrian King-Lists, the Royal Tombs of Ur och Indus Origins. Journal of Near Eastern Studies 60 1 Genom detta kunde ägaren till Ford Motors Corporation öka produktionsnivåerna och minska kostnaderna. år på år.


Detta fokus gjorde det möjligt för honom att sänka kostnaderna, även om han betalade sina anställda bra, och tillhandahålla en produkt med högt värde till kunden" Lean Manufacture Webbplats, Redaktörerna på Lean Manufacturing Guide online implementerar ett tillvägagångssätt som liknar redaktörerna på Lean Manufacture Webbplats. Ur deras synvinkel är lean manufacturing en organisatorisk ansträngning genom vilken avfallet minskar i syfte att skapa mer värde till slutprodukten. Med deras egna ord är lean manufacturing en "systematisk inställning till... Referenser: Blacharski, D. htm senast tillgänglig den 29 september, Deming, W. Ross Publishing, ISBN Nilson, K. Vi har aldrig föreskrivit en "låt-det-blåsa-policy för tornados och orkaner, en "låt-det-bryta ut"-politik för vulkaner eller en "låt-det-slipa"-policy för glaciärer.


Varför behövde vi då en "låt-det-bränna"-policy för bränder, eller surrogatstrategier som föreskriven eld? Människor och eld har en oskiljaktig historia. bestod en stor del av 1900-talet: den Clementsiska synen på regional konvergens mot en livsform för vegetation skapad av autogen succession i närvaro av stabilt klimat. Agee, J. USDA Forest Service Proceedings RMRS-PVOL Leong, J. nd Evolution of Fire Science. Under perioden april till juni hade SARS-utbrottet av det allvarliga akuta respiratoriska syndromet en negativ inverkan på thailändska ekonomier. Seenprachwong U. Men många studier av turistindustrin i landet pekar på att den är extremt motståndskraftig och "i tsunamikatastrofen började en snabb återhämtningsprocess efter en djup känsla av sorg.


Investeringarna återhämtade sig mycket snabbt i syfte att sanera den förstörelse som lämnats kvar. Efter de senaste åren av stark tillväxt borde Thailands ekonomi vara i en stark position för att återhämta sig från denna tragedi. Slutsats Det råder ingen tvekan om att den thailändska turistindustrin är en som är extremt beroende av förändringar i den naturliga miljön och influenser på kulturen utifrån. Även om denna industris motståndskraft har visat sig inför naturkatastrofer,... Bibliografi Asia Market Research. 16 mars, asp Samhällsbaserad turism i Doi Inthanon National Park: Fallstudie av Ban Mae Klang Luang Tourism Alliance, Chiangmai, Thailand. Evolution of Transportation Transport är ett av de verktyg som civiliserad människa behöver för att få ordning på oordning.


Det kommer in i varje segment och aspekt av vår fortsättning. Med tanke på varje synvinkel, ekonomisk, politisk och militär, är det utan tvekan den viktigaste industrin i världen. Du kan inte mer fungera som en livsmedelsbutik eller ett bryggeri än att du kan vinna ett krig utan transporter. Ju mer mångfacetterat livet visar sig vara, desto viktigare är effekterna som utgör våra transportsystem Moulton, History Of Transportations. rotation'. Revolutionerande var det faktiskt, för de sociala, ekonomiska och politiska konsekvenserna av förändringarna i transporterna var omfattande och transformerande. Oftare än inte känner historiker igen handlingar som utvidgningen...


Bibliografi H. Moulton, kontrollerande faktorer i ekonomisk utveckling. The Brookings Institution, , esp. Kapitel VIII. Stanley I. Fischler, Moving Millions. New York: Harper och Row, William D. Vagnens tid. Milwaukee, WI: Kalmbach Press, Solomon et al. Transit- och innovativa systems historia. Washington, DC: U. Department of Commerce, Den andra fasen skulle innefatta att använda dessa mätvärden för att samla in lämpliga resultat. Slutligen innebär den tredje fasen att tolka dessa resultat och använda dem för att få en konkurrenskraftig strategisk fördel på marknaden. Fasen som handlar om utvecklingen av kvalitativa och kvantitativa mätvärden medför några av de vanliga utmaningarna när det gäller att mäta saker: vilka mätvärden som bäst återspeglar prestanda för en viss aktivitet? När det gäller humankapital kan kvantitativa mätvärden ibland vara enkla som försäljningstillväxt per anställd eller förändringar i finansiell prestation och produktivitet.


Det finns dock flera problem med denna typ av tillvägagångssätt. Den direkta kopplingen mellan förändringar i finansiell prestation och humankapitalresultat är svår att bevisa och ganska ofta orsakas en negativ förändring i finansiell prestation inte nödvändigtvis av negativa resultat av humankapital. Till exempel kan externa faktorer, såsom den nuvarande ekonomiska krisen,... Bibliografi 1. Armstrong, Michael A Handbook of Human Resource Management Practice 10:e upplagan. London: Kogan Sida 2. Fitz-enz, Jac. Februari Humankapitalets avkastning på investeringen: Mätning av det ekonomiska värdet av anställdas prestationer.


AMACOM; Andra upplagan. GAO En guide för att bedöma strategiska utbildnings- och utvecklingsinsatser i den federala regeringen. Senast hämtad den 1, 4 augusti. Ingham, Jon. Strategisk Human Capital Management: Skapa värde genom människor. Butterworth-Heinemann; 1 upplaga. Å andra sidan ger det dock upphov till en exklusiv attityd och en mångskiktsstil av utveckling och ekonomisk evolution eftersom det alltid kommer att finnas länder som misslyckas med att hänga med i innovativ teknologi, högteknologisk forskning och revolutionerande koncept som ligger till grund för dagens kreativa industrier.


Det är därför som befolkningen i de minst utvecklade länderna inte anser att globaliseringen är fördelaktig för förbättringen av deras levnadsstandard. Sammantaget kan man säga att framgången och karaktären av en process är helt beroende av det perspektiv som är under analys. När det gäller stamcellsforskning, argument som kommer från medicinsk synvinkel gynnar fortsatt forskning medan de som anammar det religiösa och etiska perspektivet inte håller med om det. På samma sätt, beroende på synvinkel, kan globalisering ses som både en inkluderande och en exklusiv process. ibliografi Holland, Suzanne, Karen Lebacqz och Laurie... Bibliografi Holland, Suzanne, Karen Lebacqz och Laurie Zoloth Redaktör.


Den mänskliga embryonala stamcellsdebatten: vetenskap, etik och offentlig politik Grundläggande bioetik. Cambridge: MIT Press, Globalization: Threat or Opportunity? htm II National Academy of Sciences. Potentiell U. Patientpopulationer för stamcellsbaserade terapier. OpenDocument Reaves, Jessica. Denna omvandling av användarupplevelsen är avgörande för det kognitiva värdet av alla dessa attribut tillsammans för att ge det bidrag de kan göra. Designens kontextuella roll sätter information i en meningsfull ram för omedelbar och aktiv användning av dem som den designades för Massey, Khatri, Montoya-Weiss. Kontextuell ergonomi inkluderar en medvetenhet om behoven hos dem som använder produkten, upplever dess information och söker att få ut det mesta av det via en universell designstruktur.


Attraktivitet och förmågan att definiera anpassning är avgörande, liksom behovet av att säkerställa transparens i hur elementen integreras tillsammans för att leverera en konsekvent användarupplevelse. referenser Cappel, J. En användbarhetsanalys av företagets webbplatser. The Journal of Computer... Referenser Cappel, J. The Journal of Computer Information Systems, 48 ​​1 , Georgievski, M. Omstrukturering av användbarhetstestningsprocessen för live-multimediasystem. Journal of Enterprise Information Management, 19 1 , Massey, a. Decision Sciences, 38 2 , Mirel, B. Sociala och kognitiva effekter av professionell kommunikation på mjukvarans användbarhet. Technical Communication Quarterly, 7 2 ,. Denna räkning skickades till U. Senat och inställd på omröstning som speglar ett lagförslag som tidigare antogs av kammaren under sommaren som misslyckades med att passera senaten på grund av häftig oenighet som till och med var "inom partierna om förbudet mot terapeutisk kloning.


Nationell lagstiftning om mänsklig och reproduktiv kloning, ; parafraserad Från och med datumet för rapporten om lagstiftning åtta U. stater hade antagit lagar som uttryckligen förbjöd reproduktiv kloning med mänskliga embryon och ytterligare fem U. stater har lagt ett förbud mot kloning för vilket syfte som helst med 22 andra U. stater som inför lagförslag som förbjuder reproduktiv kloning av människor. Ibid; parafraserade patentlagar för genetik tillåter uppfinnare att patentera genetik, men endast specifika genetiska faktorer kan patenteras och uppfinnare måste: 1 Identifiera nya genetiska sekvenser; 2 Ange sekvensens produkt, 3 Ange hur produkten fungerar i naturen --i.


Bibliografi O'Connor, Sean M. nd Immateriella rättigheter och stamcellsforskning: Vem äger de medicinska genombrotten? nd Översikt över stamcellsforskning New England Law Journal Mar Chadwick, Ruth et al. Men på en undermedveten nivå kan han dras specifikt till de typer av personligheter hos kvinnor som visar alla tecken på att de är mycket dömande och kritiska och stela i sina förväntningar, och som representerar alla samma problem som han medvetet avskyr i sina förväntningar. mor. I båda fallen associerar individen kärlek med aspekter av tidigare grundläggande relationer. I princip hänvisar psykologer till detta fenomen som återskapande av grundläggande konflikter i ursprungsfamiljen som aldrig har lösts ordentligt i individens psyke.


Som ett resultat av detta slutar många människor att välja livspartner som låter dem återskapa eller återskapa exakt samma psykologiska och interpersonella dynamik som de de upplevde inom sin egen familj. Naturligtvis, där ursprungsfamiljen var frisk och kärleksfull, är den tendensen fördelaktig eftersom den motiverar individen att söka upp och bilda band med andra som... Frågan innebär att en institution tilldelar PLA-poäng, och när en student sedan går över till ett liknande program vid en annan institution eller söker till ett program på högre nivå efter examen, kanske den andra institutionen inte erkänner PLA-poängen.


Oron finns främst i klyftan mellan programnivåer, till exempel en diplomexamen som söker till ett kandidatprogram, en kandidatexamen som söker till ett masterprogram. Man tror att om detta lämnas oåtgärdat kan ökade PLA-praxis mycket väl sänka en barriär på en utbildningsnivå, samtidigt som den höjer en barriär vid nästa Advancing PLA i Alberta -- en handlingsplan. Ett annat problem som har associerats med PLA är institutionellt finansiering för både personal och verksamhet. Det finns en oro bland institutioner om att de måste implementera eller öka sina PLA-praxis utan ytterligare statlig finansiering för att stödja det. De flesta institutioner har för närvarande inte...


Referenser Att främja PLAR i Alberta -- en handlingsplan. pdf Tillämpa utbildning och färdigheter på verkliga anställningsmöjligheter. Hämtad 22 juli , från staten Washingtons webbplats:. Kryssningen mellan miljöpåverkan och kultur upphör en aea av socialt intresse med fokus på mänsklig evolution. Empiiska undersökningar visar att samhället spelar en viktig roll i att forma människans utveckling, vilket framgår av psykologisk analys av mänsklig evolution. Bland de fakta som gör att människor försöker att försöka förstå sin evolution, inkluderar paleoanthopologiresultat som ger unik information som ger betydande bevis för aspekter av mänsklig evolution som antas ha ockuperat för miljontals år sedan.


Resultat från fossilstudier som ökande bainstorlek och... referenser: Evolutionära hypoteser testade i 37 kulturer. Behavioral and Brain Sciences, 12 01 , 1 -- Croll, E. Bush Base, Forest Farm: Kultur, miljö och utveckling. Darlington, P. Altruism: Dess egenskaper och evolution. Proceedings of the National Academy of Sciences, 75 1 , -- Eagly, A. Ursprunget till könsskillnader i mänskligt beteende: Evolved dispositions vs. sociala roller. American Psychologist, 54 6 , -- Foley, R. Det adaptiva arvet från mänsklig evolution: Ett sökande efter miljön för evolutionär anpassning.


Evolutionary Anthropology: Issues, News, and Reviews, 4 6 , -- Det mest arrangerade av dessa hominider är som visas i tabellen ovan antala, , p. Slutsats Människor har genomgått en serie av evolutioner från de mest primitiva hominiderna till den moderna människan. Utvecklingen av hominidernas struktur var gradvis; med nästan hälften upprättstående och resten är böjda varelser. Evolutionen förväntas fortsätta och människan förväntas utvecklas till en annan varelse beroende på hur hennes lemmar används och inte används. Makroevolution ger finare detaljer om människors ursprung och försöker få fram substantiell information från koldatering som indikerar att människan för verklig är en produkt av en kontinuerlig evolution och därmed inte är den slutliga produkten av evolutionen.


Evolutionsteorin har dock mött mycket kritik, särskilt från teologer vars åsikter om människans ursprung strider mot makroevolutionens. Teorin…. Referenser Barsh, G. Det som styr variationen i mänsklig hudfärg? Tidskrift om biologiska principer. Fleagle, J. Primate Adaptation and Evolution, andra upplagan. New York: Academic Press. Som Miller indikerar, "förmågan till liv är inbyggd i materia. Faktum är att livets nyckelmolekyler till stor del är uppbyggda av bara ett fåtal relativt få atomer, såsom väte, syre, kol, kväve, fosfor och svavel. I den meningen är de kemiska egenskaperna hos dessa atomer det som gör livet möjligt.


Kapitel 6: The orld That Knew e ere Coming Millers text hänvisar ofta till påståenden om att människan är skapad till Guds avbild som ett av de grundläggande argumenten mot evolution. Den religiösa högern har länge hållit fast vid denna idé som en anledning till att betrakta mänskliga framsteg som skild från andra arters förlopp. Detta kapitel motbevisar detta påstående genom att undersöka begreppet evolution i... Citerade verk: Balaram, P. Skapande, evolution och intelligent design. Aktuell vetenskap, 86 9. Miller, K. Only a Theory: Evolution and the Battle for America's Soul. Viking vuxen. En år gammal vulkanisk eller annan inducerad "vinter" sporrade sannolikt avvikelsen, möjligen till och med senare än för år sedan, orsakad av en explosion av Toba på Sumatra.


Elimineringen av denna flaskhals 10 år senare möjliggjorde ytterligare en våg av emigration från Afrika. Vulkanvintern kan ha lyckats med att reducera populationer till nivåer som är tillräckligt låga för grundareffekter, genetisk drift och lokala anpassningar för att producera snabb populationsdifferentiering Ambrose -- Denna nya forskning ger nya antaganden om evolutionära hastigheter, anagenes, genflöde och populationsstabilitet. Den mesta biologiska evolutionen består av följande två processer: anagenes och kladogenes. Anagenes beskriver de transformationer som sker inom en enda linje, det vill säga när en population utvecklar nya egenskaper. Cladogenesis, beskriver uppdelningen av en enskild art i två eller flera grupper som senare divergerar i sina individuella egenskaper genom den anagenetiska processen.


Genflöde och befolkningsstabilitet... Verk som citeras Ambrose, Stephen H. Johansson, Donald. Snarare framför han en föreställning, lika integrerad i hans teologi som hans förståelse av evolutionen, att skapandet av mänskligheten i Guds egen avbild är unikt, och skapade en ny nivå av komplexitet på jorden när den bröts in i världen. Mänskligt tänkande och därmed människans existens är parallell men på något sätt mer komplex än utvecklingen av den biologiska, materiella världen. Vad sägs om hans tanke kan vara till stor hjälp? Tielhards förening av evolution och teologi är värdefull för katoliker som försöker balansera sin förståelse av sin plats i världen med de hårda, vetenskapliga bevis som tyder på att människor har utvecklats från andra organismer.


Det genomsyrar också idén om evolution med ett moraliskt ansvar som Darwins teori saknar - eftersom mer komplexa organismer, kapabla till högre medvetande, har vi en extra skyldighet att förstå världen, andligt såväl som vetenskapligt, att förstå den världen och att... Evolution är sant Vad är evolution? Av dessa är den främsta själva evolutionskonceptet, vilket innebär genetisk modifiering av en given art med tiden. För att utveckla, under ett antal generationer, kan djurarter förvandlas till ett ganska annorlunda djur på grund av DNA-modifieringar vars ursprung ligger i mutationsprocessen i kroppen.


Gradualismbegreppet utgör det andra elementet i evolutionsteorin. Under flera generationer sker en betydande evolutionär transformation i arten t.ex. De efterföljande elementen kan betraktas som två halvor av ett mynt. Det är ett otroligt och otroligt faktum att även om det finns otaliga levande arter, har var och en ett par gemensamma grundläggande egenskaper, inklusive... Referenser Coyne, J. Varför evolution är sant. Penguin Neuner, K. Recension - Varför evolution är sant. iii i USA, Brasilien, Tyskland och Frankrike har människor fått sina egna stamceller för att åter växa hjärtmuskeln vid den oförutsedda händelsen av hjärtinfarkt eller skada.


Detta visade sig vara framgångsrikt i de flesta fallen. iv i ytterligare en incident återställdes synen hos 23 patienter efter limbala vuxenstamcellstransplantationer. Denna linje av terapeutisk vård har hjälpt många människor som har lidit av blindhet i flera år tillsammans, inklusive de som lider av senapsgasattacker i irakiska. Life Issues Institute, mot Crohns sjukdom patienter har faktiskt behandlats med stamceller som utvecklats från deras eget blod. vii en forskning om Parkinsons sjukdom visade en genomsnittlig förbättring... Referenser AAAS Center for Science, Technology and Congress. Som är fallet med många sexuellt reproducerande organismer, har mänskliga honor utvecklat en markant preferens för både fysiska och beteendemässiga manliga egenskaper som överensstämmer med förmågan att ge fysiskt skydd och att samla både naturliga och sociala resurser.


Medan vissa av dessa egenskaper är observerbara externt, såsom relativ storlek, är andra omärkliga på någon medveten nivå. Detta gäller särskilt när det gäller heterozygot potential som gynnar friska avkommor, såsom den markanta omedvetna preferensen som påvisats ... Referenser Ackerman, D. New York: Vintage Barash, D. New York: Henry Holt. Inlärningsverktyg Studiedokument Skrivguider Om oss Vanliga frågor Vår blogg Citation Generator Flash Card Generator Logga in Registrera dig. Filtrera efter:. Nyckelord s Filtrera efter nyckelord: lägg till komma mellan varje. Mest relevant Nyligen tillagd Mest populär. Hem Ämnen Vetenskap Human Evolution Essays Human Evolution Essays Exempel.


Har problem med att komma på en uppsatstitel? Använd vår uppsatstitelgenerator för att få idéer och rekommendationer direkt. sapiens, var skickliga jägare, använde eld, tog hand om sina sjuka och skadade, och kommunicerade möjligen genom en... Citerade verk: Bradt, Steve. Den afrikanska kontinenten betecknas som mänsklighetens vagga av många upptäcktsresande, bland arkeologer och... Referens miljarder år. Slumpmässiga krafter anses vara "slumpmässiga överföringar" som kan... Bibliografi Acerbi, a. The… Referenser Campbell, M. För det andra, den betydande evolutionära modifieringen hänförde sig tydligen till en övergripande "bromsning" av hominidutvecklingshastigheter som... Referenser Broker, Stephen P. Det här uppsatsens primära mål är att använda nya analytiska strategier som använder den nuvarande vetenskapliga basen och på så sätt möjliggör rigorösa tester av hur mänsklighetens evolution och arters anpassningsförmåga påverkas av kulturen... Verk citerade Alexander, Richard D.


Människor som en mångsidig art Ord: Längd: 7 Sidor Dokumenttyp: Terminuppsats: I motsats till... Referenser Berg, Kate; Bonham, Vence; Boyer, Joy; Brody, Larry; Brooks, Lisa; Collins, Francis; Guttmacher, Alan; McEwen, Jean; Muenke, Max; Olson, Steve; Wang, Vivian Ota; Rodriguez, Laura Lyman; Vydelingum, Nadarajen; Warshauer-Baker, Esther. Människans biologiska variation är mänskliga ord: Längd: 10 Sidor Dokumenttyp: Terminuppsats Uppsats: Utveckling av organisationsstrategier it Ord: Längd: 13 Sidor Dokumenttyp: Avhandling Uppsats: Olika former av kommunikation är möjliga... Källor Business Wire , Jan evolution of human och mat Ord: Längd: 2 Sidor Dokumenttyp: Uppsats: Matlagning... Referenser Adler, J.


Evolution Be Teached in Schools Introduktion Ord: Längd: 7 Sidor Dokumenttyp: Examensarbete: Vissa objektiva stipendier ser denna debatt som ett annat exempel... Citerade verk Antolin, Michael F. Mänskliga resurser med framsteg inom IKT Ord: Längd: 6 Sidor Dokumenttyp: Forskningspapper Uppsats: E-ekrytering och e-val Med framstegen inom tekniken inom... Referenser Harper, R. Human Factors in Aviation Safety Ord: Längd: 10 Sidor Dokumenttyp: Forskningspapper Paper : Flygsäkerhet betyder i huvudsak att förebyggande tekniker i form av reglering, utbildning och träning bör... Referenser Abeyratne, R.


Human Factors Antalet ord: Längd: 5 Sidor Dokumenttyp: Forskningspapper Uppsats: Evolutionsteori C Ordteori: Längd: 5 Sidor Dokumenttyp: Term Paper Paper: Human Resource Management -- Facebook Ord: Längd: 2 Sidor Dokumenttyp : Research Paper Paper : Likaså som tävlingen om topptalanger... Referenser Alessie, L. Människo- och maskinintelligens likheterna och orden: Längd: 2 sidor Dokumenttyp: Uppsats: Religionsutvecklingen i Amerika Ord: Längd: 6 sidor Dokumenttyp: Uppsats: Evolution och Big Bang Ord: Längd: 5 sidor Dokumenttyp: Term Paper: Andra högprofilerade dissenter inkluderar… Bibliografi Eastman, Mark.


Evolution of Modern U S Society Ord: Längd: 3 Sidor Dokumenttyp: Term Paper: The Constitution comes… Works Cited Adams, John. Mänsklig transformation Ord: Längd: 5 Sidor Dokumenttyp: Term Paper Paper: Oavsett om det manipuleras av en fjärrkontrollklickare eller delvis styrs av memes, det faktum att vi kan utmana... Referenser: Blackmore, S. Human Resources Management Genomför en serie specifika ord: Längd: 15 sidor Dokumenttyp: Uppsats: Och det här... Referenser: Aras, G. Utveckling av e-post och internetord: Längd: 12 sidor Dokumenttyp: Terminuppsats: Telecom använder identifieringspolicyer som användarnamn och lösenord och tillåter kontroll över webben... Referenser Hahn, Harley Hahn lär ut Internet 2:a upplagan.


Evolution of Labour Unions Solidarity Ord: Längd: 7 Sidor Dokumenttyp: Uppsats: Evolution of Management Princip Orden: Längd: 6 Sidor Dokumenttyp: Forskningspapper Uppsats: De flesta av dagens managementteorier härrör från inflytandet från Taylor, Drucker och andra ledningstänkare av... Verk som citeras: Cliff Notes. Personal: Ordens roll: Längd: 8 sidor Dokumenttyp: Uppsats: Mätningen av avkastningen är inte så tydlig som den är i... Citerade verk Boudreau, John W. Evolution of Psychology Rationality Orden: Längd: 10 Sidor Dokumenttyp: Examensarbete: I början av 1900-talet byggde Sigmund Freud och Carl Jung på alla ovanstående filosofers arbete för att utveckla sina teorier om det medvetna och … Referenser Medvetande: Avsnitt PS13D Holism, reduktionism och fyra teorier: John B.


Human Resources Management - Att upprätthålla ett konkurrenskraftigt ord: Längd: 55 sidor Dokumenttyp: Term Paper Paper: Kanske, mest kritiskt idag, är dock progressiva H-avdelningar skyldiga att tillföra värde till företaget när de försöker: Möta… Referenser Aghazadeh, Seyed- Mahmoud Human Nature and Conduct En introduktion till ord: Längd: 4 sidor Dokumenttyp: Term Paper Uppsats: Ämnet för... Arbeten citerade Dewey, J. Human Resource Management HRM Is Words: Längd: 15 Sidor Dokumenttyp: Litteratur Review Paper : Därför, om företag kan förändra företagskulturen på ett sätt som tillfredsställer både ledning och anställda, då skulle de vara försumliga att inte göra... Referenser Alsop, R.


Human Security Is a Rising Words: Längd: 5 Sidor Dokumenttyp: Term Paper Uppsats: ut trots sannolikheten för osäkerhet och dis naturligt i en sådan... Bibliografi Roberts, D. Human Resource Management Oavsett om det är specifikt titel eller ord: Längd: 5 sidor Dokumenttyp: Uppsats: Informationssystem för mänskliga resurser Introduktionen av ord: Längd: 2 sidor Dokumenttyp: Uppsats: Detta är därför viktigare under svåra ekonomiska tider; eftersom ett företag måste... Referens John W. Mänskliga resurser - Kritiskt värdera de historiska orden: Längd: 15 sidor Dokumenttyp: Terminrapport : Human Resource Outsourcing Trender Fördelar Ord: Längd: 13 sidor Dokumenttyp: Forskningspapper Paper : Human Factors in Aviation Between Words: Längd: 2 Sidor Dokument Typ: Term Paper: Human Dev Symbols the Mind and the Words: Längd: 2 Sidor Dokumenttyp: Uppsats: Som förklarat av Christian kan vissa associationer göras av många organismer mellan liknande eller samtidiga upplevelser på ett sätt som kan verka som vara symboliskt lärande eller kommunikation,... Referenser Christian, D.


Mänsklig säkerhet Ursprung och utveckling Ord: Längd: 11 sidor Dokumenttyp: Uppsats: Evolution of Civilizations as a Words: Längd: 10 Sidor Dokumenttyp: Term Paper: På den ena... Stocking, George, viktoriansk antropologi, fri press, , ISBN Trigger, Bruce, Sociocultural Evolution: Calculation and Contingency New Perspectives on the Past , Blackwell Publishers, , ISBN Reade, Julian Assyrian King-Lists, the Royal Tombs of Ur och Indus Origins. Human Side of Change the Words: Längd: 25 Sidor Dokumenttyp: Uppsats: Med deras egna ord är lean manufacturing ett "systematiskt tillvägagångssätt för... Referenser: Blacharski, D. Evolution and History of Fire Words: Längd: 5 Sidor Dokumenttyp: Examensarbete: Evolution of International Tourism Citat Ord: Längd: 7 Sidor Dokumenttyp: Term Paper: Även om denna industris motståndskraft har visat sig inför naturkatastrofer ,... Bibliografi Asia Market Research.


Utveckling av transportord: Längd: 6 sidor Dokumenttyp: Terminuppsats: Oftare än inte känner historiker igen handlingar som utvidgningen... Bibliografi H. Human Capital Management de nya orden: Längd: 12 sidor Dokumenttyp: Examensarbete: Externa faktorer, såsom den nuvarande ekonomiska krisen, kan till exempel... Bibliografi 1. Mänskliga framsteg är de ultimata orden: Längd: 4 sidor Dokumenttyp: Uppsatsuppsats: ibliografi Holland, Suzanne, Karen Lebacqz och Laurie… Bibliografi Holland, Suzanne, Karen Lebacqz och Laurie Zoloth Redaktör.


Human Interaction Analysis of the Words: Längd: 2 Sidor Dokumenttyp: Diskussion Kapitel Paper : The Journal of Computer… Referenser Cappel, J. Human Stem Cell Medical - Ord: Längd: 17 Sidor Dokumenttyp: Term Paper: dess... Bibliografi O'Connor, Sean M. Mänsklig kärlek skiljer sig oerhört från ord: Längd: 3 sidor Dokumenttyp: Uppsats: Human Resources Arbeta och lära Ord: Längd: 8 sidor Dokumenttyp: Uppsats: De flesta institutioner har för närvarande inte... Referenser Advancing PLAR i Alberta -- en åtgärd Planen. Kultur och mänskliga varelsers evolutionära process Ord: Längd: 10 Sidor Dokumenttyp: Forskningspapper: Resultat från fossilstudier såsom ökande bainstorlek och… referenser: Evolutionära hypoteser testade i 37 kulturer.


Macroevolution Människor är ett av orden: Längd: 5 sidor Dokumenttyp: Forskningspapper Uppsats: Teorin... Referenser Barsh, G. Miller Evolution Millers teori om ord: Längd: 6 sidor Dokumenttyp: Forskningspapper: Detta kapitel motbevisar detta påstående genom att undersöka begreppet evolution i... Citerade verk: Balaram, P. Divergens mellan människor Varelser var Ord: Längd: 3 Sidor Dokumenttyp: Terminuppsats: Genflöde och befolkningsstabilitet... Arbeten citerade Ambrose, Stephen H. Verktygsanvändning – eller åtminstone bevisen för verktygsanvändning – tyder på att det utvecklades till en konst. Spjutspetsar uppfanns, beninstrument utformades för att sy, bildritningar visas i grottor och vissa redskap visar tecken på gravyr.


Men mänsklig evolution var inte avslutad vid 50, ya. Skelettet fortsatte sin graciella utveckling och kraniumkapaciteten ökade fortfarande för att ge sin nuvarande räckvidd på till cc, genomsnittet idag ligger någonstans mellan och cc. De flesta forskare tror att tidiga amh var födosökande jägare-samlare. De levde i små, kooperativa grupper som skulle bosätta sig på en enda plats och jaga, gräva rötter, plocka frukt och möjligen skörda spannmål tills de omedelbara resurserna var uttömda. Sedan skulle de gå vidare. Många antar starka könsrollskillnader under denna period - killarna jagade, tjejerna samlades.


De små mänskliga grupperna – som praktiskt taget alla andra däggdjursallätare – anpassar sig till säsongsmässiga förändringar och migrerar till områden med optimalt födosök och jakt vid lämplig tid på året. Tidig Homo blev också medveten om släktforskning. Barak var inte bara Barak. Alla är överens om att den ökande mänskliga skallkapaciteten åtföljdes av en ökning av intellektet – minne, symbolisk manipulation, inlärningskapacitet, etc. De största anatomiska skillnaderna mellan mänskliga och schimpans hjärnor finns i frontalloberna - de områden som är associerade med verkställande funktion, utvärdering och förnuft. Ökningen av frontmaterial tillät våra hominida förfäder att utveckla kultur bortom de enkla sociala inlärningskulturerna av makaker, schimpanser och bonoboer.


Orsakerna bakom den evolutionära ökningen av hjärnstorlek är inte kända, även om det inte råder brist på spekulationer. Behovet av att skapa bättre verktyg, kraven på sofistikerad social interaktion med släktingar, fördelarna med symboliskt tänkande och språk för konkurrens mellan mänskliga grupper har alla postulerats som orsaker till intelligensen hos hominider. Det är också möjligt att orsakerna till ökad hjärnstorlek har förändrats över tiden, säg från social kommunikation till symbolisk och rationell tanke till konkurrens.


Oavsett orsaken måste de ha varit ganska viktiga. Metaboliskt är hjärnan ett mycket dyrt organ. En sådan kostnad kommer inte utan viktiga evolutionära kompromisser. Den ökade hjärnstorleken ställer också till svåra problem för mammor som måste pressa en så stor struktur genom bäckenet och slidan under förlossningen. Två kulturella uppfinningar förändrade miljön för amh. Den första var domesticeringen av vissa djurarter. Ett fåtal mänskliga populationer behövde inte längre jaga kött. Den andra uppfinningen var jordbruk. Man tror att jordbruket utvecklades någon gång runt 10, ya, förmodligen självständigt i flera olika områden i världen.


Men mönstret för dess upptäckt och spridning är oklart. Spelar ingen roll. Slutresultatet var detsamma - jordbruket begränsade nomadvandringen för vissa mänskliga befolkningar. De var tvungna att stanna i ett enda geografiskt område för att plantera, sköta och skörda grödor. Det antas att jordbruksbefolkningen ökade i antal. Detta hade två viktiga effekter. För det första migrerade en del jordbruksbefolkningar till de närliggande områdena ockuperade av jägare-samlare. Eftersom jordbrukarna växte i storlek medan befolkningsstorleken för deras jägare-samlare grannar förblev stabil, skulle antalet jordbrukare så småningom överväldiga jägare-samlare. Den andra effekten av befolkningstillväxten under jordbruket var en utarbetande av sociala roller.


När tekniken för att odla grödor förbättrades var det inte längre nödvändigt för alla att slita på fälten. Resultatet blev ett integrerat nät av medberoende roller och yrken, vilket ledde till utvecklingen av städer och vad vi nu kallar civilisation, vars första bevis dök upp 5, ya. Det arkeologiska dokumentet visar tydligt att civilisationen inte började på ett ställe och sedan spred sig okontrollerat över hela världen. Civilisationen dök upp här och där i en serie av starter och stopp och inte från en långsam, obönhörlig spridning från ett enda centralt ursprung. På ett sätt som fortfarande är oklart för vetenskapen utvecklas civilisationer i ett område, blomstrar och försvinner. Faktum är att orsakerna till förändringar i civilisationer är några av de största mysterierna som samhällsvetenskapen står inför. Uppsats 3.


Teorier om mänsklig evolution: Den första teorin kallas den multiregionala hypotesen regional kontinuitetshypotes och förespråkas av vissa fysiska antropologer. Denna uppfattning hävdar att Homo erectus-populationer i Afrika, Europa och Asien genomgick konvergent evolution och med tillräckligt genflöde bland de geografiskt åtskilda populationerna, tillsammans utvecklades till amh. Konvergent evolution inträffar när olika populationer möter liknande selektionstryck som leder till samma adaptiva svar. Utveckling av fenan hos fiskar och hos valar är ett klassiskt exempel där två mycket olika typer av organismer utvecklade en liknande mekanism för att simma genom vatten. Tillämpat på människor är behovet av att söka skydd från extrema temperaturer detsamma som världen över och skulle – åtminstone i teorin – kunna leda till urval för ökade kognitiva färdigheter för att bygga dessa skyddsrum.


Få, om några, förespråkare för den multiregionala hypotesen anser att konvergent evolution ensam är ansvarig för den världsomspännande anatomiska likheten mellan moderna människor. Ett visst genflöde krävs bland geografiskt åtskilda populationer. Teoretiker hävdar att det fanns en tillräcklig mängd mänskliga migrationer och parbyten mellan intilliggande populationer för att tillåta H. Erectus-populationer att utvecklas i liknande riktningar. På detta sätt kan muterade men fördelaktiga alleler som har sitt ursprung i Afrika så småningom spridas till andra regioner i den gamla världen. Den multiregionala hypotesen hävdar att ättlingarna till Homo erectus är våra direkta förfäder.


Anatomiskt moderna människor är resultatet av några fördelaktiga mutationer som orsakade en ökning av befolkningens storlek. Efterföljande migrationer och korsning med befintliga grupper av Homo erectus i olika regioner i världen spred dessa mutationer. Enligt denna uppfattning var neandertalarna inte en annan art av hominider som dog ut. Istället resulterade generationer av parningar mellan neandertalarna och den mer gracila varianten, i kombination med en selektiv fördel för generna av den gracila varianten, i en förändring i medelvärdet av en kontinuerlig fördelning av skelettdimensioner. Den andra teorin har kallats Edens lustgård eller GOE-hypotesen.


Namnet på denna teori har föga att göra med de skapelseberättelser som ges i den judisk-kristna traditionen. Mitokondrie-DNA och Y-kromosomen är på många sätt idealiska för att studera mänsklig evolution eftersom de överförs intakta från mor till barn eller från far till son Y-kromosom och inte rekombinerar som DNA på de autosomala kromosomerna gör. Denna form av överföring har den matematiska innebörden att i någon mycket uråldrig förfäderspopulation kommer alla utom en av de mitokondriella varianterna så småningom att dö ut. När allt kommer omkring kommer mitokondrierna hos en mamma som bara har söner att dö ut liksom Y-kromosomen hos en man som bara har döttrar.


Någonstans under denna tidsperiod levde en singel kvinna från vilken allt nuvarande mtDNA härrör. En man levde också under denna tid och gav upphov till alla varianter av Y-kromosomen som ses idag. I motsats till den vanliga missuppfattningen är denna Eva och Adam inte alla moderna människors förfäder. De är förfäder till endast vårt mitokondriella DNA och DNA på Y-kromosomen. Många andra individer bidrog till DNA i våra autosomala kromosomer. Enligt GOE-hypotesen har amh sitt ursprung någonstans i Afrika mellan 50 och , ya. Det afrikanska ursprunget antyds av observationen att genetisk variation är störst i samtida afrikanska populationer.


Denna släktpopulation var möjligen en ny art av Homo som växte i storlek och migrerade – möjligen mer än en gång – ut ur Afrika och in i Mellanöstern. Ett kännetecken för GOE-teorin är befolkningsersättning.

No comments:

Post a Comment