Monday, February 28, 2022

Exempel på en biografiuppsats

Exempel på en biografiuppsats



Barnhill, John H. Arkeolog Kathleen Kenyon Biografi om arkeolog Kathleen Kenyon För många kan det förstås att det faktiskt var förutsägbart att Kathleen Kenyon möjligen kunde förvandlas till en av de stora kvinnliga arkeologerna under hela 1900-talet, exempel på en biografiuppsats. Han undrade dock varför den gamla världen inte hade tagit slut, varför horisonten inte var närmare. Oxford: Oxford UP, Hem — Uppsatsprov — Liv — Hjälte — Biografi. Macero är faktiskt mest känd för sitt arbete med Miles Davis mästerverk Kind of Blue och Bitches Brew.





Hitta gratis uppsatser



Guillaume Francois Antoine de L'Hopital föddes i Exempel på en biografiuppsats, Frankrike i år till en adlig familj under kung Ludvig XIV. Detta var under tiden för fransk expansion och kolonialism över hela världen. L'Hopitals föräldrar märkte hans matematiska talanger när han bara var en pojke, "Det rapporteras att när han bara var femton år gammal löste han, till sina äldres förvåning, ett problem på cykloiden som hade lagts fram av Pascal. Under en tid i sin ungdom tjänstgjorde han som officer i det franska kavalleriet, men tvingades avgå på grund av sin närsynthet.


Han skulle senare bli en av de mest kända franska matematikerna i historien. Det sjuttonde århundradet markerar gryningen för ett antal verkligt stora och inflytelserika franska vetenskapsmän, matematiker och filosofer. Tidigt på seklet Rene Descartes.., exempel på en biografiuppsats. Citerade verk 1. Addison och Wesley. Kalkyl: Grafisk, Numerisk, Algebraisk. New York: Addison-Wesley Publishing, Feinberg, Joel och Russ Shafer-Landau. Förnuft och ansvar. Boston: Wadsworth Publishing, Goggin, exempel på en biografiuppsats, J.


Och R. Resande koncept Exempel på en biografiuppsats Ram, betydelse och metafor. Amsterdam: ASCA Press, Greenberg, Michael D. Advance Engineering Mathematics: andra upplagan. Delaware: University of Delaware, John the Baptist En biografi om någon är en skriftlig redogörelse för en persons liv, enligt American Heritage Dictionary. Genom att använda evangelierna av Matteus, Markus, Lukas och Johannes som översatts i The New Oxford Annotated Bible 3:e upplagan, kan man återskapa livet för en man som heter Johannes Döparen. varje evangelium behandlar berättelsen om Johannes liv på ett liknande sätt, var och en varierar i djupet av exempel på en biografiuppsats ges till Johns liv. Matteusevangeliet berättar att "I de dagar uppenbarade sig Johannes Döparen i Judéens öken och förkunnade: "Omvänd er, ty himmelriket har kommit nära, exempel på en biografiuppsats.


Matteus beskriver Johannes utseende och noterar att många skulle till honom för att bli döpta i floden Jordan. Jesus var en av dem som gick till floden för att bli döpt. Verk som citeras Coogan, Michael J. The New Oxford Annotated Bible. Oxford UPP. krigshjälte? hatt är de personliga egenskaper som övergår en vanlig individ till någon som gör något som andra människor finner särskilt modigt eller extraordinärt? I filmerna och romanerna framställs dessa individer som karismatiska rebeller som övervinner alla odds för att briljera, men forskare som faktiskt har studerat verkliga hjältar har funnit att hjältarna inte alla är skurna från samma tyg.


De är inte alla karismatiska machotyper. Exempel på en biografiuppsats har funnit att tysta, reserverade typer också kan passa in i formen och bli hjältar. En av forskarna, Brian ansink från Cornell University, sa om hjältar, "man tänker ofta på den gung-ho, John ayne "Sands of Iwo Jima" typ av hjälte som drivs att bekämpa, exempel på en biografiuppsats, men det finns en hel del dessa hjältar som är mycket mer i linje med den kapten Miller-karaktären Tom Hanks spelade i "Saving Private Ryan" – den motvilliga engelskaläraren på gymnasiet... Verk som citeras Glendinning, Richard. Stubbig, modig soldathund. Bel Air, CA: Garrard Publishing Co. Lemish, Michael G. War Dogs: A History of Loyalty and Heroism.


Herndon, VA: Potomac Books, Wansink, Brian och Colin Payne och Koert van Ittersum. Biografi om någon som tjänstgjorde i första världskriget. Arkeolog Kathleen Kenyon Biografi om arkeolog Kathleen Kenyon För många kan det förstås att det faktiskt var förutsägbart att Kathleen Kenyon möjligen kunde förvandlas till en av de stora kvinnliga arkeologerna under hela 1900-talet. Hon föddes den 5 januari, Kathleen var den äldsta dottern till den välkände teologiske intellektuellen Sir Frederick Kenyon, som var mer än 20 år administratör för British Arts Center. Någon gång på vägen kom hennes fars dotter, Kathleen upp med exakt samma uppskattning av ordning och charm med många detaljer - egenskaper som visat sig värdefulla genom åren.


Men, precis som sin far, var hon avlägsen och inte representativ, exempel på en biografiuppsats. Dessa sista individualiteter skulle hindra hennes förmåga att effektivt undersöka och presentera sina upptäckter, exempel på en biografiuppsats. Med det sagt kommer den här uppsatsen att ge läsaren en glimt av livshistorien Arkeologen Kathleen Kenyon. Historia om Kathleen Kenyon Kathleens... Works Cited Callaway, Joseph A. New York: Penguin, Davis, Miriam. Walnut Creek CA: Left Coast Press, Herr, Larry G. Albright och keramikhistorien i Palestina. Albright och keramikhistorien i Palestina". New York: NEA, Sociological Imagination: En analys av en väns biografi Enligt sociologen C.


rätt Mills, den sociologiska fantasin är en djup och visceral förståelse av hur våra personliga erfarenheter relaterar till faktorer som finns i ett större samhälle. Den sociologiska fantasin är tänkt att vara ett befriande koncept, ett sätt att koppla ihop prickarna exempel på en biografiuppsats finfördelade anekdoter i ens personliga liv och samhällets och historiens större svep. Ibland kan det vara väldigt frustrerande och ensamt att känna som om våra personliga upplevelser existerar isolerade och inte har någon större betydelse utanför vår egen sfär. Den sociologiska fantasin hjälper oss att skapa kopplingar mellan "jaget" och andras upplevelser utöver de i vår närmaste familj. Works Cited Mills, C. Mark Zuckerberg, grundare och verkställande direktör för Facebook, ett exempel på gott ledarskap Idag har nästan en miljard användare tillgång till sina Facebook-konton dagligen på Facebooks företagsprofil, och detta företag fortsätter att uppleva en uthållig tillväxt till stor del tack vare det upplysta ledarskapet av dess grundare och verkställande direktör, Mark Zuckerbreg.


För att få lite nya insikter exempel på en biografiuppsats denna företagsledare, denna uppsats går igenom relevant litteratur för att avgöra hur Zuckerberg inspirerar arbetarna och cheferna på Facebook att efterlikna de positiva egenskaper som har rapporterats i ledarens profil. En sammanfattning av forskningen och viktiga rön om ledarskapet för Mark Zuckerberg och dess inverkan på Facebooks framgångar hittills ges i slutsatsen. Översikt över Mark Zuckerberg och Facebook Den yngsta miljardären i världen, Mark Zuckerberg utnyttjade en idé för ett nytt sätt att låta människor få kontakt med varje...


Referenser Facebook företagsprofil. Kux, S. Mark Zuckerbergs biografi. Astrum People. Zuckerberg får medarbetarengagemang. Kleopatra av Egypten är kanske en av de mest kända av alla historiska figurer och ändå är det "kända" om henne, mestadels från Hollywood-filmer, böcker och pjäser. De flesta uppteckningar om drottningen skrevs långt efter att hon hade gått bort och så mycket av det som accepteras som fakta är verkligen gissningar eller acceptans av giltigheten av dokumentation som skrivits så mycket som ett sekel efter händelserna de beskriver. Den "riktiga" Kleopatra kanske aldrig blir känd. hatthistoriker vet att det är sakligt bevisar att kvinnan var mycket intelligentare, mycket listigare och mycket mer intressant än det giriga och underbara sexuella rovdjuret som hon har porträtterats som av många skådespelerskor i mer än år.


Cleopatra, dotter till Ptolemaios XII, blev medhärskare över Egypten tillsammans med sin årige bror Ptolemaios XIII när deras far dog. Gift med sin yngre bror, Cleopatra bestämde sig för att... Citerade verk: Chauveau, Michel. Cleopatra: Beyond the Myth. Ithaca: Cornell UP, Jones, Prudence J. Cleopatra: den siste faraon. London: Haus, Roller, Duane W. Cleopatra: en biografi. Oxford: Oxford UP, Altman var en ikonoklast, och hans konst förändrade kraftigt, om inte undergrävde, filmskapandekonventioner. Altman återupplivade, såväl som parodierade, musikaliska, västerländska och kriminaldramagenrer. Han utmanade öppet den sterila föreställningen som var mainstream-film genom att utveckla en filmvärld som var slående expansiv och avsiktligt rörig, sprängfylld av karaktärer, handlingslinjer, bilder och ljud.


Berömd för sitt innovativa varumärke av improvisation och överlappande dialog, och erkänd som en mästare i samtida kamerateknik, har obert Altmans alltför idealistiska karriär i bästa fall varit ojämn. Men han är fortfarande en nyckelperson inom modern film, exempel på en biografiuppsats, och en sann individualist ansvarig för flera definierande rörliga filmer från hans era obert Altman, n. obert Altmans bakgrund, starten på hans karriär, likheten i hans... Referenser Murray, N. Robert Altman. Robert Altmans biografi. Sarah Moore Grimke Judith Neis skriver om Exempel på en biografiuppsats Moore Grimke, "Det är ingen tillfällighet att det var en sydländsk kvinna, född i hjärtat av det sydliga aristokratiska idealet, som först spårade mönstret av rasistiska och sexuella fördomar i Amerika."





skriva ett bra examensarbete för en uppsats



Du bör läsa varje uppsats innan du betalar för uppsatsen. Så du måste ha tillräckligt med tålamod. Du måste läsa varje mening noggrant innan du gör ett val. Det här är bara några av sätten du kan revidera din uppsats på, men det som är viktigt är att du har en tydlig uppfattning om dina idéer och varför du har de idéer du gör. Ju längre uppsats, desto högre kostnad. Därför måste du fråga om uppsatsen räcker för att uppfylla kraven för jobbet. Outsourca kan vara vettigt, beroende på ditt projekt. Din slutsats är det sista argumentet för din uppsats för att övertyga läsaren om de tankar som du har diskuterat i din uppsats.


När du skriver en slutsats är det bra att se tillbaka och reflektera över alla olika idéer och källor du använt, och utvärdera dem. Det är bra att ha ett tydligt mål i åtanke, och veta vad man vill argumentera för. Det finns tre viktigaste punkter i en slutsats. Christine är en erfaren affärsskribent med över 4 års erfarenhet av affärsskrivande tjänster. Den första punkten i en slutsats är att känna till ditt examensarbete. Detta är huvudidén som du kommer att presentera i din uppsats. Den här idén är vad uppsatsen handlar om, och om din slutsats är bra kommer den att göras av denna idé. Detta kan ses som en nästan bokstavlig porlande effekt av dessa två stora tänkares visdom ut i rymden och in i betraktarens sinne. Genom att arbeta från största till minsta kan vi se att mönstret i slutändan är oändligt eftersom det slutar med fokuspunkten som diskuterades i föregående stycke.


Detta tycks spegla filosofin att ju mer fokuserad en filosofi kommer, och ju ändliga ämnena är, desto närmare kommer den att cirkla tillbaka till det oändliga igen. Integreringen av en dialektik av idéer uppnås genom en intrikat bearbetning av visuella linjer. De starka diagonalerna på huvudena på de två statyerna och huvudena på de två stora gestalterna skapar... Han gick med Fidel Castro för att störta den högerorienterade kubanske diktatorn Fulgencio Batista i Revolutionen visade sig vara framgångsrik. Men ännu mer framgångsrikt bevisade Guevaras karisma och hans uttryck för hur vanliga människor kunde föra revolution: "Gerillakrigföring används av den sida som stöds av en majoritet men som har ett mycket mindre antal vapen för användning i försvar mot förtryck.


Verk som citeras Dorfman, Ariel. html Ernesto 'Che' Guevara. Efter att Chiang använt de flesta av sina trupper för att förbereda sig för krig med kommunisterna förlorade han mer mark till japanerna. Först när massivt amerikanskt bistånd och förstärkningar skickades till Chiang kunde Chiang äntligen driva japanerna ut ur Kina. Där etablerade han en exilregering och drömde om att återta fastlandet. Hans regering var inte mer demokratisk,... Verk Citerade Chiang Kai-Shek. htm Reese, Lori. Hans son, Michael, övervakade de sista stadierna av publiceringen, efter hans död, av Vernes sista skrivna berättelse The Lighthouse at the End of the orld.


KAPITEL 2: JULES VERNES ORKER Naturligtvis var och förblir Jules Verne en av de mest kända skönlitterära författarna i modern tid. Även om han utan tvekan var en begåvad författare och använde en handfull litterära mekanismer som var relativt innovativa för hans tid, förblir hans varaktiga dragningskraft som författare det fantastiska ämnet i hans berättelser. På så sätt, långt mer än någon annan författare från hans ålder, var Verne en visionär. Även om han misslyckades med att helt förändra de primära litterära konventionerna på 1800-talet, var han avgörande för uppfinningen av vad som har kommit att bli science fiction-genren. Dessutom har hans berättelser avslöjat en nivå av framförhållning och vetenskaplig framsynthet som kanske aldrig kan motsvaras i...


Verk Citerade Angenot, Marc. Slaktare, William. Vernes resa till jagets centrum. New York: St. Martin's Press, citat 1. Från prologen till The Quickening Maze: "Han började tro att solen sken på en ny fjärdedel av himlen. Han kände ingen rädsla ännu: solen tände underverk i en ny zon som höll honom i stadig hänförd förvåning. Han undrade dock varför den gamla världen inte hade tagit slut, varför horisonten inte var närmare. Från The Broken ord: "Han kunde se folk posta sig själva, tredje klass, in i tågfönstren eller försiktigt släppa ner på breda, okänsliga fötter" Det här citatets relevans för 2000-talet är att vardagen har slagit ner många människor till känslor som tredje klassens objekt.


Verk som citeras "The Truth About These Strange Times" FictionCritic recension. html Foulds, Adam. Sanningen om dessa konstiga tider. London: Orion Publishing Co, Foulds, Adam, The Broken Word, London: Jonathan Cape, Foulds, Adam, The Quickening Maze, London: Jonathan Cape, Han kunde representera färger i olika nyanser med rätt placering och wattal och detta gav mer liv till bilderna i bakgrunden. Hans andra bidrag var integrationen av skådespelare med designen av bakgrunden. Han designade smarta bakgrunder som gjorde det realistiskt och gav tittarna uppfattningen att skådespelarna faktiskt rör sig genom bakgrunden.


Han kombinerade harmoniskt rörelser i rymden och kulissernas färg och ljus för att ge en realistisk effekt. Hans tredje bidrag är användningen av fasta lägenheter som gjorde det möjligt att ha såväl inomhus- som utomhusscener. Han lämnade till och med patent på denna tekniska förändring i Vad andra tycker om honom Många hade blandade åsikter om Craig eftersom han var en briljant konstnär och designer och också en extremt svår person att arbeta med. Han ville ha fullständig konstkontroll för en produktion och detta... Referenser Craig, Edward Gordon; Chamberlain, Franc. Om teaterkonsten. New York: Routledge, Bablet, D. Edward Gordon Craigs teater. London: Eyre Methuen. Akard, Jeffrey; Isakson, Nancy.


Edward Gordon Craig. Cambridge: Press Syndicate vid University of Cambridge, Han var barn till en ensamstående mamma som aldrig avslutade grundskolan. Ändå tog han slutligen examen från Yale University, med en examen i psykologi, och University of Michigan School of Medicine. Han krediterar sin mammas disciplin för sin framgång: bestört över sina barns underkända betyg, tvingade hon Carson och hans bror Curtis att läsa och skriva kompositioner på två biblioteksböcker i veckan, begränsade tv-tiden för sina söner och höll deras uppmärksamhet fokuserad på deras skolarbete. I slutet av 5:e klass var Carson överst i sin klass. Idag arbetar Carson även som motiverande talare och läkare.


Carson krediterar sin mamma såväl som sina begåvade händer – och Gud – för hans överraskande prestationer. orks Citerad Benjamin Carson. Academy of Achievement. Verk Citerad Benjamin Carson. Crockett, genom sympati för en fattig och som de trodde mycket förorättad man, gav sig frivilligt till sina tjänster för att försvara Arkley utan avgift. Elijah Hises rykte som en skicklig advokat är sådant att jag bara behöver säga om honom, han gick hjärtligt in i försvaret och visade kanske aldrig sina stora krafter som advokat till bättre fördel än då. Och begåvad som Josef. Crockett hade tidigare visat sig vara det, han förvånade vid det tillfället sina vänner och domstolen och ledde juryn till fånga genom argument och vältalighet, och bidrog inte bara materiellt till frikännandet av den anklagade utan genom sin stora insats, ung som han då. var, placerade sig i den främsta rangen av de dugliga advokaterna som då praktiserade i baren.


Crockett är en som var fylld av prestation och beundran och detta... Bibliografi Netz, Genievieve Prairie Bluestem. pdf Crockett, Joseph B. Jansenisterna fördömdes av påven i och Karakteristiska övertygelser för skolan inkluderade "idén om mänsklighetens totala syndighet, predestination och behovet av kristna att förlita sig på en tro på Gud som inte kan valideras genom mänskligt förnuft. Jansenism ofta, men den fortsatte att ha en stark anhängare bland dem som tenderade att förkasta påvlig auktoritet, men inte starka moraliska övertygelser" "Jansenism," Om. com, Efter sin sista omvändelse flyttade Pascal till jansenistklostret i Port Royal. Han hade redan övertygat sin yngre syster att flytta till nunneklostret på samma plats.


Det var där han skrev verket som skulle innehålla hans berömda satsning, de berömda Pensees. Han fortsatte att bo på klostret fram till sin död i , utsliten, sades det, "från studier och överarbete", även om senare historiker tror att tuberkulosmagcancer var den troliga boven... Verk Citerad Ball, Rouse. html Blaise Pascal. htm Blaise Pascal. html Hajek, Alan. Första publicerad lör maj 2, ; revidering tis 17 feb, Han var en egyptisk kunglig, men inte en härskare, som tjänstgjorde under den tredje dynastin kung Djoser som hans kansler och sedan överstepräst till solguden Ra i staden Heliopolis. Hans prestationer var ganska många; många anser honom vara den första registrerade expertplaneraren inom arkitektur, ingenjörskonst och läkare Osler. hatten är särskilt intressant med Imhotep är att han var en av de mycket få dödliga som hedrades genom att avbildas som en del av en faraos staty.


Detta var extremt sällsynt i egyptisk historia, och visar den enorma betydelse Imhotep hade för den politiska och kulturella hegemonin under tidsperioden. Han fick också gudomlig status efter sin död, med centrum för Imhotep-kulten centrerad kring staden... Citerade verk Davidovits, J. De byggde pyramiderna. Sant-Quentin, Frankrike: Institute Geopolymere, Dunn, J. December Kemp, B. Ancient Egypt: Anatomy of a Civilization. Med detta exempel är det inte förvånande att John Locke anses vara ett instrument för rätt politisk sak. Förutom de uppsatser som han hade skrivit, har Locke också filosofier i livets olika ämnen. Detta inkluderar familjernas roll i det liberala samhället, teorier om egendom och pengar, etik och tro och många andra.


Lockes bidrag till sin generation och det moderna samhället fokuserade på regeringens och folkets roll för varandra. Trots politikens föränderliga kurs under 1600-talet kunde Locke också förändra sitt intellekt effektivt. De olika politiska situationer som inträffade på hans tid hade varit användbara för den kommande generationen eftersom den samtida tiden genom hans verk har fått grund och referens för de ideologier de kämpar för som är relaterade till Lockes filosofier och skrifter. Som Tim Harris antydde, i sin artikel John... Bibliografi Goldie, M.


John Locke Icon of Liberty. History Today, vol 54 nummer 10, pp Jhunjhunwala, B. Intellektuellas roll i styrning. Adams Business Media, Vol 36 Issue , pp Miles Davis Man kan inte tänka på jazz utan att tänka på Miles Davis. Davis anses allmänt vara en av de främsta jazztrumpetarna. Det skulle dock vara ett misstag att tro att Davis inflytande på jazzvärlden var begränsad till hans förmågor som trumpetare. Davis erkändes som kompositör, bandledare och keyboardspelare. Dessutom hjälpte Davis till att utveckla improvisationsspeltekniker, som inkorporerade lägen. Slutligen, "Davis hade en otrolig förmåga att alltid välja bra sidemen för sina inspelningssessioner.


Dessa inspelningar är fulla av originell och kreativ känslighet och är enastående exempel på jazzinspelningar som gjordes på den tiden. Om Davis mamma hade sin vilja, skulle jazzmusiken idag vara dramatiskt annorlunda. Davis föddes till Miles Henry Davis, en tandläkare, och Cleota Davis. Cleota Davis var en bluespianist, men hon höll det faktum dolt för henne... Refererade Frankling, K. Miles Davis: naturlig storlek. Hämtad 9 november från Jazzhouse. Hämtad 9 november från MilesDavis. Med män borta för att slåss och dö, tog kvinnor i Amerika till arbetsstyrkan för att både stödja sina män och Uncle Sams krigsansträngning. Eftersom kvinnor nu kunde ses som en del av kriget var ingen del av samhället säker från krig. Idén om totalt krig började växa fram: detta var konceptet att civila kunde attackeras som vilken annan soldat som helst i kriget.


På ett sätt var världskrigets katastrofer helt enkelt uttrycket på makronivå för vad som hände i U.S.A. På mikronivå. Ida B. Wells hjälpte till att illustrera det meningslösa våldet som förekommer i USA. mot negrer när hon skrev "Lynch Law" vid bara 31 års ålder. Som hon skriver har negern som person "mördats av maskerade folkmassor för att ha försökt rösta"... Referenslista Fridan, D. Wells: Moder till medborgarrättsrörelsen. NY: Houghton Mifflin. Friedman, L. Välgörenhet, filantropi och civilitet i amerikansk historia. Storbritannien: Cambridge University Press. Giddings, P. Ida: Ett svärd bland lejon. NY: HarperCollins.


Memlings tillkännagivande BIOGRAFI -- Hans Memling Hans Memling föddes förmodligen mellan och i Main-regionen Seligenstadt, Tyskland, även om han vanligtvis sägs vara från Finland. Historiker Men i ärlighetens namn verkar lite känt om hans tidiga år. Vissa historier tyder på att han skadades i en militär konflikt i samband med Karl den djärve, med resultatet att han togs in i en religiös vårdmiljö. På sjukhuset sägs det att han fick extraordinär vård som både upplyste honom andligt och investerade i honom en önskan att använda sina talanger för att återvända tack vare dem som räddade hans liv. Medan nyare bevis tyder på att dessa berättelser för det mesta bara är egennyttiga för organisationerna själva, kom de troligen till för att de tillät hans vårdgivare att associera sig med konstnären som så småningom skulle bli taggad som "den bästa i kristenheten" på grund av hans porträtt och...


Vissa av dessa upptäckter kan vara så stora att de har påverkat eller påverkat hela världen. Till exempel upptäckten av metoden för att pastörisera mjölk av, naturligtvis, Louis Pasteur. Denna enda innovation förändrade världens mjölkproduktion och distributionssystem för alltid. Det förde mjölk till massorna och lät den hålla längre och säkrare att dricka för alla. För denna tidning ska du välja en innovatör inom den kulinariska världen. Detta tyder inte på att man tillgodogör sig en annans idéer utan att först ha övervägt dessa idéer länge, avrundat dem med individuella idéer, förväntningar, erfarenheter och teorier innan man anammar dessa idéer och håller idéernas upphovsman som en källa till ideologisk vägledning.


Engels beskrivs av socialforskaren Dudley Knowles som en "hegelian, som har nämnts tidigare, återigen, och utifrån de ståndpunkter Engels intog och hans sätt att uttrycka sina ståndpunkter som var kontra auktoritet och antiauktoritet till sin natur, lämnar det utrymme för spekulationer Engels ' motivation för att stödja Hegel; var det uppriktig enighet i filosofin, eller hans tendens att följa sina unga och något omogna tendenser för att omintetgöra den sittande auktoriteten? Med tanke på att Engels tog en journalistisk... Oxford, England: Oxford University Press. Åtkomst 15 april Familjens, privata egendomens och statens ursprung. Översatt av Untermann, Ernest. Chicago: Charles H. Tillgänglig från Questia,. Hon skriver, "Här åberopar glidningen mellan djur och människa slaveriets hegelianska fasa, en dialektik som slutligen reducerar mästaren till "brute" eller ett "monster" Ginsberg Detta är mer än en analys av novellen; det är en analys av slaveriet och dess effekt på gotisk litteratur på den tiden.


Betydelsen av denna artikel är tydlig. Det visar att Poe inte bara skrev skräckfiktion för att chocka och förvirra, han skrev sociala kommentarer som var betydelsefulla för tiden. Det belyser just detta verk och gör det mer effektivt, men det är också en djupgående titt på andra slavberättelser och upplevelser, och hur de relaterar till Poes författarskap. Författaren bevisar sin poäng genom att konsekvent citera andra verk, från texter om slaveri till berättelser, så den övergripande artikeln är extremt effektiv. referenser Ginsberg, Lesley. Referenser Ginsberg, Lesley. Robert K. Martin och Eric Savoy. Iowa City: UP Iowa, Santiago Calatravas namn är synonymt med modern arkitektonisk design. Denna spanjorske arkitekt revolutionerade på egen hand vårt koncept med modern, chic, futuristisk men ändå funktionell arkitektur genom att sätta några av de mest oförglömliga strukturerna i det globala landskapet.


Calatrava hade en gång strävat efter att bli skulptör och var mycket intresserad av konst men ett tidigt möte med Ludwig Mies van der ohes verk tvingade honom att ändra riktning. Men konsten gavs aldrig helt upp. Calatrava hittade ett intressant sätt att sammanfoga konst och arkitektur eftersom hans strukturer alltid kategoriseras som äkta konstverk. Med tolv hedersbetygelser och otaliga utmärkelser är Calatrava den mest eftertraktade arkitekten runt om i världen och han har fått alla dessa prestigefyllda meriter i relativt unga år. Det finns alldeles för många byggnader och minnesvärda strukturer runt om i världen som ständigt påminner om Calatravas unika arbetsstil och...


Santiago Calatrava: en omdefiniering av 2000-talets urbanitet. The Fine Art of Science: Vad som ser ut som en skog av förstenade träd eller en dinosaurieryggrad fångad i ett isflak? Strukturer som tar flyg. Calatravas kreativitet. Arkitekturöversikten. Volym: Utgåva: Februari Som Vita huset uttrycker det, "förde oosevelt ny spänning och makt till presidentskapet, när han kraftfullt ledde kongressen och den amerikanska allmänheten mot progressiva reformer och en stark utrikespolitik", "Theodore oosevelt". Oosevelt var och är dock lika mycket känd för sin miljöpolitik som för sin inrikes- och utrikespolitik. Theodore oosevelt föddes den 27 oktober, mitt i en "storm av aktivitet" som "störde den milda tystnaden på East Twentieth Street, New York City," Morris, , p.


Ooseveltarna var inga Lincolns; de var stadsbor och framstående filantroper. De hade tjänare. Theodore oosevelt Senior, Teddys far, var "en av de mest inflytelserika männen i New York," Morris, , p. Oosevelts kom från en lång rad ursprungliga holländska köpmän som... Referenser Miller, N. Theodore Roosevelt. Harper Collins Perennial, Morris, E. Theodore Roosevelts uppgång. New York: Random House. Roosevelt, T. Theodore Roosevelt: En självbiografi. The Rough Riders: An Autobiography. Ink Spots "En helt negershow, ledd av de föryngrade Ink Spots, har allt som krävs för att vara ett toppunderhållningsstycke. The Spots, som gjorde sitt regelbundna besök här, var aldrig bättre.


Ella Fitzgerald tar andra faktureringen till Ink Spots, men håller mer än upp med I've got hythm, Do Nothing' Till You Hear From Me Ink Spots kommer på med Shoo-Shoo Baby ["Cow-Cow Boogie"? Var Ink Spots verkligen "tungviktsmästarna av kvartettsång"? Referenser Du Noyer, Paul. The Billboard Illustrated Encyclopedia of Music. New York: Billboard Books, Goldberg, Marv. Mer än ord kan säga: bläckfläckarna och deras musik. Lanham, MD: The Scarecrow Press, Inc. Alice King, den obestridda drottningen av lyxbröllopsplanering. Hennes förmåga att omvandla visioner till verklighet är oöverträffad eftersom hon har tillgång till en mängd annars ouppnåeliga arenor som erbjuder bruden, brudgummen och deras speciella gäster en händelse att minnas.


King hämtar sin smak och inspiration från ett rikt arv inom haute couture, skänkt av hennes mor, designern Catherine King. Sedan hon var ung nog att vara en blomsterflicka har Alice King varit på exklusiva bröllopsfester runt om i världen. Nu är det hennes tur att lysa. Alice King-byrån planerar bröllop i Paris, Rom, Cote d'Azur och liknande platser som ger den perfekta nivån av integritet och exklusivitet. Bakgrund Alice är det andra barnet till Catherine och Louis King, framstående konstsamlare. Hennes mamma Catherine befäste sitt varumärke inom couture genom parisiska modehus, och Catherine växte upp omgiven av elitmännen och... Sarah Moore Grimke försökte åstadkomma och hur framgångsrik hon var i sina ansträngningar.


De sociala, ekonomiska, politiska och religiösa strömningarna som formade hennes upplevelser och hur hon passade in i den förkoloniala till tidsperioden. hatten gjorde Sarah Moore Grimke försök att åstadkomma och resultatet av hennes ansträngningar? Sarah Moore Grimke var en verkligt anmärkningsvärd kvinna som ville åstadkomma ett antal ädla saker i sitt liv - inklusive en ordentlig utbildning för sig själv, att övervaka den intellektuella utvecklingen av sin yngre syster, att studera teologi på allvar, att förbättra livet för svarta slavar och för att få ett slut på slaveriet, och framför allt - att förändra livet för sina medkvinnor till det bättre. Hon lyckades bara med några av dessa mål under sin livstid, men hennes modiga försök att trotsa oddsen lämnade ett arv som inspirerade andra under kommande generationer att arbeta...


Arbete Citerat Nies, Judith. Sju kvinnor: Porträtt från den amerikanska radikala traditionen. New York: Penguin Books, Som 5-åring såg Sarah av misstag piskan av en husbetjänt och kom senare att minnas: "Slaveri förstörde min komfort från den tid jag kan minnas mig själv. Whitney M. Young Jr. föddes i Lincoln idge Kentucky och levde tills Young är mest anmärkningsvärt ihågkommen som en svart amerikansk medborgarrättsledare och administratör av socialt arbete, och ansågs vara en av de mest inflytelserika medborgarrättsledarna i Amerika under s. Hans karriär som rasrelationsexpert började när Young fungerade som mellanhand för vita officerare och afroamerikanska värvade män i ett segregerat U. Armékompani i Europa under andra världskriget. Young tog en Master of Arts-examen i socialt arbete från University of Minnesota, varefter han arbetade för Urban League och senare blev verkställande sekreterare vid en av organisationens filialer.


Han utsågs till dekanus vid Atlanta Universitys School of Social Work när han bara var 33, och blev senare verkställande direktör för National Urban League. I denna chefsposition fick Young utbildning och... Referenser Ingen författare Givet Jane Addams biografi. Ingen författare given Biografi Diego Rivera Realism. Beethoven hade en enorm inverkan under den romantiska perioden. Han var en av de första romantiska kompositörerna och ledde vägen för många andra. Denna tidsperiod var svår för människor på grund av brist på mat och många andra kamper som krig. När vi tänker på Ludwig van Beethoven tänker vi ofta på hans stora musikaliska verk och vad han är känd under det sista decenniet av sitt liv: progressiv dövhet. Inte bara förvärrades hans dövhet, det var också början på hans känslomässiga, psykologiska och biografi Bob Marley Famous Person.


Föreställ dig att springa för ditt liv medan du leder slavar mitt i natten utan att veta vad som kan hända med dig eller dem. En svart afroamerikan vid namn Harriet Tubman skulle chockera världen genom att inte bara riskera sitt liv för afroamerikansk biografi Harriet Tubman. Henry Ford var en amerikansk industriman och affärsmagnat som hade myntat omvandlingen av bilar och formade 1900-talet när det fortsätter att påverka 2000-talet. Henry Ford lät området för kommersiella bilar blomstra, när han ständigt revolutionerade fabriksproduktionen med sin biografi Henry Ford Influential Person. Alexander Pichushkin, även känd som schackbrädesmördaren, var en seriemördare i Ryssland från till Alexander Pichushkin föddes i april , i Moskva, Ryssland.


Enligt flera artiklar föll Pichushkin av en gunga i sina barndomsår och lämnade Biografi Famous Person Serial Killer. John Adams föddes den 19 oktober i Braintree Massachusetts till en familj av bönder som många människor i New England på sin tid ansåg att många av invånarna i Braintree var bönder, och som många av New Englands bondgårdar biografin John Adams Personal Liv. David Foster Wallace föddes den 21 februari i Ithaca, New York. Han var en amerikansk romanförfattare, novellförfattare och essäist. Han var son till en filosofisk professor och en engelsklärare. I fick Wallace sin B. från Amherst College, och arbetade som författare. Biografi David Foster Wallace.


En ung och lovande NBA-stjärna, Zach LaVine började skapa rubriker med sin dunkningsförmåga och fantastiska prestationer på banan. Genom hårt arbete och engagemang förvandlades han gradvis från en stjärnhögskole- och collegespelare till en viktig del av Timberwolves and Basketball Biography. Mica Martinez, även känd som Mica Price, är en brittisk, U. K, född den 9 januari i Northampton shire, är en Glamour Adult Model-underhållare med räckvidd på Babestation och fungerar som en internetkameramodell. Hon är en glamour tjej med tatueringar av stora Biografi Famous Person Personal Life. Golfspelet sägs vara ett klassiskt men mycket konkurrenskraftigt spel som belönar de allra bästa på banan och Jim är utan tvekan en enastående spelare.


Jim Furyk är en veteran amerikansk golfspelare som spelar på PGA Tour och har Biografi Famous Person Golf. Abraham Lincoln förändrade världens handlingar, han avslutade inbördeskriget i USA, genom att befria slavarna och använda Abraham Lincoln Biografi Personligt liv. Eric Berry är en professionell fotbollsspelare som för närvarande bedriver sin handel med Kansas City Chiefs. Han är en 9-årig veteran från NFL och spelar i defensiv backposition som en fri säkerhet.

No comments:

Post a Comment