Friday, February 18, 2022

Övertygande uppsats

Övertygande uppsats



Del 2. Övertalning handlar om att vända på vanliga tankar och tvinga läsaren att omvärdera, övertygande uppsats. Om du letar efter några bra övertygande uppsatsexempel till övertygande uppsats din uppsats, leta inte längre. Sök Sök i 11trees Guide Sample Persuasive Essays. Andra stycket: kvinnor i många kulturer förtrycks fortfarande.





Tips för att skriva en övertygande uppsats



Övertygande essäer är lite som argumentuppsatser och övertygande tal, men de tenderar att vara lite snällare och mildare. Argumentuppsatser kräver att du diskuterar övertygande uppsats att attackera en alternativ åsikt, medan övertygande essäer är försök att övertyga läsaren om att du har ett trovärdigt argument, övertygande uppsats. Med andra ord, du är en förespråkare, inte en motståndare. Att lära sig att skriva en övertygande uppsats är en viktig färdighet som människor använder varje dag inom områden från affärer till juridik till media och underhållning, övertygande uppsats. Engelska studenter kan börja skriva en övertygande uppsats övertygande uppsats någon färdighetsnivå.


Du hittar säkert ett exempel på ämne eller två från listan över övertygande uppsats uppsatser nedan, sorterade efter svårighetsgrad. Dela flipboard e-post. En introduktion till essäskrivande. Inledning Välja ett ämne. Att skriva en introduktion, övertygande uppsats. Hur man börjar en uppsats Skriva ett bra första stycke Starka avhandlingsuttalanden Uppmärksammade inledande meningar Kontrollera dina kunskaper: Hur man stödjer en ämnesmening. Strukturering och skissering. Hur man skriver en uppsats med fem stycken Skapa en disposition med hjälp av ett Venn-diagram Använd textrutor för att skissera och organisera Kontrollera dina kunskaper: Skapa en enkel disposition. Typer av uppsatser. Hur man skriver en berättande essä Hur man skriver en argumenterande essä Hur man skriver en redogörelseessä Hur man skriver en personlig berättelse Hur man skriver en åsiktsessä Hur man skriver en profil.


Redigering och förbättring. Få stycken att flyta med mjuka övergångar att ersätta dessa överanvända, trötta ord En checklista för uppsatsrevision. Av Grace Fleming Grace Fleming. Grace Fleming, M. Lär dig mer om vår redaktionella process. Utvald video. Citera detta artikelformat. Fleming, Grace, övertygande uppsats. kopiera citat. Hur man skriver ett solidt examensarbete. Skriv en uppmärksam öppningsmening för en uppsats. Dåliga uppsatsämnen för högskoleantagning, övertygande uppsats. Hur man skriver en enastående högskoleansökningsuppsats. Vad betyder det att Övertygande uppsats ett påstående under ett argument?





kritisk uppsatsuppsats



Om det är något din läsare inte lätt glömmer, kommer din uppsats att få ett mer bestående intryck. Varför betyder detta argument eller åsikt något för mig? Vilka ytterligare frågor har mitt argument väckt? Vilka åtgärder kan läsare vidta efter att ha läst min uppsats? Del 3. Förstå konventionerna för en övertygande uppsats. Övertygande essäer, som argumenterande essäer, använder retoriska redskap för att övertyga sina läsare. I övertygande essäer har du generellt sett större frihet att vädja till känslopatos, förutom logik och datalogotyper och trovärdighetsetos. Gå till källan Du bör använda flera typer av bevis noggrant när du skriver en övertygande uppsats.


Detta hjälper din läsare att veta exakt vad du argumenterar. Använd en mängd olika övertalningstekniker för att fånga dina läsare. Konsten att övertala har studerats sedan antikens Grekland. Även om det tar en livstid att bemästra, kommer att lära dig tricken och verktygen göra dig till en bättre författare nästan omedelbart. Till exempel, på ett papper om att tillåta syriska flyktingar, kan du använda: Pathos, Ethos och Logos: Det här är de tre hörnstenarna i retoriken. Pathos handlar om känslor, ethos handlar om trovärdighet och logos handlar om logik. Dessa tre komponenter arbetar tillsammans för att hjälpa dig att utveckla ett starkt argument.


Du kan till exempel berätta en anekdot om en familj som slitits sönder av den nuvarande situationen i Syrien för att införliva patos, använda logik för att argumentera för att tillåta syriska flyktingar som dina logotyper och sedan tillhandahålla seriösa källor för att backa upp dina citat för etos. Upprepning: Fortsätt hamra på din avhandling. Berätta för dem vad du säger till dem, berätta det för dem och berätta sedan vad du sa till dem. De kommer att fatta poängen i slutet. Exempel: Gång på gång ljuger inte statistiken -- vi måste öppna våra dörrar för att hjälpa flyktingar. Social validering: Citat förstärker att du inte är den enda som gör detta. Det berättar för människor att socialt, om de vill passa in, måste de överväga din synvinkel. Exempel: "Låt oss inte glömma orden etsade på vårt största nationalmonument, Frihetsgudinnan, som ber att vi "Ge mig dina trötta, dina fattiga, dina sammanhopade massor som längtar efter att andas fritt.


Agitation av problemet: Innan du erbjuder lösningar, visa dem hur illa det är. Ge dem en anledning att bry sig om ditt argument. President Assad har inte bara stulit makten, han har gasat och bombat sina egna medborgare. Han har trotsat Genèvekonventionerna, som länge ansetts vara en standard för anständighet och grundläggande mänskliga rättigheter, och hans folk har inget annat val än att fly. Var auktoritativ och bestämd. Du måste låta en expert, och du bör vara pålitlig. Klipp ut små ord eller lustiga fraser för att anta en auktoritetston. Det är inte värt riskerna miljömässigt eller ekonomiskt. Det här, tror jag, kommer att bli bra. Utmana dina läsare. Övertalning handlar om att vända på vanliga tankar och tvinga läsaren att omvärdera.


Även om du aldrig vill vara grov eller konfronterande, måste du peta in läsarens potentiella oro. Är det rättvist att vi aktivt främjar drickande som ett legitimt alternativ genom Campus Socials och brist på konsekvenser? Bra: Vi vill alla ha mindre brottslighet, starkare familjer och färre farliga konfrontationer om droger. Vi måste dock fråga oss själva om vi är villiga att utmana status quo för att få dessa resultat. Dåligt: ​​Denna policy får oss att se dumma ut. Det är inte baserat på fakta, och de människor som tror att det är vanföreställningar i bästa fall och skurkar i värsta fall. Erkänn och motbevis argument mot dig. Medan majoriteten av din uppsats bör hållas till ditt eget argument, kommer du att skottsäkra ditt fall om du kan se och motbevisa argumenten mot dig.


Spara detta för det näst sista stycket, i allmänhet. Om de ska skada sig själva är det deras rättighet. Dåligt: ​​Den enda uppenbara lösningen är att förbjuda vapen. Det finns inget annat argument som spelar roll. Del 4. Ge dig själv en dag eller två utan att titta på uppsatsen. Om du har planerat i förväg kommer det här inte att vara svårt. Gå sedan tillbaka till uppsatsen efter en dag eller två och titta igenom den. Resten kommer att ge dig nya ögon och hjälpa dig att upptäcka fel. Eventuella knepiga språk eller idéer som behövde tid kan ses över då. Läs igenom ditt utkast. Ett vanligt fel med många studentskribenter är att inte spendera tillräckligt med tid på att återbesöka ett första utkast. Läs igenom din uppsats från början till slut. Tänk på följande: [17] X Forskningskälla Anger uppsatsen sin position tydligt?


Stöds denna ståndpunkt genomgående med bevis och exempel? Är stycken fastlåsta av ovidkommande information? Fokusera stycken på en huvudidé? Presenteras några motargument rättvist, utan felaktig framställning? Är de övertygande avfärdade? Är styckena i en ordning som flyter logiskt och bygger ett argument steg för steg? Revidera vid behov. Revision är mer än enkel korrekturläsning. Du kan behöva finjustera dina övergångar, flytta runt stycken för bättre flyt eller till och med skriva ut nya stycken med nya, mer övertygande bevis. Var villig att göra även stora förändringar för att förbättra din uppsats. Du kanske tycker det är bra att be en betrodd vän eller klasskamrat titta på din uppsats. Korrekturläs noga.


Använd stavningskontrollen på din dator för att kontrollera stavningen av orden om tillämpligt. Läs igenom din uppsats högt och läs exakt vad som står på sidan. Detta hjälper dig att fånga korrekturfel. Det kan vara bra att skriva ut ditt utkast och markera det med en penna eller penna. Att arbeta med en fysisk kopia tvingar dig att uppmärksamma på ett nytt sätt. Se till att även formatera din uppsats korrekt. Till exempel anger många instruktörer vilken marginalbredd och typsnitt du ska använda. Visste du att du kan få premiumsvar för den här artikeln?


Lås upp premiumsvar genom att stödja wikiHow. Christopher Taylor, PhD engelsk professor. Christopher Taylor, PhD. Stöd wikiHow genom att låsa upp detta expertsvar. Inte till hjälp 5 Användbar Inte till hjälp 7 Användbar wikiHow Staff Editor Staff Answer. Inte användbart 2 Hjälpsamt 3. Inte användbart 2 Hjälpsamt 4. En krok -- ett intressant faktum, berättelse eller citat -- är vanligtvis din bästa öppning. Du vill att den första meningen ska fånga någon omedelbart och få dem att fortsätta läsa. Detta är lättare sagt än gjort, men om det intresserar dig när du forskar eller tänker kommer det troligen att intressera andra människor. Inte användbart 25 Användbart Försök i allmänhet att ha cirka tre exempel för varje stycke.


Tänk på att de flesta professorer föredrar kvalitet framför kvantitet. Två bra exempel skulle vara mycket bättre än tre dåliga exempel som antingen inte stöder din poäng eller helt motsäger den. Inte användbart 20 Hjälpsamt Är det okej att skriva mina argument i inledningen och sedan definiera dem i varje stycke? Ja, det är verkligen okej att kort lista dina argument i ditt inledande stycke. Detta kan fungera bra i längre uppsatser, eller om dina poäng passar ihop på ett sätt som inte direkt är uppenbart för läsaren. Var dock noga med att inte ge bort för mycket. Spara de faktiska argumenten för kroppsstyckena. Adverb, särskilt -ly-ord, är utmärkta övergångsord. Det är också möjligt att använda prepositionsfraser i början av dina meningar för att övergå.


Några exempel: dessutom, följaktligen, på samma sätt, dessutom, å andra sidan, slutligen, sammanfattningsvis, avslutningsvis. Inte användbart 13 Hjälpsamt Följ anvisningarna direkt. Måste vara relaterat till ditt ämne. Välj tre argument som du kan använda för att övertyga din läsare om din ståndpunkt. Ange kort dessa argument här. Skriv sedan ett stycke om det. Använd specifika exempel för att stödja ditt argument Skriv en övergångsmening. Punkt 3 meningar Gå tillbaka till stycke ett och hitta ditt andra argument. Skriv ett stycke om det. Använd specifika exempel för att stödja ditt argument. Är SAT och ACT korrekta sätt att mäta intelligens? Ska eleverna kunna lära sig teckenspråk istället för ett främmande språk?


Uppväger fördelarna med det grekiska livet på högskolor de negativa? Hjälper faktiskt eleverna att lära sig mer att göra läxor? Varför får studenter i många andra länder högre poäng än amerikanska studenter på matteprov? Etik Bör det finnas gränser för yttrandefriheten? Bör eleverna vara skyldiga att utföra samhällstjänst för att ta examen från gymnasiet? Ska dömda brottslingar som fullbordat sitt straff få rösta? Bör vapenägandet regleras hårdare? Bör återvinning göras obligatorisk? Ska arbetsgivare åläggas att erbjuda betald ledighet till nyblivna föräldrar? Finns det några omständigheter där tortyr bör tillåtas? Ska barn under 18 år kunna få plastikkirurgi av kosmetiska skäl?


Ska vita överhöghetsgrupper få hålla sammankomster på offentliga platser? Att göra abort olaglig gör kvinnor mer eller mindre säkra? Hjälper utländskt bistånd verkligen utvecklingsländer? Ska personer över en viss ålder inte få adoptera barn? Skulle Puerto Rico beviljas stat? Ska USA bygga en gränsmur mot Mexiko? Vem ska vara nästa person tryckt på amerikanska sedlar? Bör DREAMers beviljas amerikanskt medborgarskap? Är nationell säkerhet viktigare än individuell integritet? Vilket ansvar har regeringen för att hjälpa hemlösa? Skall valhögskolan avskaffas? Skulle USA öka eller minska antalet flyktingar det tillåter varje år?


Bör privatägda fängelser avskaffas? Kommer Brexit att hjälpa eller skada Storbritannien? Är Keto-dieten ett säkert och effektivt sätt att gå ner i vikt? Bör FDA reglera vitaminer och kosttillskott mer strikt? Bör offentliga skolor kräva att alla elever som deltar ska vaccineras? Äter säkert genetiskt modifierad mat? Bör fritidsmarijuana legaliseras i hela landet? Ska p-piller finnas receptfritt? Ska gravida kvinnor förbjudas att köpa cigaretter och alkohol? Varför har ångesten ökat hos ungdomar? Är dieter med låga kolhydrater eller låg fetthalt mer effektiva för viktminskning? Historia Vad orsakade förstörelsen av USS Maine? Var kung Arthur en mytisk legend eller faktisk mörkertidskung?


Var USA berättigat att släppa atombomber under andra världskriget? Vad var den främsta orsaken till folkmordet i Rwanda? Vad hände med nybyggarna i Roanoke-kolonin? Var oenighet om slaveri den främsta orsaken till det amerikanska inbördeskriget? Vad har orsakat de många försvinnandena i Bermudatriangeln? Vetenskap Bör kärnkraft förbjudas? Är vetenskapliga tester på djur nödvändiga? Hjälper eller skadar djurparker djur? Bör forskare få klona människor? Ska djur på cirkus förbjudas? Borde fracking vara lagligt? Ska människor få hålla exotiska djur som husdjur?


Vad är det bästa sättet att minska effekterna av den globala uppvärmningen? Bör dödshjälp legaliseras? Finns det legitima bevis på utomjordiskt liv? Ska folk förbjudas att äga aggressiva hundraser? Bör USA ägna mer pengar åt rymdutforskning? Ska regeringen subventionera förnybara energiformer? Är solenergi värd kostnaden? Bör stamceller användas inom medicin? Är det rätt av USA att lämna klimatavtalet från Paris?

No comments:

Post a Comment