Tuesday, February 1, 2022

Uppsats om kulturer

Uppsats om kulturer



I USA sätter folk mycket förtroende för vänner och gör allt för att finnas där för din vän. Två år efter att jag kom till den här världen fick min pappa ett jobberbjudande från New York, kulturuppsats, så jag och min familj flyttade dit. Uppsats om kulturer kalkylator. Afrikaner kom med sin egen kultur och hade stor inverkan på amerikansk religion, konst, litteratur, musik, språk, klädsel, kulturuppsats, och beteende. När man segmenterar målgrupper för en produkt eller tjänst måste företag lägga tid på att undersöka olika gruppers kulturella förväntningar och värderingar. Alternativen är många.





Vad definierar kultur?



Kultur är ett ord som vi ofta kommer kulturuppsats. Vi är alla en del av en kultur, vi är ofta fascinerade av andra kulturer, och kultur är en integrerad bestämningsfaktor för vem vi är som individer. Så, exakt vad är det då? Enkelt uttryckt är kultur de unika egenskaperna hos en grupp människor. Kultur är påhittat kulturuppsats många element, vissa mer uppenbara än andra, kulturuppsats. Kultur är kläderna vi bär, språket vi talar, maten vi äter. Kultur är våra seder, vår tro och våra värderingar. Det är en del kulturuppsats en del av vår religiösa övertygelse, vidskepelse, filosofi, kulturuppsats, och mytologi. Kulturen avgör vad som är acceptabelt och oacceptabelt i alla samhällen.


Sociala normer bärs ur kulturen, kulturuppsats. Det manifesteras genom vår konst, musik, dans, arkitektur, teknologier och skrifter. Högtider som Halloween och jul är en del av en större kultur. Och inom den kulturen finns det mindre kulturer som har sina egna beteenden och normer. Amerika är en smältpunkt av kulturer, vilket gör det till en av de mest levande platserna att leva i världen, kulturuppsats. Utifrån den beskrivningen är det lätt att se varför kultur är ett väldigt vanligt ämne för uppsatser, kulturuppsats. Det finns så mycket att skriva om när det gäller kultur, och samtidigt är uppsatser om kultur väldigt informativa och upplysande.


Uppsatsämnen om kultur kan vara breda, eller så kan de vara mycket specifika. Detta är ett utmärkt alternativ, särskilt för dem med rika och unika kulturer. Att skriva om din kultur är inte bara informativt för läsaren, utan det ger dig också en chans att utforska och fira ditt arv. När du skriver om din kultur kan du diskutera den som helhet eller fokusera på ett särskilt element som du tycker är mer fascinerande. Du kan också utforska din kulturs historia och alla influenser som gör den till vad den är idag. Exakt hur kom kulturen till?


Började vi med en universell kultur som långsamt utvecklades kulturuppsats tusentals andra kulturer? Det här är ett bra ämne att skriva om i en kulturuppsats. Du kan fokusera på kulturens antropologiska ursprung och dess utveckling över tid. Kultur är dynamisk, ständigt föränderlig för att passa tiden. Det finns många sätt på vilka kulturell förändring sker, inklusive innovation, kulturuppsats, revolution och modernisering, kulturuppsats. En uppsats som utforskar hur kultur förändras och de utmaningar som kommer med denna förändring skulle vara fascinerande och kan till och med utvecklas till en forskningsartikel.


Är vissa kulturer bättre än andra? Tyvärr skulle många göra det kulturuppsats så. Kulturell överlägsenhet har varit en kontroversiell fråga under lång tid och ett ömmande ställe för mänskligheten. Många konflikter i samhället kan spåras tillbaka till idén om kulturell överlägsenhet, kulturuppsats. En uppsats om detta ämne kan ta en närmare titt på vad som får människor att tro att deras kulturer är bättre än andra, kulturuppsats, och skillnaden mellan högkultur, lågkultur, populärkultur och folkkultur. Nu när vi har tittat på några intressanta ämnen om kultur, låt oss diskutera exakt hur kulturuppsatser skrivs. Oavsett om det är en lång eller kort uppsats om kultur måste den kunna ge kulturuppsats väldefinierat tema eller avhandling tillsammans med stödjande bevis.


Precis som alla andra uppsatser kan en uppsats om kultur anta olika stilar beroende på syftet med din uppsats. När det kommer till att skriva om kultur är valmöjligheterna obegränsade som vi har sett. Även om det är ganska upplysande att skriva om sin egen kultur, kulturuppsats är ofta fascinerade av berättelser om andra kulturer, särskilt de som skiljer sig mycket från deras egen. Kulturchock definieras som känslan av att vara desorienterad när man möter en okänd kultur. Uppsats om kulturer som reser ofta eller som lever i kulturellt heterogena samhällen upplever olika former av kulturchock när de kommer i kontakt med ett sätt att leva eller en uppsättning värderingar som inte liknar deras egen, kulturuppsats.


Kulturchock är faktiskt konstruktiv eftersom den utmanar individer att utöka sin världsbild och förbättra sin anpassningsförmåga. En kulturchockuppsats kan utforska olika teman angående kulturella skillnader. Det kan vara något så enkelt som språkbarriärer kulturuppsats olika sätt att klä sig på. Även om de är enkla, kan dessa kulturelement utgöra utmaningar för människor som inte kommer från den kulturen. Till exempel värdesätter de flesta kulturer i Mellanöstern extremt blygsamma klädsel, särskilt för kvinnor, kulturuppsats. Västra kulturuppsats, å andra sidan, inför inte strikta klädkoder, istället för att låta människor fritt uttrycka sig genom sina kläder.


Detta skulle innebära en stor kulturchock för ett europeiskt besök i Yemen. Andra aspekter av kulturchock som kan utforskas genom en uppsats inkluderar seder, normer, värderingar och mat. Uppsatsen kan fokusera på din personliga kulturchockupplevelse, kulturuppsats, fördelarna och utmaningarna med kulturchock, och till och med sätt att hantera kulturchock. Alternativen är många. Vårt expertteam av skribenter har slutfört hundratals kulturuppsatser, och de är tillgängliga för att hjälpa dig att slutföra din också, kulturuppsats. Här är några exempel på högkvalitativa uppsatser skrivna av våra skribenter. Den här uppsatsen tittar på kulturuppsats slavar som fördes till USA på 1500-talet förändrade kulturuppsats av tiden och hur dessa kulturuppsats har bestått århundraden senare.


Afrikaner kom med sin egen kultur och hade en stor inverkan på amerikansk religion, konst, litteratur, musik, språk, klädsel och beteende. Den här uppsatsen utforskar de element av kultur som gör den till vad den är. Kultur är lärd, delad och social process. Den är också kontinuerlig och ständigt föränderlig. Var och en av dessa kännetecken för kultur utöver andra diskuteras uttömmande i uppsatsen, kulturuppsats. Den kompletterande uppsatsen om kultur innehåller till exempel ett citat av filosofiprofessor Gideon Rosen. Våra skribenter har hjälpt sökande att tolka detta citat, och andra kulturuppmaningar genom mycket insiktsfulla uppsatser.


Vi hoppas att dessa uppsatsexempel har varit till hjälp för dig och har visat dig vad våra skribenter kan. Vi är här för att hjälpa dig! Du kan välja en kulturuppsats de populärkulturuppsatsämnen som tillhandahålls, eller så kan du låta våra skribenter komma på ett kreativt och fräscht ämne för kulturuppsats. Hur som helst, vi garanterar att leverera fantastiskt arbete som du kommer att vara stolt över att lämna in. Vi garanterar också att du får din uppsats innan din deadline. Beställ idag och få din uppsats klar utan krångel! com hjälper studenter att klara av collegeuppgifter och skriva uppsatser om ett brett spektrum av ämnen.


Vi sysslar med akademiskt skrivande, kreativt skrivande och icke-ordsuppgifter. Alla papper kulturuppsats få på MasterPapers. com är avsedda för forskningsändamål kulturuppsats. Tidningarna kulturuppsats ska inte lämnas in för akademisk poäng. Uppsatsskrivande tjänst av kulturuppsats Blogg av högsta kvalitet Vad är kultur och vad är några populära kulturuppsatser? Vad är kultur och vad är några populära kulturuppsatser? Författare: Patricia Stones. Innehållsförteckning. Datum: 31 oktober, Patricia Stones.


com grundades. Erbjud henne att skriva en fallstudie, argumenterande uppsats, kulturuppsats, eller ett examensarbete, och uppgiften kommer att göras exakt i tid och ståtar med den högsta kvaliteten som kommer att imponera på bokstavligen alla högskoleprofessorer. Pat är också känt för att leva med sju katter... Hur man skriver ett sammandrag för en forskningsartikel - enkelt förklarat. Tillbaka till bloggen. Du kanske också gillar: Kvalitativa och kvantitativa omvårdnadsforskningsämnen för studenter läs mer. Varför du bör läsa ett exempel på en datainsamlingsprocedur läs mer. Läs mer. Om oss Varför Masterpapers? Exempel FAQ Blogg Fuskrecensioner Högskoleterminsuppsats Anpassad forskningsuppsats Engelska uppsats MBA-uppsatser Avhandlingsförfattare Examensarbete Hjälp Gratis grammatik- och stavningskontroll Gratis plagiatkontroll Gratis grammatikkontroll på nätet Termuppsatsredigering Anpassad forskning Uppsats Avhandling Slutsats Avhandlingshypotes Avhandling Inledning Avhandlingsmetodik Avhandlingsresultat MLA-format Avhandling Sammanfattning Läxhjälp Högskoleterminsuppsatser Avhandlingshjälp Skriva avhandlingsutlåtande Vetenskapsuppsats Specialerbjudande från SWREG och MasterPapers.


Kommentarer om plagiat Synonymer CV Affiliate Partnerskap Möjlighet Masterpapers Inte bluffrabatter Att tillhandahålla en motivering Sociologiuppsats Universitetsuppsats Shakespeare-uppsats Vetenskapsuppsats Provuppsats Process Uppsats Problemuttalande Åsikt Uppsats Uppsats Informativ uppsats Utforskande uppsats Utvärdering Uppsats Definiera nyckelbegrepp Klassificering Uppsats Uppsats om kulturer Exempel på uppsatser Hur man skriver en forskningsuppsats Gymnasieuppsats Graduate Paper Gratis papper Uppsats Kropp Stycke Kritisk uppsats Orsak och verkan Uppsats Uppsats om kulturer Style Paper APA Style Paper Visa mer. Uppsats om kulturer -MasterPapers. Alla rättigheter förbehållna. Uppgift Forskningsuppsats Terminsuppsats Avhandlingsuppsats Kontakta oss. Sociala nätverk.





en personlig berättande uppsats



Kultur delas eftersom vi delar vår kultur med andra medlemmar i vår grupp. Vi vet hur man interagerar med dessa andra medlemmar och vi kan förutsäga deras beteende baserat på våra kunskaper och förväntningar. Eftersom de olika delarna av en kultur är sammankopplade, är kulturen också integrerad. Alla komponenter i kultur är kopplade till varandra och för att få en heltäckande förståelse av en kultur måste man lära sig om dessa olika komponenter. Kultur är dynamisk eftersom kulturer interagerar med varandra. Kulturer delar idéer och symboler och de anpassar sig till förändringar i miljön. Eftersom kulturer också är integrerade betyder det att om en komponent i en kultur förändras kommer det att påverka alla andra komponenter också, vilket tvingar hela systemet att anpassa sig.


Symboler är en integrerad del av varje kultur och de varierar mellan olika kulturer. Kulturer använder inte bara symboler utan de är också baserade på dem. Symboler får sin betydelse när människor i samma kultur är överens om hur de ska användas. Språk är det mest uppenbara exemplet på användning av symboler inom en kultur, men andra saker som konst, kläder och pengar kan också definieras som symboler. Det bör också påpekas att inte all kulturell anpassning är positiv. Alla kulturella metoder är inte anpassningsbara och det finns många exempel på kulturell anpassning som har varit skadlig som snabbmat, föroreningar och klimatförändringar. Men på grund av sin dynamiska natur har kulturer förmågan att anpassa sig och hitta lösningar på dessa problem.


Vad påverkar våra kulturer då? En av de mest djupgående av dessa faktorer är geografi. Utvecklingen av en kultur är till stor del beroende av dess geografiska läge. Till exempel, platser som är idealiska för jakt påverkar den kulturen genom att uppmuntra människor att lära sina ättlingar att jaga, berätta jakthistorier och organisera ceremonier som hyllar jaktfärdigheter. En faktor som jakt kan alltså bli en avgörande egenskap hos den kulturen. Ett annat bra exempel är den japanska kulturen som förlitar sig mycket på egenskapen vatten. Det faktum att Japan är en ö omgiven av vatten har påverkat dess kultur från dess skapelsemyt till naturresurser som fisk och risodling. Ännu mer så har Japan som ö historiskt sett varit begränsad på grund av sin geografi, och detta har gett upphov till konstformer som haikudikter och bonsaiträd som kännetecknas av sina begränsningar.


Geografi påverkar kulturer från antalet språk som talas i ett visst område till kläderna människor bär, deras politiska idéer och till och med religioner. Till exempel på ön Guinea talar människor mer än språk. Dessa olika grupper lärde sig därför att hålla sig för sig själva och utvecklade sina egna språk. Kultur har också sin inverkan på kläderna som människor bär, och detta har historiskt sett också bestämts av geografi. Människor i Arktis vars kultur är beroende av jakt på valar och sälar bär flera lager varma kläder, vanligtvis tillverkade av djurhud. Däremot bär stammar i regnskogarna väldigt lite kläder och deras ekonomier är centrerade kring växtliv. När det gäller regering och religion utvecklade de gamla grekerna till exempel en politisk kultur centrerad kring stadsstater eftersom deras geografi var bergig och det var därför svårt för stora kungadömen att uppstå.


De mesopotamiska och egyptiska religionerna skilde sig å andra sidan i det faktum att mesopotamiska gudar ansågs vara mindre snälla än de egyptiska gudarna. Detta tros vara resultatet av oförutsägbara översvämningar i de mesopotamiska floderna och ganska konsekventa och förutsägbara översvämningar i Nilen. När vi tittar på moderna kulturer kan vi se de många effekter som kulturer har på till exempel företag. Under ett affärsmöte där människor från olika kulturer kommunicerar med varandra måste kulturella skillnader beaktas. Det är mer än bara en språkbarriär som måste övervinnas.


Kulturella skillnader kan ofta påverka framgången eller misslyckandet för multikulturella affärsförhandlingar. Ändå är målet med en kulturell identitetsuppsats inte strikt begränsat till att beskriva vem du är och bara beskriva din biografi. Istället eftersträvar denna typ av uppsats specifika mål, vilket är en perfekt indikator på hur hög kvalitet din uppsats är. Inledningsvis innebär det primära målet att beskriva ditt kulturella fokus och varför det gör dig säregen. Om du till exempel är en fransk tonåring som bor i Kanada kan du beskriva vad som är så speciellt med det: samhällets traditioner, övertygelser, åsikter, förhållningssätt.


I grund och botten kan du prata om samhällets principer och dess övertygelser som fick dig att bli den person du är idag. Än så länge är kulturell identitet ett ganska brett ämne, så du kommer förmodligen att ha en mängd fascinerande idéer för din tidning. Till exempel är några av de mest uppmärksammade ämnena för en personlig kulturell identitetsuppsats:. Som du kanske redan har gissat kan att skriva en uppsats om kulturell identitet visa sig vara fascinerande men lite utmanande. Även om spektrumet av ämnen är ganska brett, är frågan om hur man skapar den mest lämpliga och tilltalande strukturen öppen.


Liksom alla andra typer av en akademisk uppsats måste en kulturell identitetsuppsats bestå av tre delar: inledning, kropp och avslutande kommentarer. Att börja skriva en uppsats är sannolikt en av de mest tidskrävande och sinnesutmanande procedurerna. Därför kan du skjuta upp att skriva din inledning och närma dig den direkt efter att du har avslutat kroppsstyckena. Icke desto mindre bör du tänka på ett lämpligt ämne samt komma med en tydlig avhandling. I början av introduktionssektionen, ge några tips om den fråga du ska diskutera. Du måste nämna ditt examensarbete efter att du kort har guidat läsaren genom ämnet. Du kan också tänka dig att ange en del viktig information om dig själv, vilket naturligtvis är relevant för det ämne du valt.


Din huvuddel bör avslöja dina idéer och argument. Troligtvis kommer det att bestå av stycken som är mer eller mindre lika stora. Kom i synnerhet alltid ihåg att avslöja ett argument och backa upp det med bevis i varje kroppsstycke. Och, naturligtvis, försök att hålla dig till ämnet och se till att du svarar på den övergripande frågan som du ställde i ditt ämne. Ha dessutom alltid ditt avhandlingsuttalande i åtanke: se till att ingen av dess komponenter lämnas utan din uppmärksamhet och argumentation. Slutligen, när du är klar med kroppsstycken och inledning, sammanfatta kort alla punkter i avsnittet med sista anmärkningar.


Parafrasera det du redan har avslöjat i huvudtexten och se till att du logiskt leder läsaren till det övergripande argumentet. Ange din kulturella identitet igen och dra en slutsats om hur din kultur har påverkat din personlighet. Men du kommer inte längre att kämpa om du tar ett par enkla tips i beaktande. Att följa tipsen nedan kommer att ge dig några sunda och rimliga idéer om kulturell identitetsuppsats samt göra skrivprocessen mycket trevligare:. Först och främst är en kulturell identitetsuppsats den där du delar din vision av världen och personlighet.


Nedan är ett exempel som du kan tänka på när du skriver din nästa uppsats om kulturidentitet. Jag föddes i Italien i en tysk familj. Min mamma kommer från Tysklands huvudstad Berlin, medan min far är född och uppvuxen i en liten stad i Sachsen. Två år efter att jag kom till den här världen fick min pappa ett jobberbjudande från New York, så jag och min familj flyttade dit. Som det framgår av bakgrunden växte jag upp under inflytande av två olika kulturer: tyska och, naturligtvis, amerikanska. Vännerna jag har, sättet jag litar på människor, min inställning till arbete och studier och mina aktiviteter – allt detta har formats av två kulturers inflytande.


För det första har jag blivit en otroligt punktlig person så fort jag har mognat. Vissa människor tror det, medan andra förkastar det, men Tyskland är landet för de mest punktliga människorna. Som en person som kombinerar studier med arbete är jag nu van vid att planera alla aktiviteter, uppdrag och möten en månad i förväg. I New York är livet otroligt hektiskt, så vissa människor har ingen aning om hur jag bokstavligen planerar hela mitt liv. Men detta är den egenskap som har format mig och fått mig att bli en person som värdesätter inte bara min egen tid utan också andra människors tid. Vad jag värdesätter över allt i mitt liv om familj och vänner. Att skriva om din kultur är inte bara informativt för läsaren, utan det ger dig också en chans att utforska och fira ditt arv.


När du skriver om din kultur kan du diskutera den som helhet eller fokusera på ett särskilt element som du tycker är mer fascinerande. Du kan också utforska din kulturs historia och alla influenser som gör den till vad den är idag. Exakt hur kom kulturen till? Började vi med en universell kultur som långsamt utvecklades till tusentals andra kulturer? Det här är ett bra ämne att skriva om i en kulturuppsats. Du kan fokusera på kulturens antropologiska ursprung och dess utveckling över tid. Kultur är dynamisk, ständigt föränderlig för att passa tiden. Det finns många sätt på vilka kulturell förändring sker, inklusive innovation, revolution och modernisering. En uppsats som utforskar hur kultur förändras och de utmaningar som kommer med denna förändring skulle vara fascinerande och kan till och med utvecklas till en forskningsartikel.


Är vissa kulturer bättre än andra? Tyvärr skulle många tro det. Kulturell överlägsenhet har varit en kontroversiell fråga under lång tid och ett ömmande ställe för mänskligheten. Många konflikter i samhället kan spåras tillbaka till idén om kulturell överlägsenhet. En uppsats om detta ämne kan ta en närmare titt på vad som får människor att tro att deras kulturer är bättre än andra, och skillnaden mellan högkultur, lågkultur, populärkultur och folkkultur. Nu när vi har tittat på några intressanta ämnen om kultur, låt oss diskutera exakt hur kulturuppsatser skrivs. Oavsett om det är en lång eller kort uppsats om kultur, måste den kunna ge ett väldefinierat tema eller avhandling tillsammans med stödjande bevis.


Precis som alla andra uppsatser kan en uppsats om kultur anta olika stilar beroende på syftet med din uppsats. När det kommer till att skriva om kultur är valmöjligheterna obegränsade som vi har sett. Även om det är ganska upplysande att skriva om sin egen kultur, fascineras läsarna ofta av berättelser från andra kulturer, särskilt de som skiljer sig mycket från sin egen kultur. Kulturchock definieras som känslan av att vara desorienterad när man möter en okänd kultur. Individer som reser ofta eller som lever i kulturellt heterogena samhällen upplever olika former av kulturchock när de kommer i kontakt med ett sätt att leva eller en uppsättning värderingar som inte liknar deras egen. Kulturchock är faktiskt konstruktiv eftersom den utmanar individer att utöka sin världsbild och förbättra sin anpassningsförmåga.


En kulturchockuppsats kan utforska olika teman angående kulturella skillnader. Det kan vara något så enkelt som språkbarriärer eller olika sätt att klä sig på. Även om de är enkla, kan dessa kulturelement utgöra utmaningar för människor som inte kommer från den kulturen. Till exempel värdesätter de flesta kulturer i Mellanöstern extremt blygsamma klädsel, särskilt för kvinnor. Västerländska samhällen, å andra sidan, inför inga strikta klädkoder, istället för att låta människor fritt uttrycka sig genom sina kläder. Detta skulle innebära en stor kulturchock för ett europeiskt besök i Yemen. Andra aspekter av kulturchock som kan utforskas genom en uppsats inkluderar seder, normer, värderingar och mat.

No comments:

Post a Comment