Wednesday, February 9, 2022

Uppsatser om klimatförändringar

Uppsatser om klimatförändringar



Global uppvärmning är ytterligare en orsak till oro hos majoriteten av forskare. Även om varmt väder vanligtvis ger ett överflöd av grödor och liten matbrist, andra negativa resultat, såsom extremt väder, spridning av sjukdomar och därför förändringar uppsatser om klimatförändringar det mänskliga tillståndet, är ett negativt resultat. Global uppvärmning är den gradvisa ökningen av de totala temperaturerna. EPA rapporterar att medeltemperaturen på planeten har stigit med 1. Cooper, Richard N. McManus, J. Avfall online, uppsatser om klimatförändringar.





500+ ord essä om klimatförändringar



Klimatförändringar är en förändring av vädermönster och förhållanden. Vi upplever en snabb förändring av klimatet på grund av olika faktorer. Onödigt att säga att vår jord upplever stigande globala temperaturer. Tycker du att det är en fråga om oro? Jo ja, du kanske har hört talas om de smältande glaciärerna som resulterar i stigande havsnivåer. Det har skett en drastisk förändring av klimatet på grund av farliga faktorer som föroreningar, förbränning av kol, industriavfallshantering i luften, etc. Allt detta kommer att leda till att miljön och dess resurser påverkas.


För att övervinna problemet med klimatförändringar måste du skapa social medvetenhet tillsammans med stränga åtgärder för att skydda och bevara miljön. I den här uppsatsen om klimatförändringar kommer vi att diskutera faktorerna och hur man kan förhindra klimatförändringar. Klimatförändringen är förändringen i de genomsnittliga väderförhållandena. Vi kan säga att klimatförändringarna är ansvariga för förändringar i de normala klimatförhållandena. Dessa förändringar resulterar i kraftiga stormar, värmeböljor, översvämningar, uppsatser om klimatförändringar, smältande glaciärer osv. Vår jord går igenom många förändringar med avseende på klimatet, vilket påverkar försörjningen för människor och andra levande varelser.


Global uppvärmning är en aspekt av klimatförändringen. På grund av dessa faktorer frigörs koldioxid och växthusgaser i atmosfären. Kolla in följande orsaker till klimatförändringarna nedan. Nuförtiden upplever vi extrema väderförhållanden oavsett om det är kyla, värme eller regn. Några av de krafter eller faktorer som bidrar till klimatförändringarna är utsläpp av växthusgaser, förbränning av kol, uppsatser om klimatförändringar, avskogning, luftföroreningar, industrigas m.m. Uppsatser om klimatförändringar faktorer leder till stora klimatförändringar på jorden.


Visste du att klimatförändringar leder till katastrofala händelser? Ja, det påverkar försörjningen, hälsan och resurserna. Det påverkar också vattnet, luften och landet vi lever i, uppsatser om klimatförändringar. Det leder till extrema väderförhållanden som torka, kraftiga regn, översvämningar, stormar, värmeböljor, skogsbränder etc, uppsatser om klimatförändringar. Dessutom minskar det kvaliteten på dricksvattnet, skadar egendom, förorenar luften uppsatser om klimatförändringar leder också till förlust av liv, uppsatser om klimatförändringar. Dessutom påverkar det livet för flora och fauna runt omkring oss. Vi måste vidta extrema åtgärder för att förhindra klimatförändringar. Utforska också: Lär dig mer om miljön och klimatförändringarna med Environment essay och Global uppsatser om klimatförändringar Uppsats.


Eftersom klimatförändringarna hämmar livet uppsatser om klimatförändringar resurser på vår jord måste vi se upp för extrema åtgärder för att förhindra klimatförändringar. Nu, vad kan vi göra för att förhindra detta? Är det möjligt för oss alla att vara med och bevara naturen? Ja, uppsatser om klimatförändringar, vi kan om lämpliga strategier implementeras för att bekämpa klimatförändringarna. De olika sätten att minska klimatförändringarna nämns nedan:. Det här är sätten att minska klimatförändringarna. Om det inte implementeras kan du se en uppsatser om klimatförändringar i väderförhållandena, brist på dricksvatten, jordbrukets avkastning och påverkan på försörjningen.


Därför måste du fokusera på att minska antropogena aktiviteter så att du kan andas frisk luft och dricka rent vatten. Detta är de små stegen för att skydda miljön och dess resurser. Vi hoppas att denna uppsats om klimatförändringar var användbar för dig. Klimatförändringsuppsatsen är information om förändrade väderförhållanden och dess påverkan på miljön. Du kan starta en klimatuppsats med en uppsatser om klimatförändringar, faktorer och sätten att förhindra klimatförändringar. De främsta orsakerna till klimatförändringarna är avskogning, förbränning av oljor, kemiska gödningsmedel, föroreningar och utsläpp av industriavfall i luften, etc. För att hitta mer information, utforska relaterade artiklar som teknikuppsats och uppsats på internet.


Stiga på uppsatser om klimatförändringar e-post för att ladda ner PDF och få uppdateringar från OSMO Sign Up. Var god försök igen uppsatser om klimatförändringar. Hoppa till innehåll Butik Skolor FAQ. Vad är klimatförändringar? Uppsats om klimatförändringsfaktorer Nuförtiden upplever vi extrema väderförhållanden oavsett om det är kyla, värme eller regn. Uppsats om hur man förhindrar klimatförändringar Eftersom klimatförändringarna hämmar livet och resurserna på vår jord, måste vi se upp för extrema åtgärder för att förhindra klimatförändringar, uppsatser om klimatförändringar. De olika sätten att minska klimatförändringarna nämns nedan: Gör policyer och överenskommelser om klimatförändringar. Genomföra projekt om ren energi. Skapa social medvetenhet om klimatförändringar. Förbjud avskogning och huggning av träd. Genomföra kapacitetsuppbyggnadsprogram om klimatförändringar.


Håll omgivningen ren. Undvik användning av kemiska gödningsmedel. Minska slöseri med vatten och andra naturresurser. Skydda flora och fauna, uppsatser om klimatförändringar. Köp energieffektiva produkter och apparater. Plantera fler träd i grannskapet och omgivande områden. Respektera miljön och skydda dess resurser. Minska förbrukningen av energi. Vanliga frågor om klimatförändringsuppsats Vad är en uppsats om klimatförändringar? Hur man startar en uppsats om klimatförändringar? Vilka är de främsta orsakerna till klimatförändringarna?





uppsats om kulturell identitet



Utforska också: Lär dig mer om miljön och klimatförändringarna med Environment essay och Global warming Essay. Eftersom klimatförändringarna hämmar livet och resurserna på vår jord måste vi se upp för extrema åtgärder för att förhindra klimatförändringar. Nu, vad kan vi göra för att förhindra detta? Är det möjligt för oss alla att vara med och bevara naturen? Ja, det kan vi om lämpliga strategier implementeras för att bekämpa klimatförändringarna. De olika sätten att minska klimatförändringarna nämns nedan:. Det här är sätten att minska klimatförändringarna. Om det inte implementeras kan du se en ökning av väderförhållandena, brist på dricksvatten, jordbruksavkastning och påverkan på försörjningen.


Därför måste du fokusera på att minska antropogena aktiviteter så att du kan andas frisk luft och dricka rent vatten. Detta är de små stegen för att skydda miljön och dess resurser. Vi hoppas att denna uppsats om klimatförändringar var användbar för dig. Klimatförändringsuppsatsen är information om förändrade väderförhållanden och dess påverkan på miljön. Du kan starta en uppsats om klimatförändringar med en introduktion, faktorer och sätt att förebygga klimatförändringar. De främsta orsakerna till klimatförändringarna är avskogning, förbränning av oljor, kemiska gödningsmedel, föroreningar och utsläpp av industriavfall i luften, etc.


För att hitta mer information, utforska relaterade artiklar som teknikuppsats och uppsats på internet. Ange din e-postadress för att ladda ner PDF och få uppdateringar från OSMO Sign Up. Vänligen försök igen senare. Hoppa till innehåll Butik Skolor FAQ. Vad är klimatförändringar? Uppsats om klimatförändringsfaktorer Nuförtiden upplever vi extrema väderförhållanden oavsett om det är kyla, värme eller regn. Uppsats om hur man förhindrar klimatförändringar Eftersom klimatförändringarna hämmar livet och resurserna på vår jord, måste vi se upp för extrema åtgärder för att förhindra klimatförändringar. De olika sätten att minska klimatförändringarna nämns nedan: Gör policyer och överenskommelser om klimatförändringar.


Genomföra projekt om ren energi. Skapa social medvetenhet om klimatförändringar. Förbjud avskogning och huggning av träd. Genomföra kapacitetsuppbyggnadsprogram om klimatförändringar. Håll omgivningen ren. Undvik användning av kemiska gödningsmedel. Minska slöseri med vatten och andra naturresurser. Skydda flora och fauna. Köp energieffektiva produkter och apparater. Klimat och arkitektur i Asien Klimategionerna i Asien Upprymningen mellan klimat och arkitektur Arkitektur för torra zoner i Asien Den heta och fuktiga klimatarkitekturen i Asien Arkitekturen i de jordbävningsbenägna områdena i Asien Asien, den största kontinenten på planeten, är som mångsidigt lika stort. Det finns flera klimatregioner på kontinenten och samtidigt flera kulturer som har kunnat samexistera med varandra.


Historien säger att kulturen ofta definieras av klimatet. Maten människor äter, kläderna människor bär och människors livsstil och försörjning är direkt beroende av vädret och klimatet i regionen. En regions arkitektur är också direkt beroende av klimatet. Arkitektur är direkt relaterad till människorna och hur människor tycker om användningen av att bygga hus och andra arkitektoniska strukturer. Folk bygger hus för att vara säkra... Referenser Harimi, D. Och Kumaresan, S. En generaliserad termisk uppfattningsmetod för bedömning av termisk komfort inomhus i de fuktiga tropikerna i Malaysia. Energi och byggnader, 88, s. Mofidi, S. Passiva arkitektoniska kylningsprinciper för torra klimat.


I: 2nd PALENC Conference och 28th AIVC Conference on Building Low Energy Cooling and Advanced Ventilation Technologies in the 21st Century. Kreta, Grekland: University of Science and Technology, Iran. Nazafati Namin, F. Effekten av strålningsenergi från klimatelement på arkitektur. JGG, 4 3. OSAKI, M. Strategi för hållbarheten för ett bioproduktionssystem i de fuktiga tropikerna. Tropics, 15 3 , s. Henry Fountain. Klimatförändringar kan vara en del av svaret. html Sambandet mellan klimatförändringar och köldperioder är inte helt klart. Arktis är inte lika kallt som det brukade vara men Nordamerika är fortfarande gripande av bitter kyla.


Det finns många andra faktorer inblandade och dessa kan vara orsaken till de extrema vädermönster som upplevs. Inverkan av en särskilt köldperiod kan inte direkt hänföras till klimatförändringarna, främst på grund av att köldknäppar har inträffat genom historien. Det har varit en uppvärmningstrend året runt och det borde resultera i varmare vintrar. Men det motsatta har inträffat med vintrarna som blivit kallare. Den enda förklaringen som forskarna har är att kall luft som rör sig österut och kolliderar med varm luft från Atlanten orsakar en bombcyklon, vilket resulterar i bildandet av... Referenser Henry Fountain. html Larson, Don J, et al. Andra föroreningar kan också orsaka problem för miljön, såsom gifter som släpps ut i vattnet från kemiska anläggningar, eller kärnsmälta som leder till att hav förgiftas.


Dessa hamnar också i klimatförändringarna, eftersom de också förändrar miljön. En av de största producenterna Detta dokument kommer att beskriva hur klimatförändringar sker, hur företag är involverade och vad vissa företag gör för att hantera det. Poore, Williams och Tracey noterar att havsnivåerna stiger som ett resultat av klimatförändringarna. Detta beror på att värmen som fångas på planeten av växthusgaser leder... Del 1: En närmare titt på bevisen 1. Den första grafen på NASA:s webbplats visar koncentrationen av CO2 i atmosfären, jämförd över tid. Den visar att det för alla tider förekom fluktuationer i nivån av CO2 i atmosfären, men att nivån alltid höll sig under ppm. Grafen har tagit en kraftig uppgång de senaste åren, och när vi kommer till 1900-talet är det i princip en rak linje uppåt, till nuvarande nivå runt ppm.


Nivån låg bara på runt , så nästan en fjärdedel av kolet i atmosfären har tillkommit under ungefär de senaste 70 åren eller så, och det är för alla tider. Den brittiska webbplatsen förklarar att ökningen av koldioxidnivåerna i miljön har skett sedan den industriella revolutionen, som medförde många förändringar i teknologin, inklusive... Det existentiella hotet del 1 Klimatförändringar har, förutom att vara ett naturligt fenomen, i hög grad inducerats av människor sedan urminnes tider. Med teknikens intåg kom fabriker till och blev orsaken till utsläpp av växthusgaser, som dras av för att vara den största källan till miljöutarmning. Cykloner, stormar, översvämningar och tsunamier har förklarats för återverkningarna av mänskligt ingripande i klimatförändringarna.


Även om människor, nu i form av globala företag, som olje- och fossilföretag, har arbetat för mänsklig förbättring, har de bedrägligt orsakat stor skada på sin miljö. Världsklimatkonferenser hölls och många politiska ledare satte vetenskapliga team för att undersöka kausala komplikationer och be forskare att hitta svar och sluta pakter med partier för att minska de katastrofala effekterna av klimatförändringarna Butler. Att plantera träd främjades och användningen av fossila bränslen avskräcktes. Det verkar som om klimatförändringarna... Verk som citeras Butler, Colin D. Tillträde 12 okt. Cook, John, et al. För många människor är den globala uppvärmningen i första hand relevant för dem när det gäller vädret.


De antar att när det är överdrivet varmt reflekterar detta en förändring i det globala klimatet och när det är kallt är detta ett tecken på att den globala uppvärmningen inte är riktigt så illa som den kan vara. Detta är dock långt ifrån sanningen. Även om väderförändringar fortfarande kan vara närvarande under vår era av global uppvärmning, hänvisar klimatet till ihållande och långvariga temperaturförändringar. Det faktum att den nuvarande förändringen har genererats av mänsklig aktivitet och ingripande är det som gör förändringen så särskilt oroande. Industrialiseringen sedan artonhundratalet...


Klimatförändringar och moraliskt ansvar Den ståndpunkt som kommer att stödjas i detta dokument är att klimatförändringarna är ett faktum och att amerikaner i U.S.A. har ett moraliskt ansvar att ta itu med det. Bakgrunden till denna fråga inkluderar följande: sedan 1800-talet har forskare och forskare tittat närmare på förändringar i klimatet och växthusgasernas inverkan på atmosfären. Som Meyer och Roser påpekar, "utsläpp av växthusgaser orsakar klimatförändringar" Sedan industrialiseringens uppgång har växthusgaser och föroreningar ökat, vilket har lett till global uppvärmning, vilket har resulterat i att polarisarna smälter, havsnivån stigit och temperaturen och vädermönster förändras -- vilket allt har stora konsekvenser för planeten.


Ur fördelningsrättvisans synvinkel uppstår specifika frågor när man vill ta itu med klimatförändringarna. Till exempel tror många att det borde finnas ett tak för... Verk Citerade Javeline, Debra. Meyer, Lukas; Roser, Dominic. orsakerna till klimatförändringarna? Det är idealiskt att fokusera på de primära orsakerna till klimatförändringar i syfte att förstå inflytandet eller implikationen på tillväxten och utvecklingen av planeten jorden. Denna artikel försöker avslöja de viktigaste eller främsta orsakerna till klimatförändringar. Jag har valt detta ämne på grund av dess känslighet för mänsklighetens tillväxt och utveckling. Det moderna samhället förknippar sig med ständiga debatter om begreppet global uppvärmning. Detta är en återspegling av betydelsen av ämnet för forskningen med hänvisning till undersökningen av de primära orsakerna till klimatförändringar.


Det är idealiskt att förstå de primära orsakerna till klimatförändringar i syfte att anta och implementera olika kritiska frågor i... Verk som citeras "CEH skyddar människor från giftiga kemikalier och främjar affärsprodukter och metoder som är säkra för folkhälsan och miljön. Detta arbete går också igenom modeller som används för riskbedömning och analys och undersöker deras användbarhet och de tillhörande begränsningarna med dessa modeller. Kunskap och expertis växer inom forskningsområdet riskbedömning och analys och tillförlitliga modeller utvecklas även om den primära effektiva och lämpliga användningen för de flesta av dessa modeller... Bibliografi Anpassning till klimatförändringens effekter på vattenförvaltning: En guide för Planner AEA Technology - Förberedd för South East England Regional Assembly.


maj Därför, eftersom vi är en stor bidragsgivare till problemet, måste vi vara de första att ta steget upp med globala lösningar. Dessutom måste landet och världen börja uppmuntra utvecklingen av alternativa energikällor i stor skala. Dessutom måste vi stoppa vårt beroende av utländsk olja NU, vilket den senaste ökningen i oljepriset tydligt indikerar. Vi måste utveckla alternativa bränslekällor, alternativa kraftkällor och mycket mer miljövänliga sätt att generera den energi vi behöver för våra hem, skolor och företag, och vi måste göra det så snart som möjligt. Det finns allt fler bevis för att extrema väderhändelser som nyligen inträffat åtminstone delvis beror på den globala uppvärmningen.


Det har gjorts studier... Referenser Författare ej tillgänglig. htm-redaktörer. Global Warming Desk Referens. Westport, CT: Greenwood Press, Jordan, Stuart. Medan Skinner koncentrerade sig på hur miljömässiga oförutsedda händelser och förstärkning formade beteende, bestod Lewins ursprungliga konceptualisering av både dispositionsegenskaper hos individen som inkluderar både genetiska och de karakterologiska variablerna P; Personen och den psykologiska miljön E; den psykologiska miljön. Termen "organisationsklimat" har använts för att identifiera dessa olika typer av miljöpåverkan som finns inom organisationer; Men som Glick diskuterar har denna term inte definierats väl...


Referenser Erikson, E. Barndom och samhälle. New York W. Norton Forehand, G. Miljövariation i studier av organisatoriskt beteende. Psychological bulletin, 62 6 , Glick, W. Konceptualisera och mäta organisatoriskt och psykologiskt klimat: fallgropar i flernivåforskning. Academy of Management granskning, 10 3 , har täckt det i sin rapport, och hur klimatförändringsspecialister försöker ta itu med de enorma förändringar som pågår i världen, när temperaturerna fortsätter att stiga, vilket orsakar förödelse runt om i världen. styrkorna i denna artikels argument som backas upp av forskning och av rapporten från U.S.A. De poänger som görs i den här artikeln är helt klart baserade på bevis, men presentationen är inte balanserad, här är mycket mer bevis för mänskliga inducerade klimatförändringar än emot, ändå är data från trovärdiga källor och det faktum att forskningen backar upp det gör det omöjligt att vara "för" klimatförändringar, eftersom detta är skadligt för mänskligheten.


artikeln öppnade inte mina ögon, eftersom... Punkterna i den här artikeln är helt klart baserade på bevis, men presentationen är inte balanserad. Det finns mycket mer bevis för mänskliga inducerade klimatförändringar än emot, ändå är data från trovärdiga källor och det faktum att forskningen backar upp det gör det omöjligt att vara "för" klimatförändringar, eftersom detta är skadligt för mänskligheten. Artikeln öppnade inte mina ögon, eftersom den presenterar saker som jag redan visste, men för vissa som inte tror på klimatförändringar kan detta vara en bra källa att gå till. Tyvärr är klimatförändringarna en realitet och den här artikeln bevisar det bara.


De som tror att klimatförändringarna inte är verkliga borde verkligen göra sin forskning. Att vi har iskalla vintrar och stekheta somrar kan bara tillskrivas klimatförändringar och global uppvärmning. Det finns forskningsstudier på forskningsstudier där ute, såväl som en fantastisk mängd mediabevis för att verkligen se effekterna av klimatförändringar. Källa: Gillis, J. Panelen hittar klimatförändringar bakom några extrema väderhändelser. New York Times. Hämtad 21 november, , från. Dessa berg som omger området har haft inflytande på mycket av Great Valleys klimat.


Speciellt för dalen är gräsmark som faktiskt har fått ett namn för sig och en förespråkare i denna mening. Great Valley Grasslands State Park trivs med att bevara den gräsmark som finns kvar i regionen San Joaquin Valley. The Valley tillåter näring av vilda blommor som lupiner, Kalifornien vallmo och Purple Owl Clover. Bergsavrinning skapade livsmiljöer för våtmarker genom åren, vilket ledde till bildandet av myrar. Även om de inte är vanliga längre, tillhandahöll de rätt miljö för sådana träd som Black Illow, som är ett vattenälskande träd. Riparian oodland finns också i Great Valley, eftersom det är vanligt för Mojaveöknen, men deras existens inom regionerna i den senare har belastats av tamarisken.


Sprider sig över kusten... Verk som citeras Schoenherr, a. En naturhistoria av Kalifornien. Berkeley och Los Angeles: University of California Press. Mellan 10 och 12 dog människor under stormen. Ett nyare kraftfullt tropiskt system som påverkade Texaskusten var orkanen Carla. Carla illustrerade hur stormar är särskilt skadliga för de låglänta områdena i Texas nära Gulf Coast. På grund av sitt läge i sydost är Houston utsatt för El Nino-effekten, de klimatförändringar som uppstår på grund av variationer i vattentemperaturen i Stilla havet. El Nino år tenderar att ha högre nivåer av... Citerade verk om vårt kontor. National Weather Service NWS. htm Den stora julaftonsnöstormen. Hämtad 12 aug htm Houston.


Miljöskyddsmyndigheten EPA. En sval säsong kan förhindra en gröda från att blomstra ordentligt; bensinpriset kan få transportkostnaderna att eskalera. Höga bränslekostnader, eftersom de har en sådan spiraleffekt på alla aspekter av transporten av konsumtionsvaror, såsom importerade produkter, kan vara särskilt skadliga, med tanke på i vilken utsträckning detta kan öka kostnaderna för varor och tjänster. Detta skadar inte bara den genomsnittliga australiensiska konsumenten, utan kan också påverka Australiens matexport negativt, vilket får dem att stiga i pris på grund av transportkostnader. I Australien kan klimatet ha mer av en... Referenser Mat. Om Australien. html Roxas, Rickey. Senaten tillkännager en utredning om rasande mjölkkontrovers. International Business Times.


htm ögonblicksbild. En närmare titt på en såpbubbla avslöjar i princip virvlande färger som vanligtvis är i rörelse med krafterna som håller dessa färger virvlande liknas vid de som skapar väder. Vädret flyttas runt av mycket känsliga krafter som är variationerna mellan svala och varma områden och deras små variationer i beståndsdelar. I likhet med komplexiteten i dessa processer är det svårt att förstå karaktären av mänsklig påverkade klimatförändringar. Koldioxid och metan som främst är växthusgaser är derivat av industriell verksamhet.


Dessa växthusgaser samlas i princip i atmosfären och medför förändringar i hur jorden absorberar och avger värme. Ett av de viktigaste exemplen på effekterna av dessa gaser är Venus än vad som är varmare än Merkurius oavsett det faktum att det är längre från solen. Även om människan inte skapade växthusgaserna på Venus, effekterna av... Referenser: "Oenighet om mänskligt orsakade klimatförändringar. htm "Globala klimatförändringar: är det mänskligt orsakat? Sierra County Prospect: 21st Century News. Dessa restaureringsinsatser påverkar naturliga våtmarker som har förstörts av mänskligheten och som sedan föreslås bli urbaniserade. Slutsats Även om människors inverkan på klimatet har haft flera negativa effekter, har sådana effekter potential att stoppas och till och med vändas.


Forskning visar tydligt att de senaste tekniska framstegen kan användas i dessa fall som ett värdefullt verktyg för att avgöra om naturliga processer kan återställas eller om andra alternativ, såsom urbanisering, är idealiska. Slutligen kommer framtida studier och framsteg inom tekniken att bana väg för en ljusare framtid när det gäller att återställa och reparera vårt skadade klimat. litteraturförteckning AGU. Mänsklig påverkan på klimatet. Att få läggningen av landet. Handelsdepartementet. National Geodetic... Bibliografi AGU. National Geodetic Survey. John K. Redigerad av Owen, Anothony D. Och Nick Hanley, New York: Routledge, Louis Putterman. Jeffrey D. Sachs, John. Mcarthur, Guido Schmidt-Traub, Margaret Kruk, Chandrika Bahadur, Michael Faye och Gordon Mccord. Eugene R. ahl och Caspar M. John C. Bluedorn, Akos Valentinyi och Michael Vlassopoulos.


De långlivade effekterna... VERK CITERADE John C. Bluedorn, Akos Valentinyi och Michael Vlassopoulos. Historiskt klimats långlivade effekter på nationernas rikedom University of Southampton, Magyar Nemzeti Bank, Ungerns centralbank 17 november Melissa Dell, Benjamin F. Jones och Benjamin a. Olivier Desch'enes och Enrico Moretti. Sachs och Andrew D. Organisationsklimat Jag skulle tro att det skulle vara en bra arbetsplats att vara en del av en organisation med ett integrerat syfte, starkt fokus på individens framsteg och respekt för andra.


Organisationer med liknande omständigheter kan skilja sig mycket i produktivitet och klimat och produktivitet kan ofta relateras till individuell och gruppmotivation. Organisationens klimat ökar eller hämmar motivationen. Många tror att organisationsklimat är något som känns snarare än kognitivt erkänt, men klimat är en uppsättning attribut som kan uppfattas om en viss organisation och hur de hanterar sina medlemmar och miljöer. Det är kombinationen av uppfattningar om individer, organisationsmedlemmarnas kollektiva syn på naturen av den miljö där de arbetar.


Ledarskap kan förbättra klimatet i den grad de visar förtroende... Referenser Kouzes, J. Trovärdighet: Hur ledare vinner det och förlorar det, varför folk kräver det. San Francisco, Kalifornien: Jossey-Bass Publications. Ändrar åsikter. Global uppvärmning och klimatförändringar Naturliga kontra antropogena krafter i klimatförändringar är ett vanligt ämne för diskussion. Vissa människor tror att den globala uppvärmningen som upplevs nu är en del av en naturlig cykel medan andra tror att den accelereras tack vare mänsklig evolution på jorden. Även om det finns en naturlig cykel på planeten när det gäller global uppvärmning, är detta inte fallet när det gäller informationen från vetenskapliga data om effekterna av mänskligt genererad global uppvärmning.


Naturlig global uppvärmning tar lång tid att utvecklas. Människor som har analyserat tidigare globala uppvärmningstrender har noterat att temperaturökningen skett under en längre period, som tusentals år. Men den globala uppvärmningen orsakad av människor har producerat en uppvärmningstrend i snabbare takt. Istället för tusentals år är det decennier. För det andra, människor var inte med för de tidigare globala uppvärmningstrenderna och om de var det, var de mycket mindre ... Jordens klimatsystem är ett komplext system som påverkas av många olika faktorer. Sättet på vilket klimatet upprätthålls, och gör livet på jorden möjligt, är en kulmination av de atmosfäriska förhållandena och jordens energibalans som i första hand bestäms av energi som införs i systemet samt dess förmåga att fånga energi i växthusskiktet.


Jorden bor i "Goldilocks Zone", eller den beboeliga zonen, som tros vara regionen runt en stjärna där de rätta förutsättningarna för liv kan upprätthållas; nyligen har forskare kunnat upptäcka andra planeter som också kan vistas i sådana zoner. Zin, jordens klimatsystem ger en idealisk livsmiljö baserat på dess förhållande till den närmaste stjärnan, solen och dess omloppsmönster. Jordens rotation, såväl som månens rotation, ger... Verk Citerad NASA. Klimatförändringar: Hur vet vi det? SJU JORDSTORLEK PLANET KRING EN STJÄRNAN I NÄRHETEN, OCH TRE ÄR I DESS "BEBOLIGA ZON". Mångfalden i ett klimat i en organisation återspeglas i attityden hos organisationens medlemmar till mångfald.


Som chef kan mångfaldsklimatet hanteras genom att förstå nivån av mångfald i organisationen, dess mångfaldsklimat och sedan implementera strategier för att förbättra både. Det finns betydande fördelar med att förbättra en organisations mångfaldsklimat. Ett överlägset mångfaldsklimat har visat sig förbättra rekryteringen, främjandet och bibehållandet av topptalanger, särskilt där denna talang är minoritetsursprung Price et al. Det första steget för att förbättra en organisations mångfaldsklimat är att utveckla en procedur för att analysera mångfald i organisationen. Loden och Roseners Four Layers of Diversity Model kan användas för att bättre förstå en organisations mångfald.


Det första lagret är relaterat till arbetsstatus... Citerade verk: Price, E. Den roll som kulturell mångfaldsklimat spelar vid rekrytering, befordran och bibehållande av fakulteten inom akademisk medicin. Journal of General Internal Medicine. Hicks-Clarke, D. Klimat för mångfald och dess effekter och organisatoriska attityder och uppfattningar. Personalgenomgång. Anpassad bok för Ashford: Organizational Behavior sid. Att bygga ett mångfaldsträningsprogram. Profiler i Diversity Journal. Det är vår övertygelse att en sådan integration kommer att ge ömsesidiga fördelar. Eleverna kommer att bättre förstå informationsteknik när de tillämpar dem i hela läroplanen och deras förståelse för andra läroplansområden kommer att berikas på samma sätt när de arbetar med att tillämpa dens färdigheter i dessa sammanhang.


Dessutom finns det ett behov av att säkerställa att människor förstår sambanden mellan informationsteknik och andra färdigheter de uppnår i skolan, färdigheter de använder i arbetet och i vardagen. Resultaten av den inledande litteraturöversikten Fas av undersökningen Det finns en brist på teknisk integration som noteras på alla nivåer i utbildningsforumet som en som är skadlig för studentens framtid om den inte behandlas på ett adekvat sätt. De mindre skolorna verkar ge bättre undervisning och "vård" av sina elever samt bättre teknisk undervisning och överlag bättre resultat när det gäller...


Referenser Digital Transformation: A Framework for ICT Literacy: A Report of the International ICT Literacy Panel Educational Testing Service. Hittills är den totala temperaturökningen dokumenterad till endast omkring en grad slitage. Men även denna till synes mindre förändring kan skapa ringa effekter som innebär utmaningar för jorden och mänskligheten. Global uppvärmning och andra klimatförändringsfrågor tros vara resultatet av både naturfenomen och konstgjord aktivitet. För att upprätthålla livet som vi känner det måste jorden hålla en konstant temperatur. Den snabba temperaturhöjningen har skapat en obalans som gör det uppenbart att fenomenet global uppvärmning är verkligt.


Hastigheten med vilken arktisk havsis smälter är snabbare än normalt vilket har fått havsnivån att stiga Prothero Dessutom blir vädret mer extremt,... Referenser Prothero, Donald R. Academic Search Premier. Thompson, Lonnie G. Weart, Spencer. ikipedia, 1 På samma sätt fann tidiga amerikanska bosättare i dessa regioner att detta var en avgörande växt som skulle användas i ansträngningarna att bygga hushållning och industrialisering. Genom att använda den täta fibrösa substansen i stammen för att göra stängsel och andra avgränsningar av egendom, utsatte pionjärerna mycket av det tillgängliga beståndet av Joshua Trees i denna region för exploatering.


Detta förklarar delvis den minskade förekomsten av dessa i det allmänna landskapet. Forskning visar också att ångmaskinen som var så central för den tidiga industrialiseringen tilltalade den långsamma förbränningen av de täta Joshua Tree-fibrerna som ett sätt att generera bränsle. ikipedia, 1 Även om dess användning i inhemska kulturer var allestädes närvarande, kommer den mest framträdande av symbolerna relaterade till Joshua Tree också fram från amerikanska pionjärers engagemang. Inledningsvis, visar forskning, möttes Joshua Tree i formell inspelning av mormonbosättare. Det var deras syn... Citerade verk: Rancho Santa Ana Botanic Garden RSABG. Levande samling: I trädgården. Joshua Tree. Wikimedia, Ltd. Ledarskapsval: Designa klimat av skuld eller ansvar i E.


Grady Bogues bok The Leadership Choice: Designing Climates of Blame or sponsibility, författaren tar upp den inverkan som självkännedom kan ha på en persons liv och karriär. Med andra ord, hur en person agerar i sitt personliga liv är ofta direkt relaterad till hur en person agerar i sitt yrkesliv. En persons moral, åsikter och övertygelser är i allmänhet inte begränsade till ett område av den personens liv. De är spridda över livets alla områden och utformade för att användas av den personen på många olika sätt. När en ledare har åsikter och övertygelser ingår dessa i allmänhet i den ledarens personliga och professionella liv, och det kan vara mycket svårt att hålla isär dem.


De flesta människor skulle förmodligen ifrågasätta varför någon skulle vilja eller behöva behålla... Referenser Antonakis, J. Ledarskapets natur. New York: Sage Publications, Inc. Bogue, E. Ledarskapsvalet: Designa klimat av skuld eller ansvar. New York: WestBow Press. Frey, M. Livsstil och transformerande ledarskapsstil. Journal of Individual Psychology, 65 3 , Akvatiska ekosystem Akvatiska ekosystem är huvudsakligen ansvariga för att hjälpa energiöverföringar över planeten och för att göra det möjligt för allt liv på jorden att existera. Beroende på området där den är belägen och på vilka ämnen den innehåller kan en vattenförekomst ha mer eller mindre levande varelser. Klimatet har en stark inverkan på vattnet och på de organismer som är direkt beroende av det.


Klimatförändringarna har haft en allvarlig effekt på vattenmassor runt om på planeten och detta är uppenbart särskilt när man överväger smältande glaciärer och den energi som de frigör. Thermohaline cirkulation är ett av de viktigaste cirkulationssystem som finns på planeten och det är till stor del ansvarig... Citerade verk: Franks, Felix, "Water: A Matrix of Life," Royal Society of Chemistry, politiskt och socialt klimat i U.. under 1900-talet och vad som ledde till det 'rytande 20-talet. Och känslan av att världen var på väg att börja om.


Detta ledde till överskott av utgifter, beteende, hedonistiska avlat och revolutioner i sexuellt uppförande, moral och kulturella trender som musik. Den ekonomiska boomen tillskrev också beskrivningen av detta decennium som det rytande 20-talet. En serie obetydliga och oroliga presidenter styrde staten under denna tid, allt från Harding till Hoover. Även om deras presidentskap var enastående, var det inte tiderna själva. Detta var flapparnas och jazzens period med avbrott från traditioner och en uppsving av modern teknik. Ford kom ut med sin bil för massorna. Den rörliga bilden och Charlie Chaplin gjorde sitt framträdande.


Källor Allen, Frederick Lewis. Only Yesterday: En informell historia av 19-20-talet. html Joseph A. Schumpeter, "The Decade of the Twenties," American Economic Review vol. The Roaring Twenties Greenhaven Press, USA. Global uppvärmning, eller mer exakt, klimatförändringar, är det fenomen som har observerats vetenskapligt under upprepade studier att planeten upplever en uppvärmning och klimatförändringar i en takt som är mycket snabbare som har observerats i någon tidigare era. Den ökade takten i klimatförändringarna har korrelerats med den industriella tidsålderns kommande, och i synnerhet med massintroduktionen av fossila bränslen.


Förbränning av kolväten för att skapa energi utlöser en kemisk reaktion som slutar med att kol kommer in i atmosfären, där det sedan fångar solstrålning i atmosfären, vilket leder till uppvärmningsprocessen. Detta dokument kommer att beskriva denna process och bevisen som stöder faktumet av antropogen global uppvärmning. Observationer av klimatförändringar Det första steget för att förstå klimatförändringarna är att förstå hur det är fast beslutet att inträffa. Vädret är ett observerbart fenomen, och över en lång tidsperiod... Referenser Antonio, R. Politikens outhärdliga lätthet: förnekelse av klimatförändringar och politisk polarisering. The Sociological Quarterly. Cox, P. Acceleration av den globala uppvärmningen på grund av kolcykelåterkopplingar i en kopplad klimatförändringsmodell.


Crowley, T. Orsaker till klimatförändringar de senaste åren. Dansgaard, W. Jensen, D. Nordatlantiska klimatsvängningar avslöjas av djupa grönländska iskärnor. Klimatprocesser och klimatkänslighet. Klimatförändringar skapade av människan, och om ja, finns det en hållbar process som mänskligheten aktivt kan engagera sig i med syftet att bromsa den eller till och med stoppa den helt? Klimatförändringar är ett av de "hetaste" ämnena idag och ändå har de flesta människor en begränsad förståelse för vad det innebär. Global uppvärmning är en process som kan ses överallt och majoriteten av världen ser på en framtid där temperaturen ständigt kommer att stiga tills jordens yta inte längre är en livskraftig plats för människor att leva. Termohalinecirkulationen liknar till viss del en gigantisk luftkonditioneringsanordning som gör det möjligt för jorden att hålla sina temperaturer relativt konstanta.


Global uppvärmning tros störa havscirkulationen och så småningom stänga av den helt, vilket leder till en istid och agerar därför i oenighet med hur de flesta människor uppfattar effekterna... Bibliografi: DiMento, J. Klimatet. Han går till och med så långt som att hävda att om den globala uppvärmningen inträffar kommer det att vara positivt. Högre temperaturer skulle vara positivt för jordbruk och skog. Han tror att högre temperaturer faktiskt kommer att få havsnivån att sjunka och avslutar sin intervju med den glada optimismen att alla uppskattar varmare väder.


igley är inte riktigt lika optimistisk. Han påpekar att eftersom osäkerhet är en inbyggd komponent i klimatmodellerna, är det lika troligt att forskarna har gjort sig skyldiga till försiktighet som att de har gjort sig skyldiga till överdrift. Det betyder att effekterna av den globala uppvärmningen kan bli mycket värre än vad modellerna förutspår. Hans övergripande oro: det är inte så mycket bara temperaturförändringarna, utan det är förändringarna i alla andra aspekter av miljön: nederbördsmängder, vegetationens förmåga att upprätthålla... Verk Citerad Bailey, Ronald. Första testet av förutsägelser om klimatförändringarnas effekter på biologisk mångfald.


Allmänt OneFile. Nya observationer bekräftar den senaste uppvärmningen av den tropiska atmosfären. Heinrich-händelser är ett av de mest diskuterade och omdiskuterade fenomenen relaterade till globala klimatförändringar. För varje teori som föreslås relaterad till orsaken eller effekten av en Heinrich-händelse, finns det en teori som strider mot konceptet. Teorier som relaterar till binging och rensning av inlandsisar, cykliska förändringar i atmosfäriska förhållanden och den termohalina cirkulationsstörningen i Nordatlanten spelar alla en roll i diskussionen om Heinrich-händelser. Även om debatten om orsakerna till Heinrich-händelserna fortfarande pågår, är effekterna av händelserna väldokumenterade och är klart betydande i förhållande till förändringar i det globala klimatet. Denna artikel diskuterar historien om Heinrichs händelser och kommer att diskutera aktuella teorier om deras ursprung.


Dessutom kommer denna artikel att beskriva den vetenskapliga metoden för att upptäcka mer information om Heinrich-händelser och deras relation till Bond-cykeln, Milankovitch-cyklerna och Dansgaard-Oeschger D-O-svängningar. Referenser Bond, G. Heinrich, W. Broecker, L. Labeyrie, J. McManus, J. Andrews, S. Huon, R. Jantschik, S. Clasen, C. Simet, K. Tedesco, M. Klas, G. Bonani och S. Bevis för massiva utsläpp av isberg i Nordatlanten under den senaste istiden. Nature, Bergeron, L. Vacklande värld ger isbergsvågor. New Scientist, , Kommunikationsklimat är en viktig aspekt i en organisations verksamhet eftersom det betraktas som det lim som gör att relationer inom organisationen fungerar smidigt.


Detta koncept betraktas också som tonen eller stämningen i interpersonell kommunikation som påverkar hur människor inom en organisation känner och utför sina jobb. Kommunikationsklimatet är uppdelat i två i. stödjande klimat eller defensivt klimat.

No comments:

Post a Comment