Wednesday, March 16, 2022

Mao zedong uppsats

Mao zedong uppsats



Sättet som folk använder komedi säger mycket om vem de är och vad de tycker. Franklin Roosevelt inston Churchill och Joseph Stalin träffades i det tidigare palatset i Mao zedong uppsats Nicholas mellan den 4 och 11 februari, populär visdom säger att du dömer kalla kriget -- Kinas gamla Västvärlden och Sovjetunionen hade en lång historia av gemensam misstro och detta motstånd var då och då uppenbart i Mao zedong uppsats Alliansen under andra världskriget. Fenby, Jmao zedong uppsats, the Penguin History of Modern China: The Fall and Rise of a Great Power, till Allen Lane, London Gao, Mthe battle for China's past: Mao and the Cultural Revolution, Pluto Press, London. Från vilket var känt som det stora språnget framåt, det mest... Stalin Och Mao Stalin Och Mao Historien har visat att starka individer och revolutionära idéer kan ha stor inverkan på ett land.





Forskning om Mao Zedong



Med alla mått mätt hör Mao Zedong hemma i vårt sekels få stora politiska mäns sällskap. Född och uppvuxen i mörkret och restriktionerna på 1800-talets landsbygd i Kina, han mao zedong uppsats att ta ledningen av den kinesiska revolutionen, styra den största befolkningen i världen med den mest genomgripande och intensiva regeringen som är känd i historien, mao zedong uppsats, och har äntligen hållit fast vid livet tillräckligt länge för att bli den sista av de politiska hjältarna från andra världskrigets stora generation. Hans liv på grund av uppkomsten av det moderna Kina och hans karaktär har format sättet och stilen för den kinesiska revolutionen.


Hans namn har blivit etiketten för revolutionära extremister över hela världen, "maoisterna", men det är Mao Zedong med vilken ledare över hela världen mao zedong uppsats publik. Påven erkänner på en dag att han är närvarande fler än vad Mao Zedong ger publik på ett år. När Mao senast dök upp offentligt, mao zedong uppsats, mer än en miljon människor uttryckte tumultartad glädje, och sedan dess har tillfällena för att låta några utvalda komma in i hans närvaro varit nyhetsvärde över hela världen.


Tillkännagivandet att den amerikanske utrikesministern har haft ett par timmars diskussion med ordföranden är en signal till alla att sekreteraren har gynnats, faktiskt, hedrad; och, naturligtvis, när en resa till Kina inte inkluderar ett besök med ordföranden, mao zedong uppsats, den universella tolkningen är att förmån undanhålls, mao zedong uppsats. Mao Zedongs extraordinära dragningskraft är svår att identifiera. Vissa kanske tyder på att det ligger mindre i mannen och mer i mao zedong uppsats av det kinesiska samhället, mao zedong uppsats, för kineserna verkar tvungna att göra alla sina ledare till imperialistiska figurer.


Ändå kvarstår faktum att många icke-kineser, som inte har någon affinitet till sitt landsbygdsursprung utan representerar en mängd olika sociala och personliga bakgrunder, verkar finna inspiration för sina politiska liv i hans ord och hans exempel. Rastlösa ungdomar utspridda över hela världen som har mer formell utbildning än han känner att han i sin revolutionära glöd och renhet talar för dem. Vilken karaktär har mannen som ligger bakom all denna storhet? Att bara ta upp frågan är för många en helgerån. För kineserna och andra tillbedjare av Mao och hans tankar räcker det med att uppehålla sig vid hans offentliga dygder, bara läsa hagiografier och förkasta allt annat som dålig smak.


För hans belackare, mao zedong uppsats, hela spektaklet är upprörande, och Mao mannen måste vara djävulen bakom den kinesiska versionen av socialistisk totalitarism. Men mellan dessa ytterligheter finns det de som är ärligt nyfikna. Det offentliga dokumentet avslöjar en man hemma på landsbygden i Kina, en man från bönderna, som känner till myterna och folkloren i det traditionella Kina. Men även om han fick en konfuciansk utbildning, var Mao också en del av den första hela generationen kineser som utforskade västerländsk kunskap. Från hans landsbygdsisolering, mao zedong uppsats rörd mao zedong uppsats in i den kaotiska, konkurrensutsatta världen av kinesisk studentpolitik och revolutionära intrig, mao zedong uppsats. Som soldat, ideolog och planerare blev han den symboliska ledaren för den kinesiska kommunistiska gerillakampen, mao zedong uppsats.


Som segerrik härskare var han en visionär som såg bortom omedelbara administrationsproblem till målen för ett nytt samhälle och till formningen av en ny form av människa. Paradoxen med Mao Zedong är att även om hans anspråk på storhet är ointagligt, i varje specifik sfär, oavsett om han är filosof, strateg, ekonomisk planerare, ideolog eller till och med världsstatsman, är hans egenskaper inte matchen med hans rätt till storhet. Eftersom Maos storhet så tydligt ligger i känslornas rike, är problemet med Mao Zedong ett problem inom politisk psykologi.


Att behandla Mao enbart som en intellektuell eller som en beräknande strateg är att missa de väsentliga dimensionerna av hans historiska roll. Dessutom, om vi ska förstå hur Mao kom att bli så framgångsrik i att mobilisera kinesernas känslor, mao zedong uppsats, och av andra måste vi utforska mao zedong uppsats sin egen känslovärld och upptäck dynamiken i hans psykiska relationer med andra. Som individ är Mao i sig fascinerande. Hans handlingar och hans ord är häpnadsväckande och oväntade. I sina samtal kommer han att ta upp de mest osannolika ämnen: Varför är vissa afrikaner mer mörkhyade än andra? Har inte alla framsteg inom medicinsk vetenskap bara ökat antalet sjukdomar?


Det kinesiska folket har alltid känt till marxismen eftersom de alltid har uppskattat motsägelser. En hängiven materialist, mao zedong uppsats, Mao kan plötsligt tala som en konventionell troende i livet efter detta: "Jag mao zedong uppsats snart se Gud" Cheek Ibland har han framställt sig själv som en enastående hjälte i kinesisk historia: "Ja, mao zedong uppsats är större än Ch'in Shih Huang-ti" Cheek Inneboende fascination bortsett från, Maos karaktär kräver seriös analys eftersom det finns mycket i det moderna Kinas historia som inte kan förklaras annat än i termer av Mao Zedongs personlighet. Under den kinesiska revolutionens flytande omständigheter tog händelser och processer gång på gång avgörande form som ett direkt svar på Mao Zedongs personlighet.


I stabila samhällen med solida institutioner är utrymmet för påverkan av personlighetshänsyn begränsat till de snäva gränserna för hur olika individer kan utföra etablerade roller. I fallet Mao Zedong fanns det ingen definierad roll för honom att fylla; snarare skapade hans egen personlighet sina egna roller och formade därigenom kinesisk historia. När berättelsen om det moderna Kina systematiskt relateras till Maos aktiviteter, framhävs omedelbart ett nyckelelement i Maos geni: hans anmärkningsvärda förmåga att utföra olika, och till och med ganska motsägelsefulla, roller vid olika tidpunkter. När Mao tog på sig rollerna som bondeorganisatör, militärbefälhavare, ideologisk talesman, politisk strateg och styrande statsman, vacklade han också mellan en sådan motsägelsefull offentlig person som eldig revolutionär och klok filosof; dynamisk aktivist och isolerad enstöring; predikant om den mänskliga viljans suveräna krafter och tålmodig planerare som vet att historien inte kan förhastas.


På ett mycket märkligt sätt har Mao Zedong kunnat kommunicera en känsla av den mänskliga andens integritet just för att han har trotsat logiken och talat för exakt motsatta synpunkter. Han har lovordat böcker som verkligen helgat den förmodade magin i sin egen "Lilla Röda bok" och han har fördömt boklig kunskap - "Att läsa böcker gör bara närsynta barn" Cheek Han har lika prisat och fördömt våld. Han har förespråkat förnuftet och också föraktat rimlighetens förlamande impulser. Hans intellektuella integritet är lika ointaglig som folklig visdom, med sina lämpliga ord för varje alternativ. Maos revolutionära idéer, liksom de från hans intellektuella landsmän på andra håll, hämtade inspiration från både erfarenhet av att observera och göra och intellektuell träning.


De var ett svar på den verkliga situationen för ett stort antal fattiga, analfabeter och utnyttjade människor, även om de också var resultatet av en djupgående romantisering och ibland avsiktlig okunnighet om vem och vad folket verkligen var. De återspeglade en stark benägenhet att misstro komplexa mönster av administration och styrning – med ett ord, byråkrati – eftersom dessa bara tjänade de styrande eliternas intressen; och de förlitade sig på folklig entusiasm och passion som substitut för teknisk expertis och mao zedong uppsats sofistikerad och alltför ofta som ett medel för att mobilisera och manipulera massorna. Dessutom uppvisade de en inkonsekvens som härrörde från en mänsklig oförmåga att helt skilja sig från sin kulturella miljömao zedong uppsats, med sitt tunga bagage av traditioner, vanor och seder.


Således åtföljdes upproret mot Kinas förfallna och defaitistiska förflutna av vädjanden – ibland förtäckta, mao zedong uppsats, ibland inte -- till de sociala dygderna, samtalssätten och den allmänna andan från samma förflutna. Om Lenin ur en klassisk marxistisk synvinkel hade fel att representera Ryssland som en lämplig plats för en marxistisk revolution, gjorde Mao fel mao zedong uppsats proklamerar detsamma för Kina trots hans ohederliga påstående i att "marxism-leninism har ingen skönhet, mao zedong uppsats mystiskt värde; det är helt enkelt väldigt användbart" Cheek Många bevis fanns naturligtvis för att stödja ett argument att Kina behövde grundläggande förändringar i sin ekonomiska, sociala och politiska ordning.


Kineser hade diskuterat detta i många decennier. Det var mao zedong uppsats tydligt att främmande makter hade en enorm inverkan på Kinas utveckling, främjade den på vissa sätt, men förvrängde och utnyttjade den på andra. Maos skrifter avslöjar att han ganska väl förstod att hans lands sårbarhet för yttre aggression till stor del berodde på interna svagheter, och att detta förhållande låg i hjärtat av hans analys och hans krav på revolution. Läran om masslinjen utvecklades inte isolerat utan speglade det som utan tvekan var det mest grundläggande av Maos attityder: frivillighet. Liksom Lenin, vars framgångar måste ha varit avgörande för att visa Mao värdet av att ta vara på ögonblicket, var Mao en engagerad voluntarist - en troende på förmågan hos mänsklig vilja att övervinna praktiskt taget alla hinder, trots den väsentliga irrelevansen av mänsklig motivation för Marx revolutionär. teori.


Genom att försöka främja revolution på platser som teoretiskt är olämpliga för en sådan process, var både Lenin och Mao tvungna att avstå från den marxistiska principen och den eftertryckliga determinismen som revolutionen kommer att följa under de rätta, organiskt utvecklade, socioekonomiska förhållandena till förmån för medvetet agerande revolutionen kommer att inträffa under vad som än är förutsättningar vi kan dra nytta av. För att eventuellt se revolutionen ske under deras egen livstid, var de tvungna att påtvinga omständigheterna sina egna viljor och likställa vilja med prestation. Marxismens attraktion var alltså också dess svaghet. Teorin var tänkt att säkerställa att revolution skulle inträffa, men den lovade aldrig att den skulle inträffa för att passa revolutionärernas tidtabeller. För oerhört egoistiska män som Lenin och Mao måste den marxistiska determinismen balanseras av en voluntaristisk anda, män och kvinnor var tvungna att hjälpa till att göra revolutionen med vilka medel de än kunde säljas på, och tiden måste göras till en allierad och inte en mao zedong uppsats. Succén efter Mao Zedong kommer med tiden att lösa sig och Kina har nya ledare.


Oavsett vilka privata känslor de än må ha om Mao, erkände de hans storhet i skapandet av det moderna Kina, mao zedong uppsats. Som alla stora män i historien kommer han att hedras, särskilt av dem som kommer att söka magin i hans storhet för att försäkra legitimiteten hos deras auktoritet. Det är därför troligt att allmänheten Mao med tiden blev alltmer höljd i myter, och det blev ännu svårare att tränga in i domänen mao zedong uppsats den privata mannen där måste ligga hemligheterna bakom hans storhet. Men bara möjligen kan historien ta en lite annorlunda vändning, och, så osannolikt som det kan verka nu, mao zedong uppsats, det kan finnas avslöjanden av fler fakta om Mao Zedongs liv som gör det möjligt att bättre utvärdera vår tolkning av hans storhet.


Mao Zedongs plats i kinesisk historia är dock säker, och hans efterträdare, vem de än må mao zedong uppsats, kommer att vara av en helt annan karaktär, mao zedong uppsats. Maos tillhörde eran av Kinas svar på den moderna världen: Han ville att Kina skulle förändras, bli starkt och mäktigt i hela världens ögon; men han ville också att Kina skulle vara sant mot sig självt. Han var en ledare från landsbygden i Kina, utbildad mao zedong uppsats en provinsiell miljö och obekant med något främmande språk.


Hans misstro mot städer återspeglade delvis att han inte var hemma hos den mer kosmopolitiska generationen kineser som gick längre i att utforska utländska vägar än han någonsin var redo att göra. Cheek, Timothy. Boston: Bedfort, Den här uppsatsen skrevs av en studiekamrat. Du kan använda den som exempel när du skriver din egen uppsats eller använda den som källa, men du måste citera den. Utforska hur människokroppen fungerar som en enhet i harmoni för att leva. Gratis uppsatser - PhDessay. com, Feb 12, Tillgänglig 7 januari, comFeb Jag väljer demokrati som en mer effektiv typ av regering framför diktatur av dessa tre enkla anledningar rätt hennes lika rättigheter för alla människor, politisk frihet och valfrihet. Genom historien har män, kvinnor och barn varit föremål för ett hårt styre, vanligtvis under ett patriarkalt system.


Med uppkomsten av en kvinnlig roll i en av de mest eftertraktade. Jag tyckte om att läsa ordförande Mao är ett ruttet ägg eftersom det visar förhållandet mellan föräldrar och barn och föräldrar och regeringen under Mao Tse-tung. Mamman i. Det är. Mao hamnade först i radikala frågor i sin hemprovins Hunan, eftersom det fanns stora influenssfärer där II. InMao snubblade över professor Chen. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse, mao zedong uppsats. Beställ originaluppsatsprov speciellt för dina uppdragsbehov. få anpassad uppsats. Demokrati vs diktatur. Uppsatstyp Forskning. Maktens kön: Latinamerikansk diktatur. Ib Historia Maos kulturella Mao zedong uppsats Anteckningar.


Mao är ett ruttet ägg. Maos sista dansare. Mao studieguide. Liknande ämnen Henry Iv Henri Fayol Rwanda Drottning Elizabeth Dominikanska republiken Slaktare i Somme Cleopatra Malaysia Israel Gilgamesh Gawain Belgien Iran Irland Asien Abigail Williams Chile New England Charlemagne Benito Mussolini. Spara tid och låt våra verifierade experter hjälpa dig. Anställ författare, mao zedong uppsats.





matteuppsatser



Om Lenin ur en klassisk marxistisk synvinkel hade fel när han representerade Ryssland som en lämplig plats för en marxistisk revolution, gjorde Mao fel när han proklamerade detsamma för Kina trots hans ohederliga påstående i att "marxismen-leninismen har ingen skönhet, inget mystiskt värde; det är helt enkelt mycket användbar" Cheek Mycket bevis fanns naturligtvis för att stödja ett argument att Kina behövde grundläggande förändringar i sin ekonomiska, sociala och politiska ordning. Kineser hade diskuterat detta i många decennier. Det var också tydligt att främmande makter hade en enorm inverkan på Kinas utveckling, som främjade den på vissa sätt, men förvrängde och utnyttjade den på andra.


Maos skrifter avslöjar att han ganska väl förstod att hans lands sårbarhet för yttre aggression till stor del berodde på interna svagheter, och att detta förhållande låg i hjärtat av hans analys och hans krav på revolution. Läran om masslinjen utvecklades inte isolerat utan speglade det som utan tvekan var det mest grundläggande av Maos attityder: frivillighet. Liksom Lenin, vars framgångar måste ha varit avgörande för att visa Mao värdet av att ta vara på ögonblicket, var Mao en engagerad voluntarist - en troende på förmågan hos mänsklig vilja att övervinna praktiskt taget alla hinder, trots den väsentliga irrelevansen av mänsklig motivation för Marx revolutionär. teori. Genom att försöka främja revolution på platser som teoretiskt är olämpliga för en sådan process, var både Lenin och Mao tvungna att avstå från den marxistiska principen och den eftertryckliga determinismen som revolutionen kommer att följa under de rätta, organiskt utvecklade, socioekonomiska förhållandena till förmån för medvetet agerande revolutionen kommer att inträffa under vad som än är förutsättningar vi kan dra nytta av.


För att eventuellt se revolutionen ske under deras egen livstid, var de tvungna att påtvinga omständigheterna sina egna viljor och likställa vilja med prestation. Marxismens attraktion var alltså också dess svaghet. Teorin var tänkt att säkerställa att revolution skulle inträffa, men den lovade aldrig att den skulle inträffa för att passa revolutionärernas tidtabeller. För oerhört egoistiska män som Lenin och Mao måste den marxistiska determinismen balanseras av en voluntaristisk anda, män och kvinnor var tvungna att hjälpa till att göra revolutionen med vilka medel de än kunde säljas på, och tiden måste göras till en allierad och inte en fiende.


Succén efter Mao Zedong kommer med tiden att lösa sig och Kina har nya ledare. Oavsett vilka privata känslor de än må ha om Mao, erkände de hans storhet i skapandet av det moderna Kina. Som alla stora män i historien kommer han att hedras, särskilt av dem som kommer att söka magin i hans storhet för att försäkra legitimiteten hos deras auktoritet. Det är därför troligt att med tiden blev den offentliga Mao alltmer höljd i myter, och det blev ännu svårare att tränga in i privatmannens domän där hemligheterna bakom hans storhet måste ligga. Men kanske kan historien ta en lite annorlunda vändning, och hur osannolikt det än kan verka nu, kan det finnas avslöjanden av fler fakta om Mao Zedongs liv som gör det möjligt att bättre utvärdera vår tolkning av hans storhet.


Mao Zedongs plats i kinesisk historia är dock säker, och hans efterträdare, vilka de än är, kommer att vara av helt annan karaktär. Maos tillhörde eran av Kinas svar på den moderna världen: Han ville att Kina skulle förändras, bli starkt och mäktigt i hela världens ögon; men han ville också att Kina skulle vara sant mot sig självt. Han var en ledare från landsbygden i Kina, utbildad i en provinsiell miljö och obekant med något främmande språk. Hans misstro mot städer återspeglade delvis att han inte var hemma hos den mer kosmopolitiska generationen kineser som gick längre i att utforska utländska vägar än han någonsin var redo att göra. Cheek, Timothy. Boston: Bedfort, Den här uppsatsen skrevs av en studiekamrat.


Du kan använda den som exempel när du skriver din egen uppsats eller använda den som källa, men du måste citera den. Utforska hur människokroppen fungerar som en enhet i harmoni för att leva. Gratis uppsatser - PhDessay. com, Feb 12, Accessed January 7, com , Feb Jag väljer demokrati som en mer effektiv typ av regering framför diktatur av dessa tre enkla anledningar rätt hennes lika rättigheter för alla människor, politisk frihet och valfrihet.. Genom historien har män, kvinnor och barn varit föremål för ett hårt styre, vanligtvis under ett patriarkalt system. Med uppkomsten av en kvinnlig roll i en av de mest eftertraktade. Spence väcker liv i denna moderna härskare och den tumultartade era som Mao Zedong gjorde så mycket för att forma.


Mao Zedong föddes den 26 december i byn Shaoshan i Hunan. Vid den här tiden i hans barndom kunde hela landet förutse fallet av den tidigare dynastin, Qing. Mao studerade till lärare vid The First Provincial Normal School i Changsha, vilket påverkade hans framtida tänkande och övertygelser. Han trodde att det kinesiska sättet att tänka behövde reformeras, därför fixerade han vid yngre människor och bönder för att bygga sin politiska karriär. I Mao bestämde sig för att åka till Wuhan. I fem år studerade han och fick en utbildning i akademiker, såväl som politik. När Mao tog examen i , var han en politisk författare med en anmärkningsvärd efterföljare.


Han hade studerat marxism och andra kommunistiska idéer och ansåg sig själv vara marxist. Under flera år skrev Mao om sina åsikter och började till och med etablera grupper som delade samma politiska åsikter som han. Mao hade organiserat en grupp kommunister i Changsha och när han åkte till Shanghai för att delta i det kinesiska kommunistpartiets första nationella partikongress. Han kom till absolut makt när han överlevde den långa marschen, en militär reträtt som Röda armén genomförde för att undkomma attackerna som beordrats av Chiang Kai-Shek. Detta började hans uppstigning till makten på grund av det ledarskap som visades under reträtten.


Det fick honom stöd från många medlemmar i partiet. Genom åren hade Mao många framgångar såväl som misslyckanden som ledare. Han genomförde två 5-årsplaner, etablerade Hundrablommarrörelsen, lanserade det stora språnget och satte grunden för kulturrevolutionen, som för alltid satte sina spår i kinesisk historia. Genom, åtminstone för Mao, verkade det inte längre vara tillräckligt att följa Sovjetunionens exempel. Tillväxten var för långsam, för beroende av tekniska experter och för kontrollerad. Han trodde att Kina måste hitta ett sätt att använda sin arbetskraft för att revolutionera snabbare.


Mao började introducera idén om det stora språnget. Mao Zedongs prestationer. Läs mer. Mao Zedong analysord 7 sidor. Mao Zedong analys. Mao Zedong Dbq Words 5 sidor. Mao Zedong Dbq. Mao Zedong positiva effekter ord 5 sidor. Mao Zedong positiva effekter. Mao Zedong: Folkmordsord 10 sidor. Mao Zedong: Folkmord. Ett decennium av historia Mao Zedong ord 5 sidor. Ett decennium av historia Mao Zedong. Mao Zedong Ideologi Ord 7 sidor. Mao Zedong-ideologi. The Long March of Mao Zedong Words 2 sidor. Mao Zedongs långa marsch. Bra uppsatser. Mao Zedong Dbq analysord 4 sidor. Mao Zedong Dbq-analys. Mao Zedong Ekonomianalys Ord 5 sidor.


Mao Zedong ekonomianalys. Kina Kinesiska inbördeskriget Kommunism Kinas kommunistiska parti Kommunistisk stat Kulturrevolution Deng Xiaoping Ekonomi Stort språng Han-kinesiska Han-dynastin Hua Guofeng Inflation Internationell handel Liu Shaoqi Mao Zedong Marxism Folkrepubliken Kina USA Andra världskriget Zhou Enlai. Ursäkt Brev Uppsats Värden Uppsats Kändisars inflytande på samhället Uppsats Övernaturligt i Macbeth Uppsats Vidskepelseuppsats Betydelsen av affärsmatteuppsats Orsaker och effekter av skräpmat Uppsats Vikten av husstädningsuppsats Jose Rizal uppsats Gandhi och icke-våldsuppsats Brain Drain Essay Hur man är en Ansvarsfull studentuppsats Happiest Moment of My Life Uppsats Genusroller i Macbeth Uppsats Tillämpning av vetenskaplig ledning Uppsats Hitta mig själv Uppsats Resa utomlands Uppsats Solid Waste Management Uppsats Smittsamma sjukdomar Uppsats Tema girighet i halsbandet Uppsats Teknik i kommunikation Uppsats Korrekt handtvätt Uppsats Brutna familjer Uppsats Utvärdering vs.


Mätningsuppsats omfattas av domstolsprojektförslagsuppsats. Redo att komma igång?

No comments:

Post a Comment