Wednesday, January 19, 2022

Ledarskap och ledning i sjuksköterskeuppsats

Ledarskap och ledning i sjuksköterskeuppsats



Akademisk nivå. Ledningens grundläggande funktion omfattar planering, bemanning, organisering, ledning och kontroll. Premiumprovdatabas Få tillgång till över 1 MILJON prover med WowEssays Premium! Grundutbildning Bachelor Professional. Fördomar noterades i sjuksköterskepraktiken, och patienterna med kroniska sjukdomar var mycket påverkade när det gäller den tillhandahållna sjukvården.





Ledarskap och ledning av en sjuksköterskechefsuppsats



I varje organisation spelar ledarskap och ledning en central roll för att uppnå uppsatta mål och mål. I denna artikel kommer vi att kritiskt jämföra och kontrastera ledarskap och ledning i sjuksköterskeuppsats olika ledarskaps- och ledningsteorier och deras tillämpning med särskild hänvisning till omvårdnad. Ledningens grundläggande funktion omfattar planering, bemanning, organisering, ledning och kontroll. Till exempel kommer bristen på personal inom omvårdnad naturligtvis att leda till brist på ledarskap. Med avsaknad av korrekt och effektiv ledning, finner nya sjuksköterskor sig riktningslösa vilket sedan skapar ett vakuum av ledarskap.


Besluten i detta avseende fattas för att säkerställa en optimal vårdnivå för patienterna. Å andra sidan ledarskap och ledning i sjuksköterskeuppsats ledarskap kan förknippas med mentorers, tränare, förespråkare och förebilder. Kerfoot, Sammanslagningen av ledning och ledarskap kan garantera tillväxt och utveckling av olika yrken i allmänhet och sjuksköterska i synnerhet. En ledare lägger alltid tonvikten på mellanmänskliga relationer som är nödvändiga för att skapa en vänskaplig, konkurrenskraftig och resultatorienterad miljö på en arbetsplats.


I själva verket fokuserar managementteorier främst på rollen som handledning, organisation och gruppprestationer. Till skillnad från teori X, enligt vilken människor i sig undviker arbete och måste kontrolleras av ledningen, antar teori Y att människor behandlar sitt arbete som naturligt och leker, därför bör ledningen fokusera på att utforska arbetarnas orealiserade potential och kreativitet. Anhängarna av Y Theory hävdar att om arbetarna ges en gynnsam miljö, kommer de flesta av dem naturligtvis att försöka erbjuda det bästa de har i sig på arbetsplatsen.


Med andra ord, teori X betonar behovet av kontroll över mänskligt beteende medan teori Y lägger stor vikt vid behovet av självstyrning och ansvar från arbetarnas sida. Enligt min mening kommer Teori Y i kombination med starkt ledarskap att visa sig mer givande vad gäller ledarskap och ledning i sjuksköterskeuppsats. Det måste också påpekas att omvårdnadsledning och ledarskap skapades utifrån principen att alla sjuksköterskor är ledare som använder sin skarpsinne och beslutsfattande färdigheter för att bana väg för en arbetsmiljö som är dedikerad till att ge kvalitetsvård till sina patienter. Denna ledningsstil är mer lämplig för sjuksköterskor. Även om det finns många teorier om omvårdnadsledarskap, men vi kommer att fokusera på bara några av dem.


Transformationellt ledarskap är en ledarskapsstil som föder positiva förändringar hos dem som följer den. Sådana ledare är vanligtvis dynamiska, ledarskap och ledning i sjuksköterskeuppsats, kraftfull, entusiastisk och robust. De deltar inte bara fullt ut i processen ledarskap och ledning i sjuksköterskeuppsats också ge en hjälpande hand till alla inblandade medlemmar för att skörda framgångsrika resultat. Laurent, Transformationellt ledarskap förenar ideal om ledare och anhängare. Det främsta kännetecknet för transformationsledare är att de trotsar status quo och ingjuter kreativitet bland följaren. De gör det möjligt för sina följare att ta till sig nya sätt och lära sig möjligheter. För att främja och upprätthålla stödjande och vänliga relationer med andra, tappar transformationsledare aldrig ur sikte av relation mellan följare och låter dem också utbyta och kommunicera nya idéer.


De har heller aldrig några betänkligheter med att erkänna varje följares bidrag. De har en tydlig vision och en förmåga att formulera den för sina följare. Sammantaget fungerar de som förebilder för sina följare, ledarskap och ledning i sjuksköterskeuppsats. De inspirerar till motivation hos följare och även tendensen att lita på och respektera ledaren. Perra, Transaktionellt ledarskap som först definierades av sociologen Max Weber antar att människor ger bäst resultat när målet för en ledare är tydligt utritat. Arbetare motiveras av belöningar och straff och de accepterar och lyder ledarens instruktioner.


Denna teori föreslår att följare bör övervakas noga så att de uppfyller ledarens förväntningar. Denna ledarskapsstil kan vara effektiv i vissa situationer men den anses allmänt vara en teori som kan hindra både ledare och följare från att uppnå sin fulla potential. Den ledarskaps- och ledarstil som en sjuksköterska väljer bör överensstämma med hennes ideal. Hon kan anta vilken stil som helst som passar hennes personlighet bäst. Enligt min åsikt är Y-ledarskap och transformerande ledarskap mest sannolikt att skörda större resultat. Sjuksköterskor, oavsett om hon är ny eller gammal, måste uppmuntras att delta och interagera i beslutsfattandet på sjukhuset. Sjuksköterskorna måste anstränga sig för att vårda förmågor genom att internalisera denna typ av lednings- och ledarstil.


Bristen på ledare inom sjuksköterskeyrket blir automatiskt ett överflödigt uttryck. Sullivan, E. Effektivt ledarskap och ledning i omvårdnad 5:e uppl. Upper Saddle River, NJ: Prentice Hall. Laurent, C. En omvårdnadsteori för omvårdnadsledarskap. Journal of Nursing Management, ledarskap och ledning i sjuksköterskeuppsats, 8, Perra, B. Ledarskap: Nyckeln till kvalitetsresultat. Omvårdnad Administration Kvartalsvis, ledarskap och ledning i sjuksköterskeuppsats, 24 2 Arkiverat under Okategoriserade. Jag ser många intressanta inlägg här, jag vet att det är tidskrävande att skriva inlägg, men jag vet obegränsad innehållskälla för din sida, skriv bara in google - rewriter skapar en unik artikel på en minut. Du kommenterar med din WordPress. com-konto. Du kommenterar med ditt Google-konto.


Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Meddela mig om nya kommentarer via e-post. Meddela mig om nya inlägg via e-post. Hoppa till innehållet. Kvalitet anpassad uppsats, forskning, examensarbete. 1 augusti · kl. Inledning I varje organisation spelar ledarskap och ledning en avgörande roll för att uppnå de uppsatta målen och målen. Ledningens och ledarskapets roll Ledningens grundläggande funktion omfattar planering, bemanning, organisering, ledning och kontroll. Ledningsteorier I själva verket fokuserar managementteorier främst på rollen som handledning, organisation och gruppprestationer. Ledarskapsteorier Även om det finns många teorier om sjuksköterskeledarskap, men vi kommer att fokusera på bara några av dem. Laurent, Transformationellt ledarskap förenar ideal om ledare och anhängare.


Perra, Transaktionellt ledarskap som först definierades av sociologen Max Weber antar att människor ger bäst resultat när målet för en ledare är tydligt utritat. Slutsats Den ledarskaps- och ledarstil som en sjuksköterska väljer bör överensstämma med hennes ideal. Referenser Marquis, B. Ledarskapsroller och ledningsfunktioner Sullivan, E. Kerfoot, K. Ledaren som synergist. MEDSURG Nursing, 10 2 Andra relaterade termer : högskoleuppsatser till saluuppsatsuppsatser köp uppsatser köp uppsatsköp uppsats onlineuppsatsredigeringstjänst köp terminspapperanpassade terminsuppsatser omvårdnadsuppsatsskrivandetjänstanpassad uppsatsskrivandetjänstuppsatsskrivandetjänstskriva min pappersskriva uppsatsskriva uppsats skriva uppsats onlineuppsatsuppsatsuppsatsuppsatsuppsatsuppsatsuppsatsuppsatsuppsatstjänstuppsatsskrivauppsatsuppsatstjänstuppsatsskrivauppsatsuppsatstjänstuppsatsskrivauppsatsuppsatstjänst rättvisa uppsatser köp uppsats papper köp magisteravhandling uppsats författare köp uppsats högskola papper skriva serviceuppsatstjänst, ledarskap och ledning i sjuksköterskeuppsats.


Dela detta: Twitter Facebook. Så här: Gilla Laddas 22 november kl. Lämna ett svar Avbryt svar Skriv din kommentar här Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:. E-post krävs Adress har aldrig offentliggjorts. Namn (krävs. Söka efter:. essayleaks · När det gäller att skriva uppsatser, avhandlingar och forskningsrapporter är våra tjänster det bästa valet i stan. Blogg på WordPress. Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du deras användning. För att ta reda på mer, inklusive hur du kontrollerar cookies, se här: Cookie Policy. Följ Följer. Skriv upp mig.


Har redan en WordPress. com-konto? Logga in nu. essayleaks Anpassa Följ Följer Registrera dig Logga in Kopiera kortlänk Rapportera detta innehåll Visa inlägg i Reader Hantera prenumerationer Dölj denna bar.





jämförande uppsatser



Enligt min åsikt är Y-ledarskap och transformerande ledarskap mest sannolikt att skörda större resultat. Sjuksköterskor, oavsett om hon är ny eller gammal, måste uppmuntras att delta och interagera i beslutsfattandet på sjukhuset. Sjuksköterskorna måste anstränga sig för att vårda förmågor genom att internalisera denna typ av lednings- och ledarstil. Bristen på ledare inom sjuksköterskeyrket blir automatiskt ett överflödigt uttryck. Sullivan, E. Effektivt ledarskap och ledning i omvårdnad 5:e uppl. Upper Saddle River, NJ: Prentice Hall. Laurent, C.


En omvårdnadsteori för omvårdnadsledarskap. Journal of Nursing Management, 8, Perra, B. Ledarskap: Nyckeln till kvalitetsresultat. Nursing Administration Quarterly, 24 2 , Arkiverad under Okategoriserade. Jag ser många intressanta inlägg här, jag vet att skriva inlägg är tidskrävande, men jag vet obegränsad innehållskälla för din sida, skriv bara in google - rewriter skapar en unik artikel på en minut. Du kommenterar med din WordPress. com-konto. Du kommenterar med ditt Google-konto. Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Du kommenterar med ditt Facebook-konto.


Meddela mig om nya kommentarer via e-post. Meddela mig om nya inlägg via e-post. Hoppa till innehållet. Kvalitet anpassad uppsats, forskning, examensarbete. 1 augusti · kl. Inledning I varje organisation spelar ledarskap och ledning en avgörande roll för att uppnå de uppsatta målen och målen. Ledningens och ledarskapets roll Ledningens grundläggande funktion omfattar planering, bemanning, organisering, ledning och kontroll. Ledningsteorier I själva verket fokuserar managementteorier främst på rollen som handledning, organisation och gruppprestationer. Ledarskapsteorier Även om det finns många teorier om sjuksköterskeledarskap, men vi kommer att fokusera på bara några av dem.


Laurent, Transformationellt ledarskap förenar ideal om ledare och anhängare. Perra, Transaktionellt ledarskap som först definierades av sociologen Max Weber antar att människor ger bäst resultat när målet för en ledare är tydligt utritat. Slutsats Den ledarskaps- och ledarstil som en sjuksköterska väljer bör överensstämma med hennes ideal. Referenser Marquis, B. Ledarskapsroller och ledningsfunktioner Sullivan, E. Kerfoot, K. Ledaren som synergist. MEDSURG Nursing, 10 2 , Andra relaterade termer : högskoleuppsatser till salu , uppsatser , köp uppsatser , köp uppsatser , köp uppsatser online , uppsatsredigeringstjänst , köp terminsuppsats , anpassade terminsuppsatser , tjänst för skrivning av omvårdnadsuppsatser , anpassad uppsatsskrivning examensarbete , skriv min uppsats , skriv min uppsats , gör min uppsats , gör min uppsats , köp anpassade uppsatser online , forskningstjänst för skrivarbete , köp forskningsuppsatser , pappersskrivartjänst , straffrättsuppsatser , köp uppsatser , köp masteruppsatser , uppsatsförfattare, köp avhandling, högskoleuppsatsskrivartjänst, uppsatstjänst.


Dela detta: Twitter Facebook. Så här: Gilla Laddas 22 november kl. Lämna ett svar Avbryt svar Skriv din kommentar här Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:. E-post krävs Adress har aldrig offentliggjorts. Namn (krävs. Söka efter:. Det som definierar ledarskap är när någon har förmågan att leda en organisation eller en grupp människor. Det finns många exempel som visar en stor känsla av ledarskap som att vara en utbildare i hälsa, en förälder till sitt barn eller till och med en sjuksköterska. Inom det medicinska området används ledarskap i hög grad bland sjuksköterskor, läkare, sjuksköterskechefer, sjuksköterskedirektör och till och med vice vd för patientvårdstjänster.


Bland de många tjänsterna inom omvårdnadsområdet visar en som är sjuksköterskechef ett stort ledarskap. Anledningen till att sjuksköterskechefen spelar en viktig roll i patientvården är för att det är känt för att vara den svåraste tjänsten. Som sjuksköterskechef måste man ta itu med många patientvårdsfrågor, relationer med medicinsk personal, personalproblem, förnödenheter, samt upprätthålla balansen mellan arbete och privatliv. En sjuksköterskechef representerar också ledarskap genom att vara ansvarig för de många ansvarsområden han eller hon har. Dessutom är denna position en samarbetande men viktig roll eftersom de ger kopplingen mellan vårdpersonal och överordnade på högre nivå, samt ger riktning och organisation för att utföra uppgifter och mål.


Dessutom tillhandahåller sjuksköterskechefer förhållande mellan sjuksköterska och patient och mängden arbetsbelastning som vårdpersonal har. Det är deras ansvar att se till att vårdpersonalen är produktiv och välbalanserad mellan sitt arbete och privatliv. Syftet med den här artikeln är att diskutera rollen som chef för en avancerad sjuksköterska. Diskussion kommer att följa om rollen som sjuksköterskechef: historisk utveckling; ursprungliga och aktuella utbildningsförberedande krav; licensiering, certifiering, fortbildning, värdekrav, kompetenskrav, alternativ i anställningsmiljön; frågor av intresse; och framtida prognoser. Baserat på den välgrundade förståelsen av rollen som sjuksköterskechef kommer nya insikter, personliga styrkor och personliga utmaningar att ges för en sjuksköterska som tillgodogör sig denna roll.


Inledning Ledarskap är en integrerad del av omvårdnad. Grossman och Valiga föreslår...visa mer innehåll... Ledarskap är implicit i den etiska koden i bestämmelserna sex till nio Fowler, , p. Den etiska koden för sjuksköterskor godkändes enhälligt av ANA delegats hus i Fowler, , p. Slutligen i bestämmelse nio anger ANA att sjuksköterskan är engagerad i föreningar och ansvarar för att utforma socialpolitiken Fowler, , p. Begreppet autonomi förekommer i den etiska koden för sjuksköterskor i Fowler, , sid. Dessa beskriver alla implicit sjuksköterskan som en ledare inom hälsovårdsmyndigheter, samhället och nationellt.


Hoppa till innehåll Ledarskap och ledning av en sjuksköterskechef Essay.

No comments:

Post a Comment