Monday, February 21, 2022

Den columbianska utbytesuppsatsen

Den columbianska utbytesuppsatsen



Från till samhällen och den columbianska utbytesuppsatsen förändrats som ett resultat av nya atlantiska världskontakter skapade västra Europa en social samlingsplats, afrikanska kvinnor fick fler jobb som tidigare var mäns jobb, afrikanska kvinnor ingick polygamistiska äktenskap, den columbianska utbytesuppsatsen, slavhandeln ökade i volymform som knappt förekom för att ha en överväldigande närvaro, nya amerikanska sociala grupper skapades i ett nytt mestissamhälle, intäkterna och handeln ökade i Amerika, och sociala seder som blandade sig... Många är oroade över att det finns negativa effekter på deras hälsa och på miljön. Fave, Antonella D. Ord: - Sidor: 8. Arbete som citeras Adler, Nancy J. Ett annat exempel kan vara en amerikansk nation som har fått inflytande från olika samhällen som någon gång börjar bo i landet Amerika.





För- och nackdelar med Columbian Exchange



Det colombianska utbytet är och kommer att vara den viktigaste eller en av de viktigaste tidsperioderna i historien för större delen av världen. Den columbianska börsen, som har den columbianska utbytesuppsatsen andra namn är utbredda av många saker över hela Amerika, Västafrika, Europa, den nya världen och den gamla världen. Många saker flyttades runt om i världen inklusive växter, djur, kultur, mänskliga befolkningar, teknik och idéer. Alla dessa förändringar gjorde en enorm inverkan på globala befolkningar. Många sjukdomar spreds också över dessa platser och gjorde en stor vändning till det sämre, den columbianska utbytesuppsatsen. Inom mat var en stor faktor i utbytet och Europa var en av de större leverantörerna för världen.


De var leverantörer av många spannmål och frukter och grönsaker. De skulle exportera till alla men främst till Amerika, den columbianska utbytesuppsatsen. De handlade allt från korn och kaffebönor hela vägen till sockerrör och tulpaner. Den positiva sidan som var enorm är att alla länder som importerar maten kan den columbianska utbytesuppsatsen introduceras för nya grödor den columbianska utbytesuppsatsen kultur. De kan nu ha olika matstilar och sätt att laga mat i sina liv och sprida det mer och mer över hela världen. Efter bytet, den columbianska utbytesuppsatsen, Europa fick till slut sänka priserna på sin mat och hade mindre tillgång till hela befolkningen.


En stor sak under utbytet är att inte all utbredd var planerad. Många oerhörda sjukdomar fördes till andra länder under handel och leverans av annat material. Detta fick många dödsfall och sjukdomar att sprida sig över stora platser och gjorde ett stort bakslag för världens befolkning och tillväxt. En annan stor sak den columbianska utbytesuppsatsen spreds över hela världen var religion. Många olika typer av religion spreds men specifikt kristendomen. Det började i Europa och spreds genom andra branscher hela vägen till Amerika. Den första religion som någonsin fördes hit var romersk-katolicismen från Spanien eftersom det var den officiella religionen. Nuförtiden är den katolska religionen en av om inte den mest populära där ute, särskilt i USA.


Det fanns många positiva delar av Columbian Exchange vilket betyder att det måste finnas en negativ. All den utbredda till Amerika fick slaveri och krig att bröta ut och orsakade många enorma problem som varade mycket längre än väntat och gjorde ett stort hack i USA:s och resten av världens historia. Denna tidsperiod kommer alltid att bli ihågkommen i historien som det som gjorde vårt land till det land det är idag. Exempeldokument som tillhandahålls på den här webbplatsen syftar till att hjälpa eleverna att bestämma strukturen för sin text och hitta bra idéer och argument de kan använda. Sådana exempel kan också ge dig en inblick i ditt ämne och hjälpa dig att avgöra vilka viktiga aspekter du måste ta upp i din uppsats. Hoppa till innehåll Det colombianska utbytet är och kommer att bli utan tvekan den viktigaste eller en av de viktigaste tidsperioderna i historien för större delen av världen.


Tidigare proffs från den colombianska börsen. Nästa Inverkan av Columbian Exchange på Europa och Amerika. Du kanske också gillar, den columbianska utbytesuppsatsen. Ruby Nell Bridges går till skolan. Lewis och Clark Expedition Essay. Den här tjänsten kan vara användbar för exempel på uppsatser som tillhandahålls på den här webbplatsen syftar till att hjälpa elever att bestämma strukturen för sin text och hitta bra idéer och argument de kan använda. Användbara länkar Om oss Allmänna villkor Sekretesspolicy Kontakta oss. SÄKER BETALNING MED.





uppsats om hälsa



Det började i Europa och spreds genom andra branscher hela vägen till Amerika. Den första religion som någonsin fördes hit var romersk-katolicismen från Spanien eftersom det var den officiella religionen. Nuförtiden är den katolska religionen en av om inte den mest populära där ute, särskilt i USA. Det fanns många positiva delar av Columbian Exchange vilket betyder att det måste finnas en negativ. All den utbredda till Amerika fick slaveri och krig att bröta ut och orsakade många enorma problem som varade mycket längre än väntat och gjorde ett stort hack i USA:s och resten av världens historia.


Denna tidsperiod kommer alltid att bli ihågkommen i historien som det som gjorde vårt land till det land det är idag. Exempeldokument som tillhandahålls på den här webbplatsen syftar till att hjälpa eleverna att bestämma strukturen för sin text och hitta bra idéer och argument de kan använda. Sådana exempel kan också ge dig en inblick i ditt ämne och hjälpa dig att avgöra vilka viktiga aspekter du måste ta upp i din uppsats. Hoppa till innehåll Det colombianska utbytet är och kommer att bli utan tvekan den viktigaste eller en av de viktigaste tidsperioderna i historien för större delen av världen. Tidigare proffs från den colombianska börsen. Nästa Inverkan av Columbian Exchange på Europa och Amerika.


Du kanske också gillar. Ruby Nell Bridges går till skolan. Lewis och Clark Expedition Essay. Den här tjänsten kan vara användbar för exempel på uppsatser som tillhandahålls på den här webbplatsen syftar till att hjälpa elever att bestämma strukturen för sin text och hitta bra idéer och argument de kan använda. Användbara länkar Om oss Allmänna villkor Sekretesspolicy Kontakta oss. SÄKER BETALNING MED. Slavar var värda en stor förmögenhet under slavhandelstiden. Slavar var värda dubbelt så mycket socker som var stort under denna tid. Direkta slavhandlare och kretshandlare började bygga ett partnerskap mellan dessa två grupper. Kretshandlare gjorde få resor till Afrika på grund av hur värdefulla slavar var.


Som ett resultat av nya kontakter mellan Västeuropa, Afrika och Amerika skedde sociala och ekonomiska förändringar i Atlantvärlden från till Många sociala förändringar inträffade i dessa regioner som ett resultat av nya kontakter. Ekonomiska förändringar hade stora effekter på Västeuropa, Afrika och Amerika under tidsperioden. De sociala och ekonomiska omvandlingarna som inträffade skapades genom att Spanien och Portugal inledde europeiska expeditioner. I början av 1400-talet inledde kung Johannes I av Portugal ett korståg för att erövra muslimskt land i norra Afrika av andliga och ekonomiska skäl. Slaveriet blev också en viktig del i Exchange och var effektivt i silverbrytning och odling av kontantgrödor.


Columbian Exchange ökade handeln med kontantgrödor i Europa, skapade en världshandel med silver och drev slavhandeln i ekonomiska syften. Kontantgrödor i Europa hade stor effekt på dess ekonomi. Columbian Exchange var ett exempel på den globala transporten av varor, livsmedel, kultur och sjukdomar mellan Europa, Amerika och Afrika. Denna överföring hade enorma effekter på alla deltagande regioner, inte begränsade till demografiska, befolkningsmässiga, kulturella och miljömässiga förändringar. Detta belyste framgångarna och felen i dessa regioner och gjorde det möjligt för andra att se den globala positioneringen av de involverade regionerna på grund av deras roll i Columbian Exchange.


Columbian Exchange började med koloniseringen och erövringen av Amerika från början av Portugals och Spaniens kronor. Portugal startade slavhandeln med Västafrika som välkomnade dem till en mer global ekonomi. Medan indianerna var tvungna att ta itu med det skadliga djurlivet som placerades på dem, njöt européerna av ett brett utbud av jordbruk hämtat från den nya världen. De utländska växterna dominerade de inhemska och invaderade varje... Jordbruksskiftet Jordbruket började spridas över många inhemska territorier, särskilt de nordöstra och sydöstra, och började förändra många av de samhällen som förlitade sig på jakt och insamling av resurser. När jordbruket expanderade, anpassade sig många kulturer till olika ekonomiska system för att tillgodose denna förändring.


En primär gröda, majs, lyckades påverka hela den östra kusten genom att få både nordöstra och sydöstra kulturerna att använda sin miljö till sin fulla fördel. Denna effektiva användning av naturen gjorde det möjligt för jordbruket att blomstra. Det columbianska utbytet startades först av christopher columbus av en storskalig kontakt mellan den gamla östra halvklotet och den nya världens västra halvklotet. När det columbianska utbytet växte påverkade det Amerika, Kina, Afrika och Europa genom kulturell spridning genom växter, djur, mat, slaveri, sjukdomar, idéer och ekonomi. Det columbianska utbytet påverkade Amerika genom djur, sjukdomar och idéer. Den gamla världen bytte till den nya världen kor, oxar, hästar, åsnor, grisar och får. Kor fördes till Mexiko i Europa förde kontantgrödor och djur till Amerika och Amerika förde tillbaka nya grödor och djur till Europa.


En del av Europas djur bestod av hästar, grisar, nötkreatur och får. Grödorna från Europa bestod av ris, vete, lök, persikor, päron och kaffe. Amerika bidrog genom att byta kalkoner, lamadjur, jordnötter, potatis, squash, tomater och majs. Dessa livsmedel bidrog till att avsevärt förbättra och ge näring åt kosten för det europeiska folket och även afrikaner. Hem Flashcards Skapa Flashcards Uppsatser Uppsatsämnen Skrivverktyg. Uppsatser Uppsatser FlashCards. Bläddra i uppsatser.

No comments:

Post a Comment